Kezdőlap Címkék Akciófilm

Címke: akciófilm

Filmek amiket nem szabad kihagynod ha van Netflixed

0

Ha egy unalmas estén fogalmad sincs arról, hogy mivel töltsd el az idődet, illetve, ha már unod az olyan népszerű online kaszinókat, mint az estére, mint a 20bethungary.eu, itt az ideje megismerned azokat a Netflixes filmeket, amik az elmúlt évekből a nézők szerint kihagyhatatlanok. Legyen szó éppen művészeti alkotásokról vagy egy izgalmas akciófilmről a lenti listán mindenféle filmeket megtalálsz, hogy könnyebben megtaláld azokat, amik a leginkább hozzád illenek.

A platform (2019)

Ha egy olyan filmet keresel, ami igazán elgondolkoztató, a spanyol sci-fi, horror/thriller 94 percnyi szórakozással vár. A történet egy börtönben játszódik, ahol az ételért való küzdelem nem úgy zajlik, ahogy az elsőre gondolnád. Amíg ugyanis a felső szinteken az emberek válogathatnak a különböző menük között, addig a lenti szinteken már kevesebb a választék. A film a világban megjelenő egyenlőtlenségeket mutatja be, azaz azt, hogy mennyivel másabb élete van azoknak, akik szegények napjainkban és azoknak, akik a felsőbb szinteken élnek. A kritikusok és a nézők szerint az egyik legjobb alkotás, amit az elmúlt években láthattunk.

Love, Death + Robot (2019)

Az animációs sorozat minden része más témára épül, ahol fura lények, rejtélyes világok és fordulatos történetek várják azokat, akik a 20 perces sorozat részeket jobban kedvelik. A jelenleg 3 évaddal futó antológia sorozat első részében már érezni fogod, hogy milyen világba csöppentél, miközben vérből és erős fordulatokból nem érzel majd hiányt a sorozatot nézve. A nézők imádták, bár azt érdemes megjegyeznünk, hogy kicsit elvont ahhoz, hogy mindenki kedvencévé váljon.

Squid Game (2021)

Egy másik nézők által gyakran emlegetett sikersorozat a Netflixen a Squid Game, aminek a története korántsem boldog játékot ígér. Ugyanis, a sorozat alatt egy olyan csapat játékait kísérhetjük végig, akik nagy adósságokkal küzdve jelentkeznek egy óriási összeget ígérő játékba. A későbbi játékosok figyelmét hamar felkelti a tény, hogy mindösszesen gyerekjátékokat kell teljesíteniük ahhoz, hogy a 45,6 milliárdos fődíj az övék lehessen, éppen ezért mit sem sejtve jelentkeznek is a játékba. 

The Queen’s Gambit (2020)

Az amerikai minisorozat 2020-ban került bemutatásra, amikor viszont óriási sikert aratott a nézők és a kritikusok szemében is. A történetben egy kilenc éves korában árvaságra jutott, önmagába forduló Beth Harmon nevét ismerhetjük meg, aki az 1960-as években a sakkban találja meg önmagát. A sorozat több díjat is nyert, ahogy azt várhattuk is tőle, pont úgy, ahogy a könyv is, amiből a sorozat készült, amit Walter Tevis-nek köszönhetünk 1983-ból. A The Queen’s Gambit tizenegy Primetime Emmy díjat nyert így tényleg nem érdemes lemaradni róla.

A legjobb filmek napjainkban

Ha tehát olyan filmet keresel, amit sokan kedveltek az elmúlt években érdemes lehet átböngészned a fenti listát, ami természetesen csak tippeket tartalmaz, hiszen te magad tudhatod, hogy melyek azok a filmek, amik felkeltik az érdeklődésed. Viszont, bármelyiket is választod, jó eséllyel nem fogsz unatkozni az idő alatt, amíg figyelemmel kíséred az eseményeket. Bár, mindenképpen javasoljuk, hogy a teljes előzetest nézd meg, hiszen a Netflix gyakran csak egy kis szeletet mutat abból bemutatóként, hogy mire számíthatsz a film alatt, ami nem mindig elegendő arra, hogy eldöntsd, tetszeni fog-e a történet.

Rekordbevételt hozott egy kínai akciófilm

0

Több mint 3,4 milliárd jüan, azaz 132 és fél milliárd forint bevételt hozott két hét alatt a Wolf Warriors 2 című hazafias akciófilm Kínában, ezzel rekordot döntött.

A film egy korábban a különleges erőknél szolgáló katonáról szól, aki zsoldosokkal és felkelőkkel küzd Afrikában, hogy megmentse az ott rekedt kínai munkásokat. Kínai lapok szerint

a filmet valós események inspirálták:

kínai munkások 2011-es líbiai és 2015-ös jemeni kimenekítése. A film egy olyan magabiztos Kínáról szól, amelynek megvannak az eszközei és eltökéltsége is külföldön veszélybe került állampolgárai megvédésére.

Az állami média persze ajnározza a filmet, beszámolók szerint telt házzal vetítik, a közönség állva ünnepel, sokan még sírnak is a meghatottságtól. A Hszinhua hírügynökség úgy fogalmazott, hogy az alkotás „megragadta a nemzet szívét”.

A mozilátogatók különösen dicsérték a harci jeleneteket, és a főszereplőt játszó Vu Csinget, aki a film rendezője is egyben.

A filmet a nyári szünidőben mutatták be, amikor a kínai mozik nem játszanak nagyszabású külföldi alkotásokat, ez is hozzájárulhatott a nagy népszerűséghez.

Eddig a hongkongi Stephen Chow The Mermaid című 2016-os fantasy vígjátéka tartotta a legnagyobb bevételt hozó kínai film rekordját.

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!