120 perc – 2018. január 15. 12:00

0
453

Orbánt a nemzetbiztonsági bizottság ülésére várnák

Orbán Viktortól immár nemcsak az általa ismert állítólagos „Soros-tervről”, hanem a menekültek titkos befogadásáról hozott kormányzati döntésről is magyarázatot várna a Nemzetbiztonsági bizottság rendkívüli ülésén az MSZP – áll közleményükben. A párt egyébként szerdán dönt arról, hogy támogatják-e a parlament rendkívüli ülésének összehívását, amit a Jobbik a tavaly befogadott 1300 menekült és a letelepedési kötvények miatt kezdeményezett. Az LMP várhatóan támogatja az ülés összehívását, amihez 40 képviselő aláírása szükséges. (FüHü)

Parlamenti vitanapot kezdeményez az LMP

Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt és LMP parlamenti frakciója parlamenti vitanapot kezdeményez a Magyar Közalkalmazottak, Köztisztviselők és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) sztrájk követeléseiről: az önkormányzati dolgozók megélhetéséről és az önkormányzatiság helyreállításáról. Az LMP várja a csatlakozást a kezdeményezéshez a parlamenti frakcióktól és a független országgyűlési képviselőktől. (FüHü)

Az olimpiáról tárgyalt a két Korea

Művészek és táncosok téli olimpiai részvételéről tárgyalt az észak- és dél-koreai küldöttség  két ország határán lévő Panmindzsonban. A múlt héten Észak-Korea beleegyezett abba, hogy küldöttséget küld a Dél-Koreában megrendezendő téli ötkarikás játékokra. Ez jelentősen enyhítette a két ország között az elmúlt időszakban igencsak kiélezett feszült helyzetet. (BBC)

Bravúros győzelem Babos Tímeától

Bravúrgyőzelemmel kezdte az ausztrál nyílt teniszbajnokságot Babos Tímea. A magyar teniszező az első fordulóban a 10. helyen kiemelt amerikai Vandeweghe-t verte két szettben. „Végig hittem abban, hogy tudok győzni. Ez nagyon-nagyon fontos volt” – mondta a mérkőzés után Babos, aki a következő fordulóban a világranglistán 39. helyezett spanyol Carla Suarez Navarróval találkozik. (Hír TV)

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .