Bűn lenne nem adni

0
940
Facebook

Az USA-ban leállítottak egy súlyos beteg betegekkel végzett vizsgálatot. A tesztelt szer az elemzés során olyan jól megelőzte a haláleseteket, hogy a szakértők már nem akarják visszatartani a nagyközönség elől.

A Sars-CoV-2 koronavírus 2020 eleje óta terjed világszerte. A Johns Hopkins Egyetem adatai szerint  eddig körülbelül 6,2 millió Covid-19-halálozást regisztráltak világszerte. A vírus gyors terjedése csúcsteljesítményre ösztönözte az orvosbiológiai kutatásokat.

Soha azelőtt szakértők és gyógyszergyárak nem fejlesztettek ki olyan gyorsan vakcinákat és gyógyszereket, mint a koronajárvány idején. A vírust azonban még nem sikerült legyőzni: bár a kórokozó által okozott károk jelentősen csökkentek az oltások és más gyógyszerek használatának köszönhetően, a Covid-19 továbbra is potenciálisan halálos betegség.

A Veru amerikai gyógyszergyártó cég klinikai III. fázis vizsgálatának kezdeti eredményei most már reményt keltenek, hogy a súlyosan beteg Covid 19 betegeken hamarosan még hatékonyabban lehet segíteni. A vállalat azt állítja, hogy a független megfigyelőbizottság tanácsára pénteken leállította  az akut tüdőelégtelenség kockázatának kitett emberekkel végzett klinikai vizsgálatot annak nagy hatékonysága miatt.

A Sabizabulin 9 mg egy új, naponta egyszer orálisan adagolható kis molekula, amely széles körű gyulladás- és vírusellenes tulajdonságokkal rendelkezik, és amely kétirányú megközelítésként szolgálhat a COVID-19 vírusfertőzés és az azt követő gyengítő gyulladásos hatások kezelésében. ami ARDS-hez és halálhoz vezethet.

Mitchell Steiner, a Veru elnöke, elnök-vezérigazgatója a következőket mondta:

„Egyértelmű, hogy egy hatékony és biztonságos orális terápiára, amely megelőzi a közepesen súlyos vagy súlyos Covid-19 betegségben szenvedő, ARDS kockázatának kitett kórházi betegek halálát, égető szükség van.”

„Meggyőződésünk, hogy a sabizabulin gyulladáscsökkentő és vírusellenes tulajdonságaival, valamint kedvező biztonsági profiljával rendkívül szükséges orális terápia lehet.”

A hatékony gyógyszerek hosszú tesztelése etikátlan

Ha egy új gyógyszer nagyon hatásosnak bizonyul a klinikai vizsgálatok során, etikátlan lehet a placebocsoportba tartozó vagy a vizsgálaton kívüli betegektől megtagadni. Az időközi elemzés szerint a Sabizabulin gyógyszer 55 százalékkal csökkentette a halálozás kockázatát.

150 beteg adatait értékelték. Naponta kilenc milligramm hatóanyagot kaptak 21 napig. A szokásos módon kezelt és placebót is kapott 52 beteg csaknem fele (45 százaléka) 60 napon belül meghalt. Ezzel szemben a 98 Covid 19-es beteg halálozási aránya, akiket rendszeresen és a tesztelt Sabizabulin gyógyszerrel kiegészítve kezeltek, 20 százalék volt. Problémás mellékhatások nem jelentkeztek.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .