Kezdőlap Címkék Muzulmán

Címke: muzulmán

Kissinger: súlyos hiba volt beengedni Németországba oly sok muzulmán migránst

A százéves veterán diplomatát abból az alkalomból kérdezte a Welt televízió, hogy Berlinben és néhány más német városban muzulmán csoportok ünnepelték a Hamász támadását Izrael ellen.

Henry Kissinger 1923-ban Németországban született zsidó családban, és a holokauszt elől még időben az Egyesült Államokba menekült. Amikor a Jom Kippur háborúban Izrael hasonló erőpróba elé került, akkor sokat segített abban az Egyesült Államok diplomáciai vezetőjeként, hogy a zsidó állam győztesen kerüljön ki a konfliktusból.

Kissinger rábeszélte Szadat egyiptomi elnököt, hogy szakítson a Szovjetunióval, amely támogatta az Izrael elleni támadást, és álljon át a Nyugat oldalára. Egyiptom később békét kötött Izraellel, Szadat elnök ezért az életével fizetett. A gázai övezet, mely most a Hamász ellenőrzése alatt áll, korábban Egyiptom része volt.

“Súlyos hiba volt beengedni Németországba sok olyan embert, akinek a világfelfogása, vallása gyökeresen különbözik a németektől. Ezek a bevándorlók ugyanis olyan nyomás gyakorló csoportokat alkothatnak, melyek igyekeznek befolyásolni a befogadó állam politikáját.”

Mit lehet tenni a jelenlegi közel-keleti helyzetben?

“A Hamászt meg kell büntetni a nyílt agresszió miatt, de óvakodnia kell az eszkalációtól” –

válaszolta Henry Kissinger. Az idős diplomata rámutatott:

”A Hamász valóságos célja ezzel az agresszióval az, hogy az egész arab világot mozgósítsa Izrael ellen. Letérítse az arab országokat a béketárgyalások útjáról.”

Kissinger arra célzott, hogy Szaúd Arábia épp megállapodni készült Izraellel az amerikai diplomácia közvetítésével. A Hamász akciója minden bizonnyal arra is irányult, hogy ezt a béketárgyalást megtorpedózza. Irán elsősorban emiatt támogatja a Hamász akcióját.

Kissinger utalt arra, hogy később Izrael büntető akciót indíthat Irán ellen is. Benjamin Netanjahu miniszterelnök már régóta arra akarja rávenni az Egyesült Államokat, hogy mérjen csapást Iránra, mely a Hamászhoz hasonlóan nem ismeri el Izraelt és nukleáris erőt fejleszt ki.

“A Hamász akciója Izrael ellen és Oroszország agressziója Ukrajna ellen megingatja az egész nemzetközi rendet”

– hangsúlyozta a százéves Kissinger, aki egész életében ennek a globális békerendszernek az érdekében ügyködött.

Blinken Jeruzsálemben

Az Egyesült Államok külügyminisztere közös sajtóértekezletet tartott Jeruzsálemben Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel.

Blinken hangsúlyozta, hogy átérzi Izrael polgárainak fájdalmát hiszen nagyapja a pogromok elől menekült el a cári Oroszországból az Egyesült Államokba, nevelő apja pedig Auschwitz rabja volt.

“Az USA minden segítséget megad Izraelnek. Már eddig is sok fegyvert szállítottunk, és ez folytatódni fog. A világ legnagyobb repülőgép hordozóját Izrael partjaihoz küldtük” – mondta az amerikai külügyminiszter. Aki hozzátette:

”Izrael nem kezelheti úgy a palesztinokat mint ahogy a Hamász a zsidókat. A Hamász a palesztinoknak is ellensége hiszen azok többsége is békét és jólétet akar nem pedig terrort és háborút. Épp ezért az izraeli hadseregnek mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a polgári lakosságot megkíméljék a Gázai övezetben” – hangsúlyozta Antony Blinken amerikai külügyminiszter Jeruzsálemben.

A vád: antiszemita gyilkosság

Félig elszenesedve találták meg Párizsban a 80 éves Mireille Knoll holttestét. A rendőrségi helyszínelés során megállapították: a Parkinson kórban szenvedő idős nőt meggyilkolták. 11 késszúrást fedeztek fel a testén, melyet a tettesek azután megpróbáltak elégetni.

Az ügyészség most emelt vádat az ügyben: gyilkosság, melyet két súlyosbító körülmény is terhel. Egyrészt, mert az idős nő Parkinson kórban szenvedett. Másrészt pedig zsidó volt. A tetteseket ez a két szempont motiválta elsősorban. A harmadik a rablás volt.

Három vádlott van

Két fiatalembert vádolnak a gyilkossággal. A harmadik az egyik gyilkos édesanyja, aki lemosta az áldozat vérét a késről, mellyel megölték a 80 éves Mireille Knollt. Aki évtizedek óta a szomszédjuk volt. A másik gyilkos, a fiú barátja, egy pszichikai problémákkal küszködő fiatalember. Mindketten arabok és muzulmánok, akik gyűlöletből ölték meg a szinte magatehetetlen szomszédasszonyt. Meg persze azért, hogy kirabolják.

Franciaországban nőtt az antiszemita bűncselekmények száma. Emiatt Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök többször is felszólította a Franciaországban élő zsidókat: vándoroljanak ki Izraelbe! Franciaországban él Európa legnagyobb zsidó közössége, és a francia állam mindent megtesz a védelmükben. A zsinagógákat és a zsidó intézményeket  a rendőrség védi, de minden állampolgár mellé nem állíthatnak őröket.

Franciaországban él Európa legnagyobb muzulmán közössége is. Közülük csak kevesen szimpatizálnak iszlamista eszmékkel, de az Izrael ellenesség elég gyakori a Franciaországban élő több mint ötmillió muzulmán körében.

Hét rendőrt leszereltek

Párizs rendőrfőnöke ezt a nemzetgyűlés vizsgálóbizottsága előtt mondta el. Október harmadikán egy muzulmán hitre áttért francia rendőr a főváros rendőrkapitányságán négy társával végzett mielőtt egy rendőr gyakornok lelőtte.

Súlyosbítja az esetet, hogy az iszlamista rendőr a hírszerzés informatikai osztályán dolgozott vagyis hozzáférhetett sok titkos információhoz is. Eddig nem bizonyosodott be, hogy kapcsolatban állt volna terrorista szervezettel.

Az eset nagy felháborodást váltott ki Franciaországban, ahol korábban több iszlamista merényletet is elkövettek miközben a rendőrség nem állt a helyzet magaslatán. A francia közvélemény különösen azt rótta fel a rendőrségnek, hogy nem rendelkezett elég információval a terrorakciók megelőzéséhez. Az iszlamista merényletek óta a rendőrség és a titkosszolgálat rendszeresen toboroz arab nyelvű muzulmán munkatársakat, akik az iszlamista terror szervezetekkel szemben hatékonyan tudnak fellépni.

A társait meggyilkoló rendőr nem ebbe a kategóriába tartozott. Nem született muzulmánnak, de évtizedek óta áttért az iszlámra. Olyan közösségeket látogatott, ahol szalafista prédikátorok a dzsihád eszméjét hirdették. Erről azonban feletteseinek és a belső elhárításnak nem volt tudomása. Most Párizs rendőrfőnöke azt ígérte a nemzetgyűlési képviselőknek, hogy alaposabban ellenőrzik majd a rendőröket, hogy elkerülhessék az olyan katasztrófát mint amilyen október harmadikán történt.

A Fáraó miatt csökkent az iszlám ellenesség Liverpoolban

Mohamed Szalah, a Liverpool csodacsatára történelmet írt amikor első egyiptomiként gólt szerzett csapatának  a BL döntőben. A Fáraónak becézett csatár két éve szerződött a liverpooli vörösökhöz, és azóta felfelé ível a csapat hazai és nemzetközi karrierje. A koronát erre az tette fel, hogy a Liverpool 2-0-ra legyőzte a Tottenham csapatát a BL döntőben.

Csökkenti-e egy népszerű kisebbségi hős az ellenérzéseket a kisebbség iránt? Ezt kutatta a Stanford egyetem csapata Mohamed Szalah példáján. John B. Holbein politológus professzor, a csapat vezetője stílszerűen Twitteren tette közzé az eredményeket.

Amióta Szalah a Liverpoolt erősíti 18,9%-al csökkentek a muzulmánok elleni akciók

Két év alatt ez nagyon jelentős változás és ebben minden bizonnyal nagy szerepe van annak, hogy Mohamed Szalah Egyiptomból érkezett és vallása szerint muzulmán- állapítja meg az amerikai professzor.

Közben Trump elnök sértően nyilatkozott London első muzulmán polgármesteréről. Sadiq Khan egy pakisztáni busz sofőr fia, és a Munkáspárt tagja. A vallások közötti párbeszéd híve. Éppúgy mint Mohamed Szalah, a csodacsatár, aki jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy csökkenjen az ellenszenv a muzulmánokkal szemben.

Tábori rabbik és imámok a Bundeswehrben

Jövőre már keresztény tábori lelkészek mellett zsidó rabbik és muzulmán imámok is segítik a katonák lelki gondozását a német hadseregben. Legalábbis ezt rendelte el Ursula von der Leyen hadügyminiszter asszony. Ám a közszolgálati Deutsche Welle arról számol be, hogy a miniszterasszonynak gondjai támadtak. Miért ?

A német hadseregben mintegy 300 zsidó és körülbelül 3000 muzulmán katona szolgál. Pontos szám nincs, mert nem tartják nyilván a katonák vallási kötődését. Ez adta az ötletet a hadügyminiszter asszonynak, hogy keresztény tábori lelkészek mellett zsidó rabbikat és muzulmán imámokat is toborozzon. A kormány rábólintott a tervre, de kiderült: nem olyan egyszerű a megoldás.

A zsidóknak van egységes szervezetük, de a muzulmánoknak nincsen

A németországi zsidó tanáccsal a hadügyminisztérium könnyen megállapodhatott, de iszlám szövetségből sok van. Nem mindegyiknek tisztázott a háttere. Ezért a tábori lelkészek esetében a Bundeswehr ragaszkodik ahhoz: a rabbi vagy az imám legyen német állampolgár és a diplomája is legyen német! A külföldön képzett imámok ugyanis gyakran szélsőséges nézeteknek is hangot adnak, melyeket semmiképp sem tűrheti el a német hadsereg.

Afganisztánban kiderült: hiányoznak a rabbik és az imámok a Bundeswehr-ből

A németek is sok katonát küldtek Afganisztánba, hogy ott fenntartsák a békét. A zsidó katonáknak nagyon nehéz volt olyan társakat találni, akikkel együtt megülhették volna a vallási ünnepeket. Ezért aztán engedélyt kaptak arra, hogy az amerikai tábori rabbikkal tartsák a kapcsolatot Afganisztánban. A Bundeswehr muzulmán katonái igen hasznosak voltak a helyszínen, mert sokkal jobban megértették a helyi lakosság szokásait és gondolkodásmódját. Ugyanakkor, ha eljártak a mecsetekbe, akkor ott olyan prédikátorokkal is találkozhattak, akik szélsőséges nézeteket vallottak. Ezért tartja szükségesnek a német hadügyminiszter asszony, hogy a jövőben keresztény lelkészek mellett zsidó rabbik és muzulmán imámok is szolgáljanak a Bundeswehr-ben.

Zombik itt is, zombik ott is, zombik mindenhol

0

Itthon a csapból is folyik a migránsozás. Forog a gyomrom a néphülyítéstől. A politikai szándékot megértem, meg kell indokolni egy megmentő intézkedéseit, pénzköltéseit, stb. csupán az agyak tömegeit nem értem, akik ezt beveszik.

Eszembe jut, hogy minket, magyarokat is sokszor elkerülnek nyugaton a ránk rakódott előítéletek miatt, melyeket lehet, hogy pár bűnöző honfitársunk váltott ki, mégis tömegek hordozzák ennek keresztjét. A menekültekkel is ez a helyzet. Érdekes, hogy keleten nincs magyarokkal szembeni rossz érzés. Nyugaton van. A keleti befogad, madzsarnak mond, a nyugati egy birodalmi szemléletet és érdeket kiszolgáló középkádereként alkalmaz, de saját magasságába sose emel. Ez a középkáder kell a multik vezérkara és a tömegesen beáramló zombik tömege közé, akikkel tősgyökeres osztrákként, németként stb. snassz foglalkozni. Mégis e középkáderi lét sokkal nagyobb anyagi biztonságot nyújt, mint a hazai bizonytalan jövőtlenség, ahol mindent átitat a politika. Politikával osztják meg a családokat, teremtenek gyűlöletet, értetlenséget és hoznak létre a valós világi trendektől való eltávolodást. Így saját hazánkban jutunk el kulturális leépülésünk után oda, ahova egy menekült nyugaton automatikusan eljut: a zombi létig. Az emberek tudatáig nem ér fel, hogy tömegesen nincs szükség szakképzettségre, szisztematikus gondolkodásra. Sőt, ennek ellenkezőjére van szükség: agyatlanságra, a rendszerek át nem látására. A multik által működtetett világban zombik tömege kell, akik a pirosat piroshoz, zöldet zöldhöz tudják illeszteni, okoskodókra, akik a rendszert átlátják és belekotornak, nem kellenek. Arra ott vannak azok a kiváltságos rendek, akiknek ez osztályrésze lehet, de ezek nem mi vagyunk.

Szóval mi is migránsok vagyunk, de mi a saját hazánkban lettünk azok. És fel sem fogtuk! Ahhoz, hogy felfogjuk, nem a kommunikáció igazságtartalmát kellene ész nélkül követni, hanem körbenézni és saját helyzetünkön elgondolkodni. Csak zombi kap állást. Ebben semmi politika nincs. Egyszerűen csak zombi állások vannak. És a jövő még ennél is rosszabb lesz. A robotok, digitalizált applikációk jobbak nálunk. Százszor gyorsabbak és pontosabbak. Akkor miért kellenénk? Lassan kiváltanak minket az élet sok területén. Innen pedig irracionális egymásban, egymás vallásában, politikai felfogásában keresni a hibát!

Lássuk, mi van az idegennek kommunikált kultúrával, iszlámmal? Alkalmam van rengeteg beszélgetést lefolytatni menekültekkel. Kérdezem őket ideérkezésük okairól. Igen, vannak szélsőséges szemléletűek közöttük, de a tömeg nem ez. Általánosságban két okra hivatkoznak. Az egyik a hazájukban dúló háború, éhínség, ökológiai viszonyok, stb. A másik ok sokkal érdekesebb és itt csak iszlám országokból érkezőket említek meg: a sok agyatlan, balfasz sejk, imám, vallásvezető, akikkel tele van a tökük. Igen, léteznek mecsetbe járó, radikalizálható fiatalok, de én a tömegekről beszélek, akik nem ők. Egyébként ez a radikalizált réteg is zombi, csak nem a technikai fejlődés szintje tette őket azzá, hanem a tudatlanság és beilleszkedésre való képtelenség. A mérsékelt tömegek azonban, nem fogadják el sem az otthoni helyzetet, sem a kőkorszaki vallási gondolkodást, ami nem tudott megújulni 1924, azaz a kalifátus intézményének bukása óta. A muszlim gondolkodás (tehát nem az Iszlám!!!) válságban van és a jelenlegi vallási vezetéssel képtelen lesz megújulásra. Sőt, Iszlámon kívüli politikai érdekek is vannak e helyzet konzerválására, ebből adódó konfliktusok élesztésére. Ha pedig a nyugati társadalomba integrálódni kívánó muszlim tömegek előtt nem nyílik lehetőség, akkor számukra is opció a radikalizálódás, ami tárt karokkal várja őket. Ha a kommunikáció bármely oldalon hibát követ el és nyomatja a zombik számára az ellenségképet, akkor minket, akik középen állnak hamar le fognak nyomni és sokkal kellemetlenebb hangok fognak megszólalni. A zombik pedig teljesen mindegy, hogy melyik oldalon zombik, ha begurulnak, kiszámíthatatlanok.

Sheikh Abdel Rahman

Egy zsidó alapítvány keresztényeket ment Jordániában

0

A Halál-völgyből jöttem, Irakból – meséli egy iraki keresztény Ammanban. Az Iszlám állam dzsihád harcosai választás elé állították: megtagadja hitét és áttér az iszlámra, vagy megölik.

Kitartott keresztény hite mellett. Megkínozták, majd kivégző osztag elé került. Aztán csodálatos módon mégis megmenekült: egy keresztény alapítvány megvásárolta az életét az Iszlám államtól. Canon Andrew White tiszteletes, az alapítvány elnöke  jól ismerte Irakot, hiszen korábban 17 éven keresztül az anglikán egyház vikáriusa volt Bagdadban. Alapítványa most az üldözött keresztények megmentéséért küzd. Vele működik együtt Yechiel Eckstein rabbi, Izrael egyik legnagyobb üldözötteket segítő alapítványának feje.

Mi zsidók tudjuk, hogy mit jelent az üldöztetés

– mondta a rabbi az ynetnews izraeli portálnak. Az évi 140 millió dollárból gazdálkodó The Fellowship alapítvány jelentős összegekkel támogatja Canon Andrew White tiszteletes keresztény mentő alapítványát. Így sikerült megmenteni az üldözött keresztény életét a halál völgyben Irakban.

Csakhogy az a 12 ezer iraki keresztény, akit az anglikán tiszteletes szervezete megmentett, a legnagyobb nyomorban él Jordániában. Nem dolgozhatnak, és nem kapnak sem állami sem pedig egyházi szociális támogatást, hiszen nem muzulmánok. Le kell vennem a kipát és nem hangsúlyozzuk, hogy a pénz zsidóktól jön – mondja Eckstein rabbi. Aki legutóbb egy 125 ezer dolláros csekket adott át a 12 ezer iraki kereszténynek, akik Ammanban nyomorognak.

Nemcsak pénzt ad a zsidó alapítvány, hanem aktívan lobbizik azért, hogy az iraki keresztényeket befogadják Amerikába, Kanadába vagy az Európai Unióba

Nem fogott kezet, nem lesz svájci

0

Lausanne városa elutasította egy muszlim pár állampolgársági kérelmét, mert a nő nem fogadta el a kéznyújtást. Ezenkívül válaszolni sem mert a neki feltett kérdésekre. A svájciak számára egyértelművé vált, hogy az egyenjogúság, mely az alkotmány egyik alapvető része, nem áll fenn a muszlim családban.

Az iszlám szigorú értelmezés szerint mindenféle testi kapcsolat tilos a nők számára, leszámítva a legközelebbi családtagokat. „Egy dolog a vallás, és más a bigottság”- mondták a svájciak, akik visszautasították az állampolgársági kérelmet.

A muszlim párnak 30 napja van arra, hogy fellebbezzen a döntés ellen. Svájcban annak, aki állampolgárságot szeretne kapni, hosszú procedúrán kell keresztül mennie. Ennek első lépcsőfoka az, hogy az a város – jelen esetben – Lausanne támogassa a kérelmet. Svájc a világ egyik leggazdagabb állama, ahol minden tizedik polgár dollármilliomos. A nagyhatalmak a bécsi béke idején, a napóleoni háborúk lezárásakor állapodtak meg Svájc létrehozásáról.

Deklarálták Svájc semlegességét. Ennek eredményeképp kétszáz éve nem volt háború ebben az országban, ahol a harmincéves háború idején véres csaták folytak. A soknemzetiségű és sokvallású állam csak nagyon nehezen ad állampolgárságot valakinek. A kérelmezőnek mindjárt az elején deklarálnia kell: teljes mértékben elfogadja Svájc alkotmányát. Ebben a nemi egyenjogúság is benne van.

Súlyos ítéletek egy antiszemita perben Franciaországban

0

A bíróság 8, 13 és 16 éves börtönbüntetésre ítélt három muzulmán fiatalt, akik fegyveres rablótámadást hajtottak végre Párizs környékén egy zsidó pár ellen. 2014-ben Créteilben másfél órán keresztül fogva tartották a fiatal párt, hogy megszerezzék a pénzüket.

„Köztudott, hogy a zsidók otthon tartják a pénzüket! Nem viszik bankba.” – mondta az egyik tettes a bíróság előtt. (Csak két tettest tudtak elfogni az antiszemita merénylet után, a harmadik még mindíg szabadlábon van.)

A fiatal pár elmondta a bíróság előtt, hogy az életük szétesett a támadás után. Elváltak, mert nem tudták feldolgozni az esetet. Állásukat is elveszítették. Pszichiáterhez mentek, hogy megoldják lelki gondjaikat.

A támadást követően több tüntetés is volt Franciaországban, mely elítélte az antiszemita akciót, melyet három muzulmán fiatal hajtott végre Párizs környékén.

Franciaországban él Európa legnagyobb zsidó és muzulmán közössége. Az elmúlt években a viszony jelentős mértékben megromlott az iszlamista merényletek miatt. Creteilben a merényletet még ezt megelőzően követték el, de a fiatalok mentalitása olyan volt, mint a dzsihád harcosoké.

„Palesztináért tesszük mindezt!”- írták fel a lakás falára. A bíróság előtt az egyik tettes azt állította, hogy rosszul bántak velük a börtönben, mert annak igazgatója zsidó! Honnan tudta, hogy zsidó? – kérdezte a bíró. „Csak belenéztem a szemébe és láttam, hogy zsidó!”- vallotta a fiatal muzulmán tettes.

Bréking nyúz, június 30. – Tudósítás a másik valóságból

0

Migránsok, Jobbik és melegek – ilyen témák napi szinten helyet kapnak az alternatív valóság sajtójában. Ma sem volt ez másként.

 Pesti Srácok – Polgári Szilvia: Szeress, különben…

Kisregény hosszúságú írást közöl  portál a „lopakodó meleglobbiról”, s  a szerző felteszi a kérdést: „e jelző vajon napjainkban is megállja-e a helyét? Manapság valóban lopakodik a homoszexuális propaganda, vagy inkább kérlelhetetlenül rúgja ránk az ajtót? Még mindig a másság elfogadásának hőn óhajtott vágyáról volna szó, a többségi tolerancia hétköznapi érvényesülésének megszerzéséről, vagy tűzzel-vassal-erőszakkal kikövetelt szeretetről? Szeress minket, különben megbánod, ugyanis azonnal fölcímkézünk és bezsúfolunk a homofóbok bigott kasztjába!

Nem lehetséges, hogy egyes lobbicsoportok, s a rájuk akaszkodó liberális politikusok mára jócskán túltolták a szivárvány egyre több árnyalatában pompázó buzibiciklit, elterelve ezzel a figyelmet valami sokkal, de sokkal veszélyesebb kérdésről?”

A sajátságos válaszát pedig közel 35 ezer karakterben fogalmazza meg Polgári Szilvia (megj.: kézenfekvően, már maga a név is mennyire stílszerű) a véleményét, amelyből érdemesnéhány alcímet idézni, hogy képet kapjunk az irányról::

Az AIDS, leánykori nevén GRID megjelenése
A manipuláció mesterfoka
Nem olyanok, mint mi
Szeress, különben megbánod!
Szexuális deviancia mint érdem?
„Migránsok fia – fekete és homokos
„Őshonos magyar, fehér és hetero”
El a kezekkel a gyermekeinktől!

Ripost – Törökök: Már mi vagyunk a főnökök Hollandiában!

Az országban egyre több muzulmán él aki, nem akar integrálódni.

„Ez már Törökország és mi folyamatosan egyre többen leszünk Hollandiában”

– mondta az egyikük, idézi a portál A De Telegraafot, amely telefonos interjúkat közöl néhány „igazhitűvel”.

A portál szerint a liberális Hollandia őslakosai talán még fel sem fogják, hogy mekkora veszélyben vannak. A 16 és fél milliós országban már 3,4 millió bevándorló él, azaz négy hollandra jut belőlük egy. Ha csak a törököket (390 ezer) és a marokkóiakat (355 ezer) számoljuk össze, az iszlámhívők létszáma már közelíti a háromnegyed milliót, más források szerint az 1 milliót.

Sokan a keresztény holland kultúrát alapvetően alsórendűbbnek és hitványabbnak tartják a saját kultúrájuknál. Mások arról beszéltek, hogy téves a holland kormány velük kapcsolatos politikája:

„Ezt ti tettétek lehetővé. Itt minden lehetséges. Ha előjogokat adtok az embereknek, akkor ne csodálkozzatok, hogy élnek azokkal”.

Magyar Idők – Duró Dóra: nem volt hova hátrálni

„Az utolsó pillanatig párton belül szerettük volna megoldani a problémákat, de Toroczkai László kizárása olyan pont volt, amikor már tényleg nem volt hova hátrálni, lelkiismereti kötelességemnek tekintettem a kilépést” – idézte fel az elmúlt hetek történéseit a Magyar Időknek adott interjúban a volt jobbikos, jelenleg független parlamenti képviselő, Dúró Dóra. Arról is beszélt, hogy a Jobbik korábbi értékeinek elárulását eredményező döntésekbe nem vonták be, azokat Vona Gábor hozta meg. Az Ásotthalmon zászlót bontott Mi Hazánk Mozgalom szerinte stabil értékrend alapján áll, és nemzetstratégiai kérdésekben nem ad helyet politikai

Mint elmondta, már sokan kiléptek a Jobbikból, többen ezután fognak. Persze korrektebb lett volna, ha azok alapítanak új pártot, akik új utakra akartak lépni, alapító nyilatkozatunkat félretéve.

Így gyakorlatilag ellopták a pártunkat.

Tagadja, hogy 13 ezer aktív tagja lenne a Jobbiknak, ennyien léptek be összesen a pártba annak alakítása óta., nagyjából négyezerre tehető az aktív jobbikosok száma, de ezek jelentős része is megelégelte, amit a párt az elmúlt két évben csinált, ezért még sokan átjönnek majd hozzánk – mondta Duró.

Az interjúban természetesen Simicska Lajos is szóba került. Duró szerint nagyon szűk vezetői réteg tudhatott arról, hogy – mint a kérdésben elhangzott – „Simicska Lajos cégei jóval a piaci ár alatt adtak reklámfelületet a Jobbiknak? Hogy a tiltott pártfinanszírozás mértéke akkora volt, hogy a párt belerokkant?”

 

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK