“A Fidesz nyíltan meleg főpolgármester jelöltet támogat“

0
1250

Azt mondta Vitézy Dávidról Márki Zay Péter az ATV vitaműsorában arról, hogy Szentkirályi Alexandra visszalépett, és felszólította szavazó táborát, hogy Vitézy Dávidot támogassák – aki nyíltan meleg – és ilyen módon nem igazán férhetne a Fidesz támogatottjai közé, és ha már ott volt ráadásként zsidózott egyet. 

Ungár Péter, aki cáfolta, hogy paktumot kötött volna Orbán Viktorral amikor Vitézy Dávidot javasolta főpolgármester jelöltnek Budapesten, a Facebookon joggal kifogásolta, hogy Márki Zay Péter, az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltje

“vállalhatatlan kijelentéseket tett Vitézy Dávid magánéletével kapcsolatban.”

A Fidesz a politikai harcban az LMBTQ elleni kampányt is bevetette, és olyan gyermekvédelmi törvényt fogadott el, amely az Európai Unió megítélése szerint sérti a melegek jogait. Emiatt eljárás is indult Magyarország ellen. A magyar alkotmányt is módosította az a Szájer József, aki meleg botrányba keveredett Brüsszelben, és emiatt le kellett mondania arról, hogy az Európai Parlamentben képviselje a Fideszt.

Orbán a politikai profi

A kormányfő a kegyelmi botrány miatt nehéz helyzetbe került , és Brüsszelben is megalázó módon kényszerítették álláspontjának megváltoztatására Ukrajna ügyében.

A gazdaság gyengén muzsikál, pénze pedig nincsen Orbán Viktornak a választók megvásárlására, mert Brüsszelből továbbra sem jönnek az eurómilliárdok.

A miniszterelnök ebben a helyzetben észrevette, hogy ellenfeleinek gyenge pontja az, hogy a NATO-nak nincs megoldási javaslata az ukrajnai válság rendezésére.

A három választási jelszóból:

no gender, no migration, no war

– kidobta az első kettőt hiszen az a kutyát sem érdekli jelenleg, és mint békeangyal tűnt fel a színen. A szovjet marsallok is nagy béke harcosok voltak a maguk idejében, Orbán ugyanígy épít arra, hogy a közvélemény nagy része elutasítja a háborút. A békeharc Orbánnak eredményt hozhat: megőrizheti pozícióit az Európai Parlamentben sőt még növelheti is képviselői számát.

Budapest veszett fejsze nyelének látszott a hatalom oldaláról a kezdet kezdetén , ezért is indították a könnyűsúlyú versenyzőt, Szentkirályi Alexandrát.

Orbán igazi jelöltje mindig is Vitézy Dávid volt, aki mögé Bayer Zsolttal az élen be is álltak a Fidesz propaganda vezérei.

Orbán azt állítja: Szentkirályi Alexandra győzte meg őt arról, hogy a Fidesz számára előnyös a visszalépése. Ez nyilván ugyanúgy történt mint Novák Katalin és Varga Judit esetében, akik “önként és dalolva” áldozták fel magukat Orbán Viktor politikai játszmájában “az ügy érdekében.”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .