Vona nem mer vitázni Gyurcsánnyal?

15
11124

Csonka lesz az RTL Klub által tervezett jelölti vita, amelyet a választás előtti késő estére terveztek műsorra tűzni. Először Orbán Viktor lépett vissza, aztán Vona Gábor fújt visszavonulót, aki ahhoz kötötte részvételét, hogy Gyurcsány Ferenc ne üljön az asztalnál.

Az RTL Klub nyilvános vitára hívta az öt legfontosabb listavezetőt: Orbán Viktort, Gyurcsány Ferencet, Vona Gábort, Karácsony Gergelyt és Szél Bernadettet. A Fidesz gyorsan visszaüzent, hogy Orbán nem lesz ott. Nem csoda, 2006 óta minden ilyen helyzetet kínosan elkerül. Maradtak volna négyen. A FüHü információi szerint azután pár nappal, hogy a Fidesz lemondta a programot, a Jobbik is kifogást emelt, mondván, Vona Gábor nem szeretne Gyurcsány Ferenccel vitázni. A dolog most úgy áll, hogy emiatt megváltozott a koncepció: a listavezető, de nem miniszterelnök-jelölt Gyurcsány nem vehet részt a vitán, Orbán pedig önmaga mondta le a meghívást.

Maradna három miniszterelnök-jelölt: Vona, Karácsony, Szél.

Itt tart jelenleg a történet, de a vitáig még van pár nap, addig még sok minden történhet. Kérdés például, hogy Karácsony elfogadja-e, hogy Vona kifúrta Gyurcsányt, hogy vállal-e szolidaritást a szövetségesével, és inkább ő is távol marad-e ettől a kínos helyzettől?

15 HOZZÁSZÓLÁS

 1. A két antidemokratikus, nacionalista, EU-ellenes, rasszista, gyűlöletpolitikát folytató párt nem vesz részt.
  Nincs ezen csodálkozni való.
  Még egyszerűbben:
  Jobbik = Fidesz

 2. Néhány hónappal ezelőtt az MSZP fő-fő közgazdásza, Pogátsa Zoltán hívta vitára Gyurcsány Ferencet. Nagyon sumák volt két dologban is.
  Egyrészt feltétel volt, hogy nincs semmi segédeszköz! Ennek ellenére Pogátsa előre elkészített diákkal és grafikonokkal jött. Másrészt a téma sem az volt, amit előre közöltek.
  Gyurcsány először meglepődött, de egy perc múlva már fejből mondta az adatokat és simán feltörölte a padlót Pogátsa Zoltánnal.
  Ha ehhez még hozzátesszük, hogy Pogátsának egyedül több esze van mint a Karácsony, Szél, Vona hármasnak, érthető ha Gyurcsány nélkül szeretnének vitázni. 🙂

 3. Azt tudom mondani, hogy az aki egyenes és tiszta kiérlelt gondolatai vannak és képben van ami az országban történt és történik annak nincs félnivalója.

 4. Gyurcsány nem miniszterelnök jelölt, mert a miniszterelnököt ne lehet jelölni ha koalíciós kormány várható, a miniszterelnököt az országgyűlés hívatott megválasztani. Így GyF listavezető, ahogy a többi is. . Vona pedig pont azt tudja amit a többiek nem: a dk és jobbik áll valóságosan szemben– azt a vitát meg jó ha elkerüli.A többiek néhány kérdésben egyetértenek– vitára nincs szükség emiatt.

 5. Amint, elolvastam a cikket, rögtön bevillant 1, hogy milyen érdekes nép is a magyar 5 emberből 2 gyáva nyúl.
  Bevillanás 2 „őseinknek véres kardja, fogason függ rozsda marja”.
  Bevillanás 3 ismét harcol a magyar, Brüsszel, Washington és az ENSZ bővül a repertoár,
  de a valóság az teljesen másról szól, csupa szájhősködés és közben a lényeg elsikkad.
  Mikor valóban ránk kerülne a sor, mármint, hogy igaziból is produkálnuk kéne magunkat, akkor hirtelen sehol senki, síri csend!
  Orbán és Vona köszöni szépen, de performance aztata nehogy mán, a többiek síri csend

