Átadták a magyar váltónak a történelmi aranyérmeket

0
606
Phjongcshang, 2018. február 23. A gyõztes magyar válogatott tagjai, Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor (b-j) a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 5000 méteres váltóversenyének ünnepélyes éremátadásán a phjongcshangi téli olimpián a Medals Plazában 2018. február 23-án. Ez Magyarország történetének elsõ téli olimpiai elsõsége, és 1980 óta az elsõ dobogós helyezése. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A csütörtöki döntő után pénteken megtartották a hivatalos eredményhirdetést is a rövidpályás férfi gyorskorcsolya váltóban. A Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor összeállítású csapatnak Schmitt Pál adta át az aranyérmet.

Most először végeztek a magyar sportolók első helyen téli olimpián, a történelmi aranyérmeket Schmitt Pál adta át a váltó tagjainak. A döntőt ugyan tegnap rendezték, de akkor csak egy kisebb ceremóniát tartottak: az érmesek felálltak a dobogóra, és megkapták az phjongcshangi olimpia kabalafiguráját.

A magyar váltó akkor a dobogón állva Usain Bolt híres mozdulatát utánozta, ugyanis azt olvasták az interneten, hogy az atléta minden győztesnek pezsgőt küld, aki ezt megcsinálja. Bolt az Instagramján már jelezte is, hogy jár a pezsgő.

Liu Shaolin Sándor pedig ezt a képet osztotta meg a csütörtöki győzelemről:

https://www.instagram.com/p/BfgIPknlN-W/?taken-by=shaolinliu

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .