Kezdőlap Címkék Blokád

Címke: blokád

Putyin a gázai izraeli fellépést a második világháborús náci taktikához hasonlítja

Putyin szerint Izraelnek joga van megvédeni magát, ugyanakkor a Hamász által ellenőrzött Gázai övezet blokádját „Leningrád második világháború alatti ostromával” helyezte egyenrangúvá.

Putyin azonban kijelentette, hogy Izraelnek joga van megvédeni magát, miután „a kegyetlenségében példátlan támadásnak” vetették alá. Kollektív erőfeszítésekre szólított fel a mielőbbi tűzszünet biztosítására és a helyzet stabilizálására a helyszínen.

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken azt mondta, hogy egy izraeli szárazföldi offenzíva Gázában olyan mértékű polgári áldozatokkal járna, ami „teljesen elfogadhatatlan”.

Putyin azután beszélt, hogy az izraeli hadsereg felszólította Gáza város összes civiljét – több mint 1 millió embert –, hogy 24 órán belül költözzenek délre, szárazföldi hadműveletekkel kívánja felszámolni a Hamász teljes haderejét.  

Elmondta, hogy még az Egyesült Államokban is felhívások hangzottak el a Hamász által ellenőrzött Gázai övezet blokádjára, „a második világháború alatti Leningrád ostromával” egyenértékű blokádra.

„Szerintem ez elfogadhatatlan” – mondta Putyin újságíróknak egy kirgizisztáni csúcstalálkozón. „Több mint 2 millió ember él ott. Nem mellesleg nem mindenki támogatja a Hamászt. De mindegyiküknek szenvednie kell, beleértve a nőket és a gyerekeket is. Ezzel persze nehéz bárkinek is egyetértenie.”

Izraellel szembeni kritikáját még csípősebbé tette Leningrád 1941–44-es ostromára való hivatkozás, valamint Izrael és a hitleri Németország közötti feltételezett összehasonlítás, amely mély sértődést okozhat Izraelben.

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!