  „Szép magyar leventék, aranyos vitézek!
  Jaj be keservesen, jaj be búsan nézlek.
  Merre, meddig mentek? Harcra? Háborúba?
  Hírvirágot szedni gyöngyös koszorúba?
  Mentek-é Gyurcsányra? mentek-é törökre,
  Nekik jóéjszakát mondani örökre?
  Mementó
  „Egy csak egy legény van talpon, a vidéken
  Meddig a szem ellát puszta földön, égen;
  Az ország prosperitásának kulcsa,
  Gyurcsány a Haza politikusa.
  Még hogy nincs magyar virtus,
  hirtelen az RTL-ben bölcsfejek összebújtak,
  s hipp-hopp, eredményre jutottak,
  hurrá meg van a megoldás az egyikük nem is jelölt,
  ezért őt vitából kizárjuk, idő elött.
  Persze, hogy ez, normális-é?
  aztata, minden polgár saját kútfejében fontolgassa még,
  de tudván, hogy nem oly hülye a magyar,
  aki a gyáva kutyát a nyakába veszi,
  hisz neki, bátor kutyára van szüksége,
  ki őt megvédi, és nem megvezeti,
  április 8-ra a helyes megoldás is megszületik,
  így haladunk előre a végső győzelemig!

  Az Orbán rezsimmel nincs ALKU! Hajrá DK! Éljen az UNIÓ!

  • Tökéletes megfogalmazás, ha a rímekre figyel valaki….nem érti a lényeget!!! Egyébként a rímekkel sincs baj!!! A baj az, hogy nincs emberfia ma Magyarországon aki Gyurcsány Ferenccel kiálljon vitára, nincsa nála felkészültrbb
   politikus, és SENKITÖL nem fél ORBÁN csak a Gyurcsány Ferenctől..attol kezdve amikor MÉG együtt FIATALKOÖDTAK az “átkosban” arról is van videó, de ne menjünk bele ilyen vitákba!!! A FÜLKÉBEN!!!!! ott tegyük a dolgunkat, ami egyszerű feladat…..a lelkiismeretünk diktáljon, a baj csak az, hogy bárhogy lesz,
   NEHÉZ idők következnek…már o4.o9 éjféltöl….ez a félelem sok emberben benne van. Orwell Állatfarm: mind a ketten pikk ászt húznak egy paklibol…aki esetleg olvasta most megborzonghat….:-(((((((

 6. Gondolom azért, mert Vona pont olyan mint Orbán, fél attól is, hogy Gyurcsány vele is felmossa a padlót!

 7. Magyarországot meg kell védeni, mindennel és mindenkivel szemben, mondják a gyáva szájhősök…. Őseink megtették, életük és vérük árán is. Ezek meg nem mernek leülni egy asztalhoz vitázni egyetlen emberrel. Na erről csak ennyit… és ezek akarnak egy országot vezetni…. Na hagyjuk már!

 8. Ha… mondom, ha a jobbik győz, szégyenkezhetünk az egész világ előtt, amiért nem tanulva a történelemből fasisztákat választottunk! Vona és Gyurcsány ég és föld! Egyik világszerte elismert államférfi. A másik szemléletét állandóan változtató, mindenkinek megfelelni akaró, akár még cukiskodó gyenge jellemű senki! Gyűlöletbeszédével maga mellé állította a sok, akár ölni is hajlandó szélsőségeket. Amikor azt látta, hogy ez ütközik a demokrácia elveivel más irányt kezdett képviselni. Addigra a józanabb többség hátat fordított neki!

 9. Gyurcsány Ferenc életszerű logikus letisztult gondolkodású politikus,bármelyik ellenfelével felmossa a padlót,ennek ellenére mindenki menjen szavazni és az eszére halgasson.

 10. Nem értem! Ha a listavezetőket hivták, Gyurcsánynak ott a helye a DK listavezetője. Ha a miniszterelnök jelőlteket hivták, Gyurcsány nem is jelentkezik be, mert nem indul miniszterelnök jelőltként. Akkor most hogy is gondolta az RTL?

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .