Kezdőlap Címkék Autóroncs

Címke: autóroncs

Rekordalacsony vízállás: minden lelepleződik

0

Történelmi mélységre csökkent a Duna vízállása. Ennek következtében olyan tárgyak is előkerülnek, amelyeket eddig eltakart víz. Most éppen egy roncsot találtak. Történelmi rekordnak számító mélységbe csökkent a vízállás a Dunán. Hajózási korlátozást elrendeltek.

Nem 1-2 centiméterrel, hanem 10 centiméterrel dőlt meg több helyen – köztük Budapesten is – az alacsony vízállási rekord a Dunán – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivője. Siklós Gabriella elmondta: Budapestnél eddig 51 centiméter volt a valaha mért legalacsonyabb vízállás, amelyet 1947. november 6-án regisztráltak. Szerdán 41 centiméter volt a vízszint.

Tűzoltók egy partra vontatott személygépkocsi mellett Budapesten, a XXII. kerületben találták meg a korábban a folyóba került autót. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Komárom felett nem, de az alatt a Duna teljes magyarországi szakaszán megdőltek az alacsony vízállási rekordok. Így a negatív rekordok térképe teljesen átrajzolódott, mostantól mindenhol 2018-as adat található.

A hajózásnál 25 deciméter az ideális gázlómélység, most ez 15-17 deciméter körül van. Ezért kihelyeztek segítő bójákat, de éjszakára a hatóság hajózási zárlatot rendelt el a teherhajóknak.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK