A Liberálisok a diákokkal való tárgyalásra szólítják fel a kormányt

0
730

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt szóvivője sajtótájékoztatóján Balog Zoltánt, az emberi erőforrások miniszterét és Palkovics László oktatásért felelős államtitkárt szólította fel arra, hogy kezdjenek tárgyalni a diákok képviselőivel az oktatási rendszer átalakításáról.

A Kossuth téri diáktüntetésre utalva azt mondta: a Független Diákparlament egy olyan javaslatcsomagot készített, ami alkalmas lehet egy új, diák- és személyiségközpontú oktatási rendszer kialakítására.

Szerinte most sem az intézményrendszeri sem az egyéb keretfeltételek nincsenek meg ahhoz, hogy létrejöjjön egy a 21. századi kihívásoknak megfelelő iskolarendszer.

Az utóbbi években a magyar diákok borzalmasan teljesítenek a PISA-felméréseken.

Bősz Anett beszélt arról is, hogy Csömör önkormányzata pert nyert a település iskolájának államosítása miatt, amely sérti az alaptörvényt.

Azt is elmondta, hogy

Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke feltehetően rajta lesz az MSZP és a Párbeszéd listáján,

de a többi listás helyről és az egyéni választókerületi indulókról még tárgyalnak. Azt viszont kizárta, hogy a választáson bármilyen formában együttműködjenek a Jobbikkal.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .