120 perc – 2018. január 16. 18:00

0
729

Nem lehet népszavazás Gyurcsány szavazati jogáról és a benzinárrésről

Megtagadta öt népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívének hitelesítését a Nemzeti Választási Bizottság. A kérdések közül négy a benzin és gázolaj nagy-, illetve kiskereskedelmi árrésének maximalizálásáról szólt, az ötödik pedig Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök szavazati jogának megvonásáról.

Átalakult az NVB a választási időszakra

Hétre csökkent a Nemzeti Választási Bizottság tagjainak a száma, miután a köztársasági elnök kiírta – április 8-ára – az országgyűlési képviselő-választást. A testület keddi ülésén már csak az Országgyűlés által választott tagok vehettek részt.

Tavaszig kiírhatják a zsidó temetők rekonstrukciós programját

A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány még a tavasz előtt kiírhatja a zsidó temetők rekonstrukciós programjáról szóló pályázatot, amelyre a kormány tavaly év végén fél milliárd forintot biztosított – közölte Latorcai János társadalmi és örökségvédelmi ügyekért, valamint kiemelt kulturális beruházásokért felelős helyettes államtitkár.

A nőszervezet vezetőjét jelölik miniszterelnöknek a román szociáldemokraták

Klaus Iohannis elnök Mihai Fifor védelmi minisztert nevezte ki ügyvivő miniszterelnöknek Mihai Tudose lemondása után. A szociáldemokraták pedig úgy döntöttek, hogy a párt nőszervezetének vezetőjét, Viorica Dancila európai parlamenti képviselőt jelölik a miniszterelnöki posztra.

Nem kapott bizalmat Andrej Babis kisebbségi kormánya

A csehországi bizalmi szavazás eredménye várható volt, mert a kormányzó ANO mozgalmon kívül a további nyolc parlamenti párt már korábban bejelentette, hogy nem fogja támogatni a kabinetet. Andrej Babis kormányfő korábban azt mondta: ha nem kap bizalmat, lemond.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .