Anne Frank akciót hirdettek bevándorlókért Izraelben

0
718

A kormány afrikai bevándorlók tízezreit akarja hazaküldeni, ez ellen tiltakoznak.

A korrupciós botrányoktól sújtott Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök mintegy 40 ezer afrikai bevándorlót akar hazaküldeni. Zömük Eritreából és Szudánból érkezett, és mindkét államban szörnyű sors vár azokra, akiket a hatalom valamilyen oknál fogva az ellenségének tekint.

Haza tehát nem mehetnek,

de izraeli börtönökben sem akarnak élni – márpedig Netanjahu szerint ez vár rájuk, ha nem mennek haza.

Netanjahu azt is felajánlotta, hogy ne Szudánba vagy Eritreába menjenek vissza, hanem Ugandába vagy Ruandába, ahol nem üldözik őket – igaz, a bevándorlók ott sem lennének jó helyzetben.

Emiatt izraeli rabbik egy csoportja „Anne Frank akciót” hirdetett. Egyik vezetőjük Susan Silverman, aki azt kéri, hogy zsidó családok rejtsék el a kiutasításra ítélt afrikaiakat.

Az izraeli légitársaság, az El Al pilótáinak egy csoportja pedig bejelentette:

nem hajlandók elvinni a kiutasított bevándorlókat.

A Facebookon azt írják: barbárnak tartják az intézkedést.

Anne Frank családjával együtt Németországból menekült Hollandiába Hitler hatalomra jutása után. Miután a nácik megszállták Hollandiát, egy baráti holland család segítségével rejtőzködött. Erről naplót is írt. Ez már csak a halála után jelent meg, mert a családot feljelentették és haláltáborba vitték.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .