A hülyeség természetrajza

0
1155

Egy évvel ezelőtt a Kétfarkú Kutya Párt azzal viccelődött, hogy a Fővárosi Vízművek bármikor LSD-t keverhetne az ivóvízbe. A vízművek tiltakozott, jogi lépésekkel fenyegetett, a kétfarkúak röhögtek, a publicisták pedig veretes cikkeket írtak arról, hogy a humor gyilkos dolog, nem véletlen, hogy a politikusok úgy félnek tőle, mint ördög a tömjénfüsttől.

Mari néni a 6-os villamoson megkérdezte a vele utazó barátnőjét, hogy tényleg tesznek-e LSD-t a vízbe? A barátnő még nem halott erről. De egy kalapos úr, aki tőlük néhány méterre állt, igen.

– Elnézést, hogy belehallgattam a beszélgetésükben nem szándékosan történt – mondta. – Szóval, én úgy tudom, hogy nem LSD-t tesznek bele, mert az nagyon drága. Hanem marihuánát.

– Miért tesznek bele marihuánát? – kérdezte Mari néni.

– Azt én nem tudom, keziccsókolom – válaszolta a kalapos. – Biztosan okuk van rá. A sógorom szerint, aki a vasasoknál szakszervezeti ember volt, és mint ilyen sok mindent hallott, azt mondta, hogy a migránsok miatt van minden.

– Hogy jönnek ide a mígránsok? – kérdezte Mari néni barátnője.

– Azt én nem tudom, keziccsókolom – válaszolta a kalapos, akinek a sógora vasesztergályosként vonult nyugdíjba. – Azt hiszem, a legtöbben gyalog, de vannak, akiket a Soros repülőgépen hozat.

– Ki az a Boros?

Ezt már egy újabb utastárs kérdezte, aki idáig némán hallgatta a beszélgetést.
Legyintettek: mit mondjanak egy ilyennek, aki még azt is rosszul tudja, amit nem tud.

Másnap az ellenzéki pártok követelni kezdték, hogy a kormány ne titkolózzon tovább, valljon szint, és mondja meg, hogy valójában mennyi a fővárosi ivóvíz LSD-tartalma. És, mint mondták, arra is kíváncsiak volnának a magyar emberek, hogy igazak-e azok a hírek, miszerint, a fővárosi kísérlet csak első a sorban, hamarosan a többi nagyváros is sorra kerül.

A kormány részéről nem érkezett reagálás. Egyedül Lázár János válaszolt a szokásos kormányinfón: mint mondta, a kormány jelenleg nem tervezi, hogy LSD-t tegyenek a fővárosiak ivóvízébe. Bár, lenne rá igény, tette hozzá viccelődve.

A mellette álló Kovács Zoltán kormánysóvivő szolgálatkészen nevetett.

Már az LSD-t is sajnálja az emberektől a kormány. Ezzel az ironikus címmel jelent meg az egyik bulvárlap.

Közben Rogán Antal hivatala közleményben cáfolta, hogy a leletepedési kötvények révén olyanok is jöhettek Magyarországra, akik LSD-vel akarják vegyíteni a magyar ivóvizeket. Ez teljes képtelenség, közölte a miniszter hivatala.

Németh Szilárd is megszólalt, de nem mondott semmit.

Az egyik kereskedelmi televízióban egy sámánkutató azt fejtegette, hogy a régi magyarok is ismerték már az LSD hatóanyagát, női és férfi bajok kezelésére, valamint alkalmanként élvezeti cikként is használták. Ő természetesen tudja a szer nevét, de nem hajlandó a nyilvánosság előtt megnevezni, mert nem kívánja reklámozni.

A katasztrófavédelem honlapján azt közölte, hogy Röszke közelében elfogtak négy migránst, akik közül az egyik alaposan gyanúsítható azzal, hogy LSD-t akart keverni Orbán Viktor ivóvizébe. A közlemény egy félóra elteltével lekerült a honlapról, de addigra már elterjedt, hogy a miniszterelnök titokban kábítószerrel él.

Semjén Zsolt felszólította a pápát, hogy a bevándorlók mellett az LSD-vel megmérgezett miniszerelnökök érdekében is emelje fel a szavát.
Áder János államfő ezúttal sem szólalt meg, mint hasonló alkalmakkor mindig, horgászni ment.

A Facebookon egy Öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé elnevezésű csoport azt követelte, hogy a kormány valljon szint: tényleg LSD-vel szennyezik a magyar emberek ivóvizét, s demonstrációt szerveztek a Fővárosi Vízművek szélháza elé.

A tüntetésre több tízezren jelentkeztek, de a helyszínen csak néhány kivezényelt rendőr jelent meg.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .