A Fáraó miatt csökkent az iszlám ellenesség Liverpoolban

0
333
facebook

Mohamed Szalah, a Liverpool csodacsatára történelmet írt amikor első egyiptomiként gólt szerzett csapatának  a BL döntőben. A Fáraónak becézett csatár két éve szerződött a liverpooli vörösökhöz, és azóta felfelé ível a csapat hazai és nemzetközi karrierje. A koronát erre az tette fel, hogy a Liverpool 2-0-ra legyőzte a Tottenham csapatát a BL döntőben.

Csökkenti-e egy népszerű kisebbségi hős az ellenérzéseket a kisebbség iránt? Ezt kutatta a Stanford egyetem csapata Mohamed Szalah példáján. John B. Holbein politológus professzor, a csapat vezetője stílszerűen Twitteren tette közzé az eredményeket.

Amióta Szalah a Liverpoolt erősíti 18,9%-al csökkentek a muzulmánok elleni akciók

Két év alatt ez nagyon jelentős változás és ebben minden bizonnyal nagy szerepe van annak, hogy Mohamed Szalah Egyiptomból érkezett és vallása szerint muzulmán- állapítja meg az amerikai professzor.

Közben Trump elnök sértően nyilatkozott London első muzulmán polgármesteréről. Sadiq Khan egy pakisztáni busz sofőr fia, és a Munkáspárt tagja. A vallások közötti párbeszéd híve. Éppúgy mint Mohamed Szalah, a csodacsatár, aki jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy csökkenjen az ellenszenv a muzulmánokkal szemben.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .