Kezdőlap Címkék Fizetett trollok

Címke: fizetett trollok

Árpád vezér valószínűleg zsidó volt, Orbán pedig már 1987-ben is gazember volt

Itt most röviden összefoglalom, miről szólt internetes karrierem két legolvasottabb cikke. Ez is érdekes lehet, de legalább ilyen fontos, hogy mi történt a cikkekkel: hogyan reagál a NER és troll serege az interneten még valamennyire szabad sajtó írásaira.

Árpád vezér valószínűleg zsidó volt

A cikk nem is annyira Árpád vezérről, hanem egy tudományos kutatás eredményéről szólt. Arról, hogy a genetikai vizsgálatok kiderítették, a kelet-európai zsidók – ellentétben a közel-keletiekkel és például az ibériai-félszigeten élőkkel – nem szemiták, nem a zsidóság őshazájából származnak. Hanem a kazár birodalomból. (Már ebből is látszik, hogy az antiszemitizmus mekkora hülyeség…) A kazár birodalom ugyanis – politikai okokból – hivatalos vallásává tette a zsidó vallást, vezetői erre a hitre tértek át. Ezzel is el akart ugyanis határolódni a rá nézve veszélyes két szomszédos birodalomtól, amelyek közül az egyik keresztény, a másik muszlim volt.

A genetikai vizsgálatok eredményét a történelmi tények is alátámasztják, hiszen amikor jóval később az oroszok felszámolták a kazár birodalmat, a kazár nép eltűnt, viszont a zsidóság elterjedt Kelet-Európában. Bizonyára a hivatalos vallás addigra leszivárgott a köznépbe.

Azt meg tudjuk, hogy a magyar törzsek még a honfoglalás előtt egy ideig a kazár birodalomban éltek. A magyarok elég korán tovább mentek, ezért a hivatalos vallás az ő esetükben még nem szivárgott le a népbe, de a törzsek vezetőinek valószínűleg fel kellett azt venniük. Árpád pedig azáltal vált fejedelemmé, hogy elfogadta a kazár fennhatóságot…

A cikkhez „természetesen” özönlöttek az anyázó, trágárkodó mélymagyar kommentek

Úgy gondolom, a támadásokat nem csak a magukat a Szíriuszról származtató őrültek írták, hanem az akkor általam szerkesztett Gépnarancs portálra ráállított hivatásos trollok is. Volt olyan troll is, akiről bebizonyosodott, hogy a portálra ráállított, hivatásos kommentelő. A portál működését persze a kommentek nem tették lehetetlenné, arra inkább a tömegesen indított sajtópereket használták. A pereskedőket – volt köztük aki tucatjával indított pereket – érdekes módon egyáltalán nem zavarta, hogy sorra veszítették el a pereket, szinte mindet. Az egyetlen lehetséges magyarázat, hogy közpénz jellegét elveszítő közpénzt használtak erre. Nekünk viszont a nyertes perek is gondot okoztak, némi költséget is, de főleg idő és energia veszteséget. Aztán a portált az tette tönkre, hogy két pert – szerintem indokolatlanul – el is vesztettünk, egy-egy perben megítélt sérelmi díj több volt, mint az oldal 2-3 éves hirdetési bevétele.

Azt, hogy indokolatlanok voltak a pervesztések, pontosítanom kell: szakmailag voltak indokolatlanok, jogilag abszurd módon mégis indokoltak. Egy példa: az egyik pert egy MTI hír pontos, szó szerinti és forrással megjelölt közléséért buktuk el. Az új (fideszes) sajtótörvény szerint mindenki perelhető, nemcsak az eredeti forrás, hanem bárki aki átveszi, mert ezzel híresztel. Még a magánember is, aki Facebookon megoszt, vagy e-mailban továbbküld egy linket egy „hibás” cikkre. Ráadásul az ügyben az MTI sem követett el szakmai hibát, pontosan idézte azt, amit egy politikus mondott egy másikról egy sajtótájékoztatón. A politikus tévedett. A másik, sértett politikus viszont kihasználta az alkalmat, hogy beperelje azokat az orgánumokat, amelyeknek ártani akart. Az MTI-t nem perelte, meg azokat a „híresztelőket” sem, amelyek neki szimpatikusok.

A cikk most nem érhető el a neten, mivel a Gépnarancs archívuma még nem működik, bár remélem a helyzet hamarosan változik.

Még nagyobb botrány lett, hogy kiderítettem: Orbán már 1987-ben is gazember volt

Sokan még ma is azt hiszik, hogy Orbán Viktor a rendszerváltás idején remek politikus volt, meggyőződéses demokrata, egy ideig nagyon liberális eszméket képviselt, csak aztán megváltozott. Nos, a Fidesz egykori, csalódott alapító tagjaitól hallottam: ez egyáltalán nem így volt. Orbánt már kezdettől fogva csak a hatalom és a pénz érdekelte.

Talán nem kell ahhoz profi viselkedés elemzőnek lenni, hogy kijelenthessük: eleve elégé kicsi a valószínűsége, hogy valakinek a jelleme felnőtt korábban annyira radikálisan megváltozzon, mint azt a fiatal Orbán mentegetői feltételezik.

Egykori fideszesektől tudtam meg, milyen beszédet mondott Orbán Viktor 1987-ben egy megyeszékhelyen a helyi Fidesz alapszervezet alakuló ülésén. Egy qurva szót nem fecsérelt az elvekre, azzal győzködte a hallgatóságát, hogy aki hozzá csatlakozik, az hosszú távon komoly befolyásra és magas jövedelemre számíthat. Mert ugye a politika erről, a hatalomról és a pénzről szól…

Orbán véletlenül őszinte volt, amikor berúgott

Egy másik volt fideszes alapító azt mesélte el nekem, hogy a Fidesz irányváltása után – amikor a liberális jelmezt ledobták és felvették a jobboldali populista pózt – egy bulin találkozott Orbánnal. A főnök eléggé berúgott, ezért kissé meggondolatlanul, őszintén válaszolt informátorunk kérdésére, hogy mégis miért volt szükség az irányváltásra. Mint mondta, azért, mert csak így van esélye arra, hogy kormányfő legyen belőle. Vagyis lényegében ugyanazt mondta, mint 1987-ben: nem az elvek számítanak.

Pár évvel később, a Bibó Szakkollégiumban elmondott nem nyilvános beszédének hangfelvétele szerint kifejtette, milyennek kell lennie szerinte az utódjának, egyáltalán, egy magyar kormányfőnek. A legfontosabb Orbán szerint, hogy ügyes és könyörtelen legyen a hatalmi harcokban. Egy szóval sem említette, hogy a kormányfőnek legyenek elvei, például legyen demokrata, tartsa tiszteletben a törvényeket és az emberi jogokat. Úgy vélem, nem tévedek, ha akként értelmezem Orbán mondandóját, hogy az utódnak azt kell folytatnia, amit ő elkezdett, lehetőleg olyannak kell lennie, mint a mai miniszterelnöknek. Ha pedig így van, akkor az utód leírása egyben Orbán önértelmezése is.

Ez a cikk már nem a Gépnarancson jelent meg, hanem egy új portálon, amely miatta azonnal nagy bajba került. Olyan heves, megszervezett támadás érte a szerverét, hogy az leállt, sőt a portált át kellett tenni egy másik szerverre, a cikket meg törölni, hogy az oldal működhessen.

Azért arra büszke vagyok, hogy az illiberális pártállam ennyire fontosnak tartotta a cikkeimet…

Sargentini: fizetett trollokat küld rám a magyar kormány

3

A politikusok elleni szóbeli és fizikai erőszakról vitáznak ma az Európai Parlament képviselői. Judith Sargentini a Magyarországról szóló jelentés elfogadása után került a magyar kommentelők célkeresztjébe.

A holland politikus szerint a magyar kormány állhat a támadások mögött.

“Odáig mentek, hogy újsághírdetéseket és tévéreklámokat adtak fel. Nemrég pedig a magyar kormány fizetni kezdett a rólam szóló Twitter üzenetek és kommentek népszerűsítéséért, különösen a holland és a belga oldalakon” – mondta Judith Sargentini az Euronewsnak adott interjúban.

A képviselő azt mondta, nem válaszol ezekre az üzenetekre.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK