A háború 44. napja – (folyamatosan frissített hírfolyam)

0
1048

 Az erőszak a gyengék végső menedéke. 
Isaac Asimov

 

 

11:05 – Brit hírszerzés: Az oroszok átcsoportosítása Ukrajna északi részéből kelet felé valószínűleg legalább egy hetet vesz igénybe. 

10:50 – Három orosz irányított rakétát lőttek le Nyugat-Ukrajnában. A negyedik rakéta megsérült, ami megakadályozta, hogy elérje célját – közölte a légierő. A rakétákat fehéroroszországi bázisú Szu-35-ös repülőgépekről indították.

09:10 – Az odesszai városi tanács szerint a fegyveres erőkre hivatkozva közölte: az orosz hadihajók által indított rakétacsapás megrongált bizonyos infrastruktúrát a térségben. A támadás részleteit még nem hozták nyilvánosságra.

08:00 – Charles Michel, az Európai Tanács elnöke április 7-én támogatta azt a javaslatot, hogy további 500 millió eurót adjanak Ukrajna fegyvervásárlásának biztosítására. Emellett Kanada akár egymilliárd dollár új hitelforrást is felajánl Ukrajnának a Nemzetközi Valutaalapon keresztül, és további 500 millió dollár katonai segélyt nyújt – jelentette be a kanadai kormány szintén április 7-én.

07:15 – Ausztrália 20 Bushmaster páncélozott szállítójárművet küld Ukrajnába.

06:10 – a WHO több mint 100 egészségügyi támadást igazolt a háború február 24-i kezdete óta.

04:55 – Az EU további 500 millió eurót kíván elkülöníteni Ukrajna katonai támogatására.

02:30 – Az Egyesült Államok több ezer Stinger és Javelin rendszer, Switchblade drón és 50 millió lőszer átadását hagyta jóvá Ukrajnának.

01:45 – A lengyel miniszterelnök bírálta a magyar hatóságokat, és újabb szankciókat kért Oroszországgal szemben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .