Cáfolják, hogy pénzt kértek Sorostól

0
1334

Brüsszeli forrásokra hivatkozva azt írta a Független Hírügynökség, hogy Göncz Kinga és Szél Bernadett a belga fővárosban Soros Györggyel tárgyalt. Göncz Kinga, illetve az LMP sajtóosztálya reagált a hírre.

Göncz Kinga határozottan cáfolta hírt. Elmondta: valóban találkozott Brüsszelben Soros Györggyel, de ez egyáltalán nem számít különlegességnek, tekintettel arra, hogy a nemzetközi roma alapítvány egyik vezetője, amelyet Soros rendszeresen támogat.

Göncz Kinga kifejezetten hangsúlyozta:

a Soros-féle alapítványnak alapelve, hogy nem támogat pártokat,

és neki sem fordult meg a fejében, hogy ilyen kéréssel forduljon a milliárdoshoz. A volt külügyminiszter arról is beszélt, hogy mennyire ártalmasak ezek a híresztelések, éppen ezért nem is szívesen reagál rájuk.

Arra a kérdésre, hogy maga Soros György miként vélekedik az őt ért brutális magyarországi támadásokról, azt válaszolta, hogy erre inkább a Nyitott Társadalom Alapítványtól kérjünk választ, de egyébként úgy gondolja, úgy látja, hogy normálisan: kortünetnek tartja.

Szél Bernadettel nem sikerült beszélnünk, az LMP sajtóosztályán közölték: nem tudnak arról, hogy Szél Bernadett Sorossal tárgyalt volna.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .