Kezdőlap Címkék Szél

Címke: szél

Szél Bernadett az ellenzék jelöltjét támogatja Újpalotán

1

Szeptember 30-án, vasárnap időközi polgármester-választást tartanak Budapest XV. kerületében. A választást azért kellett kiírni, mert Hajdu László (DK) korábbi polgármestert áprilisban országgyűlési képviselővé választották.

Hajdu László utódjául Németh Angélát, a jelenleg polgármesteri jogkörben eljáró alpolgármestert ajánlotta. A RÁTE (Szolidaritás, Rászorulókat Támogatók Egyesülete( Magyar Szolidaritás Mozgalom jelöltjét a DK, az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok támogatják, ma pedig

Szél Bernadett az LMP korábbi társelnöke Facebook oldalán jelentette be, hogy ő is Németh Angélát támogatja

és a választókat is arra kéri, hogy a baloldali ellenzék közös jelöltjére szavazzanak.

Szél Bernadett szerint: NÉMETH Angéla

Nagyon köszönöm a Szél Bernadett, a LMP – Lehet Más a Politika volt társelnökének és miniszterelnökjelöltjének támogató szavait. Valóban helyben a helyi politika az, ami számít, illetve az, hogy ki és mit tesz a helyiekért. Kérem Önöket, hallgassanak ajánlómra, és most vasárnap vegyenek részt a XV. kerületi időközi polgármesterválasztáson, és szavazatukkal támogassanak engem. Keressenek a szavazólap második helyén. Erőt adó bizalmukat köszönöm.Szeptember 30. NÉMETH Angéla ✘

Közzétette: Németh Angéla – 2018. szeptember 27., csütörtök

A Fidesz-KDNP jelöltje, László Tamás – a Fidesz választókerületi elnöke, volt országgyűlési képviselő – 2010 és 2014 között vezette a kerületet. A választáson a Munkáspárt jelöltjeként indul Kerezsi László, Csékei Sándor pedig függetlenként pályázik a tisztségre.

Bréking nyúz, 2018. 09.21. – Tudósítás a másik valóságból

0

A szexuális ragadozók is Soros kottájából játszanak, Dzsudzsáknak a magyar válogatott az első számú klubja, de az Emirátusokban több a pénz, a PestiSrácok elképzelte, hogy Szél Bernadett élete párja későn hazajáró és isiászos.

 

Dzsudzsák, az internacionalista hazafi

„Mivel a pénz velem kapcsolatban régen is, most is központi téma, egy dolgot fontos tisztázni. Amikor a fejembe vettem, hogy visszatérek, tisztában voltam vele, hogy az eddigi bérem töredékét kereshetem meg Európában. Ezért kész is voltam a kompromisszumra, mert tudtam, hogy ezért nekem is áldozatot kell hozni. Szívemhez közeli és szép befejezése lett volna a karrieremnek a holland élvonal, de sajnos ez sem jött össze, mert az érdeklődők között nem volt olyan klub, amelyikkel egyezett volna az ambíciónk…Lépnem kellett, mert nem várhattam tovább. Marco Rossi szövetségi kapitány – érthető módon – csak akkor látja helyemet a válogatottban, ha van csapatom. Nekem pedig – ahogy mindig, úgy most is – Magyarország és a magyar válogatott az első számú klubom!” (Origo: Dzsudzsák elmondta, miért megy vissza az Emirátusokba)

Soros mocskos mancsa a zaklatók közé is betette a patás lábát

„Mint ismert, Amerika legújabb MeToo-botránya ezúttal Brett Kavanaugh, Donald Trump elnök főbírójelöltje ellen irányul. A vádló egy több mint 30 évvel ezelőtti eset miatt szólalt fel Kavanaugh ellen.

Közben újabb részletek láttak napvilágot. Debra Katz, az „áldozat” ügyvédje például egy olyan – magát civilnek mondó – szervezet alelnöke, amely a Soros György által finanszírozott szervezetek egyikének támogatását élvezi – írja a The Washington Times.” (888: Soros keze is benne van a legújabb MeToo-botrányban)

Szél Berni virtuóz módon forgatja a sodrófát

„Szél Berni más kurzusokon vesz részt, neki kifejezetten csajos témákat kerestek. Ő Washingtonban a női konfliktuskezelésről, Dallasban a szexuális zaklatás és a családon belüli erőszak kezelésének kérdéseiről hallgathat előadásokat.

Ezt olvasva sajnos elakadtam az események analízisében, mert belém villant a kép, amint Berni – a kiképzésen tanult női konfliktuskezelési technikákat felhasználva – virtuóz módon forgatja a sodrófát élete párjával szemben, mikor az kissé későn és némileg isiászosan tér haza. De mit szól majd ehhez az etikai bizottság? A sodrófa és egyéb konyhai eszközök használatán túl nem tudom elképzelni, miben különbözik a női és a férfi konfliktuskezelés.

Zárójel. Sohasem értettem, hogy miért gondolják a haladók, hogy a férfiakban, amint nőt látnak, felébred a bennük lakozó juhászpéter és verni kezdik. Számomra ez azért kínos, mert bizonyára probléma lehet a férfiasságommal, ugyanis még sohasem emeltem kezet nőre. Jó, az óvodára nem emlékszem. Zárójel bezárva.” (PestiSrácok: A kiképzés)

Bréking nyúz, 2018. 08. 22. –Tudósítás a másik valóságból

0

A titok nyomába eredt Ókovács Szilveszter az Origón: miért azt hallgatják, nézik az emberek, amit hallgatnak és néznek? A PestiSrácok bemutatja: Józsi a csepeli boltos esete Szél Bernadettel. A Magyar idők megmongya az őszintét: Európa radikalizálódik, mecsetek épülnek, a keresztlény templomokat lerombolják.

Szüneti büfében fogyasztott kalóriaintermezzók

„Ez nagy megfejtés, hogyan vehetünk rá valakit arra, hogy ne mindig csak azt szeresse hallani-látni, amelyet már ismer, amelyben már biztonsággal mozog, hogy tágítsa a horizontját, s hogy az újdonságot is csapja oda a belső hangtár „legnépszerűbb műveihez”. Ezért születtek a szendvicsműsorok! Ezeknek nem a szüneti büfében fogyasztott kalóriaintermezzókhoz van közük, hanem a program szerkezetéhez: a klasszikus nyitány-versenymű-szimfonikus darab közé ékelhető egy kortárs mű is, vagy az előbbi három egyike egy kevésbé ismert preklasszikus-klasszikus-romantikus-századelős kompozícióval is cserélhető.” (Origo: Így gondozd a magyarodat II., avagy te mit tettél ma a kultúránkért?)

Értelmiséginek álcázott megélhetési gittrágás

„Tegnap népi mozgalom indult Szél Bernadett sajnálatára. Hát lemondott pártelnökségéről a lelkem, meg pártdemokráciával is most szembesült, ráadásul megint alkudni kell kivel-kikkel-akárkikkel. Agresszíven taposta, majd csókolgatta az LMP-logót. Mikor milyen sorrendben.

Józsi, csepeli boltos együtt érzett. Volt benne egy hajlam, hogy méla jóváhagyással fogadja el a világ baromságait.

Ez nem politikai vircsaft volt. Józsi ezt egyszerűbben szemlélte: ha szarháziakat engednek döntés-közelbe, akkor ne kételkedjünk az eredményben.

Józsi, csepeli boltos még soha nem csinált zöld pártot. Egyszer felmerült benne, hogy kellene egy ballib progresszív-féle, de felesége elvette előle a felest.

Ez a párt eleve projektnek indult, itt-ott tehetséges irányítókkal. Aztán lett belőle egy értelmiséginek álcázott megélhetési gittrágás.” (PestiSrácok: Berni, a mártír.)

Soltész államtitkár szerint Szűz Máriától lopott az EU

„Undort érez a Magyar Liberális Párt ügyvivője a Parlament falára kifüggesztett keresztes zászlók láttán. A mikropárt közleményben tudatta, hogy ez az antiszemita korszakra emlékezteti őket. A balliberális sajtót is zavarja a kereszt, míg Gyurcsány Ferencet Törökország iszlamizálására emlékezteti. Soltész Miklós államtitkár lapunknak azt mondta, hogy aljas hazugságok az ellenzék által hangoztatott vádak…

Soltész Miklós szerint az sem véletlen, hogy Európa a vesztébe rohan, a liberálisok totálisan átformálták az alapvető európai értékeket. Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy az uniós zászló tartalmát is újragondolták: az EU-s zászlón látható tizenkét csillag eredetileg Szűz Mária tizenkét csillagát jelentette, amit átértelmeztek országokra…

Ennek következtében is radikalizálódik Európa, és részben ennek köszönhető, hogy az utóbbi 25 évben 2500 mecset épült Franciaországban és Németországban, amellett, hogy keresztény templomok százait rombolják le.” (Magyar Idők: Undort éreznek a kereszt láttán a balliberálisok)

A nap kérdése – Szél távozik

0

Szél Bernadett, az LMP társelnöke a párt etikai bizottságának döntései miatt távozik posztjáról, mert mint mondta, nem akar olyan rendszerben dolgozni, „ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák.”

This poll is no longer accepting votes

Ön egyetért Szél Bernadett döntésével?
×

Lemondott Szél Bernadett

0

Az értesülést először a Borsod24 közölte. Ők a holnap megjelenő Magyar Hangnak adott interjú szövegére hivatkoztak, amelyben az LMP társelnöke bejelenti lemondását.

A politikus a párt etikai bizottságának döntései miatt távozik, mert mint mondta, nem akar olyan „rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák.”

„Egy politikai közösség nem bánhat így a sajátjaival és végképp nem méltó ez a viselkedés a zöldekhez”, tette hozzá mindehhez a holnap megjelenő interjúban Szél Bernadett.

A párt társelnökének lemondása a levegőben lógott,

Szél ugyanis már néhány héttel korábban mondta, hogy visszavonul gondolkodni. Volt miről, szerinte ugyanis az etikai bizottság néhány sorozatosan olyan határozatokat hozott, amelyekkel nem értett egyet.

Az egyik határozatban őt is eltiltották három évre az LMP-ben betöltött pozícióktól, amiért a kampányban a választókerületi visszalépésekről tárgyalt más pártokkal.

Lehet még ennél is Másabb a Politika?

„Mindenesetre már most látszik, hogy a jövővel kapcsolatban fontos és felelős döntéseket kell meghoznom. Ehhez nyolc év megállás nélküli küzdelem után időre van szükségem.”

Ezt írta nem sokkal ezelőtt közleményében Szél Bernadett. A gondolkodás céljából történő visszavonulás előzménye, hogy egy ma reggeli hír szerint a párt etikai bizottsága három évre eltiltotta társelnökét minden párttisztségtől.

Bohózat a köbön. Ebből ugyanis józan ésszel arra gondolhatnánk, hogy ezek szerint már nem Szél Bernadett az LMP egyik társelnöke. De ez nem így van, Szél Bernadett ugyanis továbbra is társelnök maradhat.

Megpróbáljuk értelmezni, hogy ez így mit jelent. 1. Szél Bernadett azért maradhat az LMP társelnöke, mert már az. 2. Ha három éven belül más tisztségért indulna, akkor a pártban azt mondják neki, hogy ácsi! Nem lehetne például takarítónő a pártban – már amennyiben ez ott párttisztségnek minősül. 3. Az etikai bizottság nem akart visszamenőleges ítéletet hozni – ha Szél pártelnök, akkor ezt a tisztséget utólag nem lehet elvenni tőle.

Hasonló a helyzet Schmuck Erzsébet és Ungár Péter elnökségi tagokkal kapcsolatban, három évig ők sem tölthetnek be pártisztséget. Eszerint az LMP-ben elnökségi tagnak lenni nem párttisztség, hanem valami más.

Ungár Péter esetében a helyzetet súlyosbítja, hogy pártpénztáros sem lehet, hiába van nála a pénz. Nem az LMP pénze, hanem a sajátja, ami valamivel több, mint az összes többi párté együttvéve. (Jó, a Fideszt ne számítsuk ide.)

Örökségből kifolyólag van saját bevallása szerint 15 milliárd forintja Ungár Péternek. Nem mellesleg ő Schmidt Mária fia. Ami egy kissé pikáns helyzet, merthogy anya és fia egymással állítólag szembenálló pártok érdekében tevékenykednek.

Most abba nem mennénk bele, hogy milyen lehet egy családi ebéd Schmidtéknél. Volt gyerekszobánk, ezért inkább nem próbáljuk meg ezt elképzelni.

Visszavette viszont a párt Sallai Róbert Benedeket, akit elsőfokon azért zártak ki, mert egy vita hevében megütötte a párt egykori társelnökét, Hadházy Ákost. Sallai Róbert Benedek tehát mostantól megint tag lehet, de tisztséget ő sem viselhet. Még sportfelelős sem lehet, sem Szél társelnök személyi testőre. (Kivéve, ha fentiek nem számítanak párttisztségnek.)

Van egy olyan értelmezés, hogy az LMP-ben most a közvélemény elterelésére játszanak. Eltiltanak mindenkit, de csak azért, hogy három év elteltével, a következő választás előtti időszakban megtisztulva, egykori rosszalkodásaikért megbűnhődve, ártatlanul állhassanak a nyilvánosság elé.

Ez is egy lehetséges magyarázat. Igaz, mint sok minden másnak, ami az LMP-vel kapcsolatos, ennek sincs értelme. Vagyis, csak annyit szerettünk volna mondani, hogy jelentkezzen, aki érti, hogy mi történik az LMP-ben. Mert megmagyarázni mi is tudjuk, de ez kevés – szeretnénk érteni, hogy mi az, amit magyarázunk.

LMP: A vidéki hálózat erősítése a cél

0

Sajtótájékoztatón mutatkozott be az LMP új (részben azonban régi) vezetése. Az elnökség másfél évre kapott mandátumot.

 

A Székesfehérvárott tartott, szombaton kezdődött tisztújító kongresszus után állt az újságírók elé a két társelnök, Szél Bernadett  és Keresztes László Lóránt, akik beszámoltak arról, hogy a párt legfontosabb feladatának a vidéki jelenlét megerősítését tartják. Keresztes szerint ez a stabilitást szolgálja és azt jelenti, hogy a most megválasztott vezetőség irányítja a pártot az európai parlamenti választásokon, illetve az önkormányzati választásokra is ez az országos elnökség készíti fel az LMP-t.

A társelnöki pozíciójában megerősített Szél Bernadett azt mondta: „teljes erőbevetéssel” fogja szolgálni a pártot és a zöldügyet Magyarországon – idézte az MTI.

A párt titkára Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője lett, az elnökség további tagjaivá pedig a következőket választották:

  • Józsa László egyetemi tanár, az LMP országos politikai tanácsának korábbi elnökségi tagja,
  • Hajdu Mária alapító tag, XII. kerületi önkormányzati képviselő, korábbi emlékezetpolitikai szakszóvivő,
  • Pálvölgyi Miklós ügyvéd, az LMP igazságügyi kabinetjének vezetője,
  • Kendernay János, a párt külügyi kabinetjének vezetője,
  • Turcsán Szabolcs alapító tag, az Ökopolisz Alapítvány kuratóriumi tagja
  • Angyal Károly Tibor, az LMP korábbi pártigazgatója, jelenleg a Baranya megyei önkormányzat képviselője

Lapszem – 2018. április 24.

0

Ma György napja van. A György görög eredetű férfinév, eredeti alakjában Georgiosz, melynek jelentése földműves. Szent György napja, április 24-e a tavasz győzelmének napja, a kikelet ünnepe. Ezen a napon hajtották ki a legelőkre a jószágot, ekkor szegődtek el melléjük a pásztorok, gulyások, csikósok. Olvassa el, hogy mit olvastunk az országos napilapokban!

 

Népszava: Indul az Elios-alku Brüsszelben

Az Európai Bizottság megkezdte az egyeztetést a magyar hatóságokkal az Elios Innovatív Zrt. közbeszerzései körül súlyos szabálytalanságokat feltáró OLAF-jelentésről – értesült a Népszava.

„Megkaptuk az EU Csalás Elleni Hivatalának a jelentését. Kapcsolatban állunk a magyar hatóságokkal, hogy egyeztessünk a jelentés megállapításairól” – mondták a lapnak névtelenséget kérő EU források.

Az Európai Bizottság az év elején kapta meg az OLAF jelentését. A hivatal ellenőrei súlyos szabálytalanságokat tártak fel az Elios Zrt. 2009-2014 között uniós forrásokból kiírt és megvalósított 35 közvilágítási projektjének ellenőrzése során. 17 pályázat esetében úgy találták, hogy szervezett csalást követtek el a résztvevők.

A brüsszeli testület regionális politikáért felelős főigazgatóságának munkatársai az elmúlt hónapokban behatóan elemezték az OLAF megállapításait. A bizottsági szolgálatok ezután felvették a kapcsolatot a magyar kormány illetékeseivel. A megkezdődött egyeztetések elsősorban arról szólnak, Magyarországnak mekkora pénzbüntetést („pénzügyi korrekciót”) kell fizetnie. Az OLAF a teljes támogatási összeg, azaz 13 milliárd forint (43,7 milliárd euró) megvonását javasolja. Az Európai Bizottság csak akkor szokott 100 százalékos pénzügyi korrekciót érvényesíteni, ha a projekt megvalósítása során bizonyíthatóan csalás történt.

Magyar Idők: Vágatlan felvétel aggaszthatja Gyárfást

Vágatlan és teljes az a hangfelvétel, amin Portik Tamás és Gyárfás Tamás Fenyő János meggyilkolásáról beszél. A sportvezető által emlegetett, a levelesládájába bedobott kazetta nem az, amit a nyomozó hatóság figyelembe vett, amikor Gyárfást a gyilkosság kapcsán felbujtóként gyanúsította meg – értesült a Magyar Idők.

A lap információi szerint a gyilkosság ügyében tavaly október 31-én újraindított nyomozásban egy 2014-es, vágatlan, teljes hanganyag szerepel, amin Portik Tamás és Gyárfás Tamás beszélget Fenyő János 1998. február 11-én történt kivégzéséről. Ez a hangfelvétel valóban ott van a bizonyítékok között a mintegy tízezer oldalnyi nyomozati irat mellett.

Úgy tudni, a dossziékban az összes olyan, az elmúlt húsz évben keletkezett, a Fenyő-gyilkosság felbujtóival kapcsolatos iratok – köztük a fedett nyomozóktól, magyar és külföldi informátoroktól, valamint titkosszolgálati forrásokból származó dokumentumok – is éppúgy ott vannak, mint a Kovács Lajos által vezetett „döglött ügyek” osztályának feljegyzései.

Magyar Hírlap: Taktikai játszmák az LMP-ben

Szombaton folytatódnak a párton belül elindult fegyelmi tárgyalások – mondta a Magyar Hírlap LMP-s forrása. Ismert, az LMP-ben több politikus ellen is fegyelmi eljárás folyik. Hadházy Ákos lemondott társelnök és Ungár Péter elnökségi tag ellen azért indítottak eljárást, mert a párt elnökségének felhatalmazása nélkül, a döntéshozó testületek határozatai ellenére visszalépésekről egyeztettek az MSZP-vel, hat képviselőjelölt ellen pedig visszalépések miatt. Sallai Róbert Benedekkel, az LMP titkárával szemben szintén eljárás indult, miután a párt etikai bizottságának ülésén nekitámadt Hadházynak, aki szerinte provokálta őt.

Az LMP-ben a választások után felerősödött a párt korábbi különutas politikáját támogatók és a többi ellenzéki párttal való együttműködést támogatók konfliktusa. Schiffer András alapító társelnök szerint az Sallai és Hadházy közti incidens is a párton belüli értékkonszenzus felbomlásának része.

Az LMP-ben ugyanolyan harc zajlik, mint 2013-ban a pártszakadás előtt. A pártban többen aggódnak, hogy a fegyelmi eljárásokban nem születik döntés a május végén tartandó tisztújító kongresszusig, amelyen a fegyelmi és az etikai bizottságok tagjait is újraválasztják. Ha nem zárulnak le az eljárások, azokat az új bizottságok tárgyalják majd tovább, és a végeredményüket befolyásolhatja, kik ülnek a testületekben. A fegyelmi eljárás alá vont képviselőknek érdeke az időhúzás, így esélyük lehet arra, hogy következmények nélkül, vagy enyhébb szankciókkal megússzák.

Teljes tisztújításra készül az LMP, még Szél Bernadett is távozhat!

„Heteken belül teljes tisztújítás lehet a pártban, mert a jövő évi önkormányzati- és uniós választásokra megújult vezetéssel akar készülni az LMP” – ezt nyilatkozta a Független Hírügynökségnek Schmuck Erzsébet, aki szerkesztőségünknek is megerősítette, hogy Ungár Péter társaságában ő maga is lemondott elnökségi tagságáról. A párt vezérkara ugyanis mielőbb rendezni akarja a politikai közösségben kialakult feszültséget. Emlékezetes, hogy Hadházy Ákos a választás éjszakáján távozott a társelnöki pozícióból.

Némileg váratlan hír, hogy Ungár Péterrel együtt lemondott elnökségi tagságáról. Mi ennek az oka?

Ennek elsősorban technikai oka van. Ugyanis a hivatalban lévő elnökség 18 hónapra kapott mandátumot. Ez idén, a nyár közepén lejár, ezért legkésőbb júliusban teljes körű tisztújítást kell tartanunk. De miután Hadházy Ákos társelnök a választás éjszakáján váratlanul bejelentette lemondását, posztja csak két hónapig maradhat betöltetlen. Emiatt egy hónapon belül két választást is kellene tartani, ami csak zavart okozna. Ennek elkerülése érdekében döntöttünk úgy Ungár Péterrel, hogy mindketten lemondunk elnökségi tagságunkról, korábban egy társunk ezt már megtette. Ugyancsak az alapszabály írja elő, hogy

ha a lemondások száma eléri az ötöt, akkor teljes körű előrehozott választást kell tartani.

Ezzel a döntésünkkel megteremtettük a lehetőséget, hogy várhatóan május 26-án, vagy 27-én teljes körű tisztújító kongresszust tartson az LMP. Ezen majd a társelnököket és valamennyi tisztség betöltőjét újraválasztjuk, még a delegáltakat is.

Akkor Szél Bernadett is lemond?

Nem, a pártot a kongresszusig is vezetni kell, de a teljes körű tisztújítás a női társelnök személyére is érvényes. Természetesen, a kongresszus újra is választhatja Szél Bernadettet

Ezek tehát a technikai okok, de egy pártban mindennek van tartalmi oka is. Hetek óta érezhető, hogy párton belül elég nagy a feszültség. Elég, ha a Sallai R Benedek erőszakos fellépése szóba kerül, meg a fegyelmi eljárások. Mi tehát a tartalmi ok?

Kétségtelenül vannak a pártban feszültségek. Ezek rendezésére is szükség van, de azt visszautasítom, hogy a Fidesz azért kapott volna kétharmadot, mert nem léptünk vissza a választáson. A választás előtt mi egyértelművé tettük, hogy teljes körű koordinálásra törekszünk annak érdekében, hogy a Fidesz kormány leváltható legyen.

Ennek érdekében mi tárgyaltunk a baloldallal, és a Jobbikkal is, de ezek a pártok az együttműködésre nem voltak hajlandók.

Elfogadhatatlan számunkra, hogy az LMP-re fogják a választási kudarcot, illetve azt, hogy mi lennénk az okai a Fidesz újbóli kétharmados kormányzásának, úgy, hogy mi vagyunk az egyetlen ellenzéki párt, aki több mint százezerrel több szavazatot kapott, mint négy éve.

A másik ok – amit már említettem -, hogy vége van a kampánynak, új időszak kezdődik, jó egy év múlva önkormányzati, illetve európai parlamenti választás is lesz, ezért az a helyes, ha az új feladatnak frissen megválasztott elnökséggel, és tisztségviselőkkel megyünk neki. A teljes körű tisztújításra tehát azért van szükség, hogy mielőbb elkezdhessük a választási felkészülést.

Hadházy Ákos nemrég azt nyilatkozta, hogy ha megfelelő számú képviselőjük visszalép, akkor ma a Fidesznek nincs kétharmada.

Jó, de számtalan eset, például Hadházy Ákosé is bizonyítja, hogy az MSZP visszalépett, mégsem tudott az egyéni körzetben nyerni. Egyébként azt is felvethetné bárki, hogy ha a Jobbik tíz helyen visszalép, akkor az ellenzék győzhetett volna. Azt gondolom, hogy ezt a kérdést nem lehet ennyire leegyszerűsíteni.

Mindenesetre számomra megdöbbentő volt, hogy a titkári posztot betöltő Sallai R Benedek az alapszabályra hivatkozva nem volt hajlandó a képviselői visszaléptetésekről szóló javaslatot az elnökség elé terjeszteni. Akik persze döntés híján nem mertek visszalépni.

Azt nem is titkoljuk, hogy lesznek alapszabály módosítások, strukturális változások a pártban, de ezt a munkát már az új elnökségnek kell elvégezni. Gondolom, hogy a párt működési reformja, tehát az alapszabály átfogó megújítása kora ősszel meg is történhet.

Tehát egy ember ősszel már nem tarthatja sakkban a pártot?

Természetesen minden tisztség hatás-és feladatkörét is át kell gondolni.

A választás eredményének tehát nincs szerepe abban, hogy az LMP teljes vezérkarát újraválasztják?

Az eddigi legjobb választási eredményt értük el, hiszen a párt 7, 1 százalékos támogatottságot még soha nem szerzett.

Legkésőbb nyáron mindenképpen tisztújítást tartottunk volna amúgy is.

Valóban most lesz a legtöbb képviselőjük, de volt olyan cél is, hogy a Fidesz kormányt leváltsák.

Senki nem gondolhatja komolyan, hogy mi egyedül képesek vagyunk leváltani a kormányt. Ehhez kellettek volna a baloldali pártok, tehát az MSZP, DK, de a Jobbik együttműködése is. Kormányváltás csak széleskörű összefogás esetén valósulhatott volna meg.

Egyáltalán elképzelhető olyan összefogás, amely az ellenzéki pártok között kialakulhat és kormányképes?

 A pálya lejt, mert a Fidesz ördögi választási törvényt írt. Nyilván ma minden párt első számú feladata a megújulás, mi az LMP-ben a tisztújítás után azonnal elkezdjük el ezt a munkát, amely lehetővé teszi, hogy legyen esélyes kihívója az Orbán-kormánynak. 

Lapszem – 2018. április 10.

0

Ma Zsolt napja van. A török-magyar eredetű, török méltóságnévből származó személynév, a Solt név alakváltozata. Jelentése: fejedelem, uralkodó. Olvassa el a lapszemlét!

Magyar Idők: Roma rendőr a példakép a faluban

Mocsár Tibor szülei őstermelők, akik az uborkaföldön dolgozva úgy tartották, hogy a szegénységből való kitörés egyetlen útja a tanulás. A család legidősebb gyermeke a Jezsuita Roma Szakkollégium segítségével elvégezte a Nemzeti Közszolgálati Egyetemet, és ma már készenléti rendőrként szolgál. Encsencsen ő a példakép.

– Mindig úgy vallottuk, hogy inkább dolgozunk magunknak, mint idegeneknek. Évről évre szerződtünk, minőséget állítottunk elő. De az unió hozta szabadkereskedelemben a román uborka olcsóbbnak bizonyult, és letörte az árakat. Apám ezért az erdészetnél helyezkedett el, sarjazást, fakitermelést vállal, édesanyám, aki az egyik helyi boltot vezette, most otthon van az óvodás húgommal – foglalja össze a Magyar Időknek a családi profilváltás körülményeit a fiatalember.

Népszava: Lemondások, bűnbakkeresés, perrel fenyegetés

Több ellenzéki párt vezetései is benyújtotta lemondását a kétharmados Fidesz-győzelemmel zárult vasárnapi választás után olvasható a Népszavában. Molnár Gyula, az MSZP elnöke még a voksolás éjszakán jelentette be saját, és a párt teljes elnökségének távozását. Hiller István, a szocialisták választmányának elnöke lapunknak azt mondta, hogy az MSZP alapszabálya szerint legkorábban június második felében írhatják ki a tisztújító kongresszusukat, az „átmeneti” időszakban ő, valamint a hivatalban lévő frakcióvezető, Tóth Bertalan és Tóbiás József pártigazgató irányít.

A zöldpártnál Szél Bernadett egyelőre nem mondott le, viszont elnöktársa,Hadházy Ákos igen. Ezután pedig elszabadultak az indulatok: Hadházy a 24.hu-nak arról beszélt, hogy az LMP-s Sallai Róbert Benedek és Schiffer András egykori elnök perrel fenyegették meg azokat a képviselőjelölteket, akik visszalépést fontolgattak más pártok javára. Nem kellett sokat várni az elméletileg visszavonult Schiffer válaszára sem: szerinte ez szemenszedett hazugság.

A Magyar Nemzetnek ugyanakkor azt elismerte, hogy valóban kértek jogi szakvéleményt az engedély nélküli visszalépések estleges következményiről egy kollégájától. Sallai, aki Schiffert a „cimborájának” nevezte, a 444 kérdésére indulatosan szögezte le: Schiffer soha senkit nem buzdított peres eljárásra. Azt állította, hogy ő maga sem fenyegetett senkit ilyesmivel, pusztán figyelmeztette az érintetteket a veszélyre. Schiffer jogi lépéseket is fontolgat Hadházyval szemben.

Magyar Nemzet: Környezetvédelmi „Trianon” Rákospalotán

Súlykorlátozást, célforgalom kialakítását, behajtási tilalom elrendelését is vizsgálhatja az M3-as autópálya felhajtója melletti területeken a XV. kerületi városüzemeltetési bizottság – írja a Magyar Nemzet a városrész képviselő-testületének legutóbbi ülése kapcsán. Az érintett szántó és fásított terület besorolású ingatlanra, amely nem mellékesen a Szentmihályi úti honvédségi laktanya mögött van, immár hónapok óta több száz köbméternyi építési hulladékot hordtak betontörmelékkel, sőt emberi csontokkal vegyítve. A hat–nyolc méter magas sitthalom fákat, bokrokat temetett maga alá, a hatóságok mindeddig tehetetlennek bizonyultak. Az ügyben Victorné Kovács Judit, a helyi Fidesz-frakcióból tavaly decemberben kizárt alpolgármester interpellálta Hajdu László DK-s polgármestert, emlékeztetve: a városrész külterületén nem is csak az említett részre, hanem három különálló ingatlanra hordtak a sittből büntetlenül. Az említett, autópálya melletti területen túl ugyanilyen környezetkárosító anyagot raktak le a Metro áruház mögötti szántóföldek egyikén, illetve a XV. és a XVI. kerület határán, az M0-s körgyűrűre felvezető út mellé. Ezek mind magánterületek, tulajdonosaik a földhivatali dokumentumok szerint egy személyi körhöz, Dudás Lajoshoz vagy valamelyik családtagjához köthetők. Victorné Kovács Juditnak a tulajdonosok személyesen ígérték meg, hogy március 26-áig elhordják a veszélyes hulladékot, ám ez máig nem történt meg

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK