Többes szavazás

0
858
DK

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólítja fel a kormányt, hogy tegyen lépéseket a kettős állampolgárok többes szavazási lehetőségének megakadályozására – mondta Rónai Sándor, az ellenzéki párt európai parlamenti (EP-) képviselőjelöltje szombaton, Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A DK szóvivője több mint nyugtalanítónak nevezte, hogy a májusi voksolásra a tavalyi országgyűlési választásnál 30 ezerrel több kettős állampolgár regisztrált az Európai Unión kívüli országokból.

Hangsúlyozta, elvárják a kabinettől, hogy ellenőrizze ezeket a szavazókat, a levélszavazás ugyanis számtalan formában ad lehetőséget a csalásra.

Rónai Sándor szerint a kormány eddig azért nem lépett fel a jelenséggel szemben, mert többletszavazatokat remél ezekből.

“Az európai magyarok azonban nem tűrik el, hogy a Fidesz idén is választási csalással avatkozzon be a választásokba” – mondta a DK politikusa.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .