Vona: Nagyurakkal körülvett korrupt kiskirálya van az országnak

0
814

Kíméletlen elszámoltatást ígért ünnepi beszédében Vona Gábor, aki azt is mondta: nem a viszályt, hanem a megegyezést fogja keresni. Azt mondta: Orbán bukni fog.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

A Jobbik ünnepségén Vona Gábor azzal kezdte beszédét, hogy három héttel „Magyarország megújulása” előtt „Magyarország leköszönő miniszterelnöke” elégtétellel fenyegetőzött. Vona erre úgy válaszolt:

„Féljen csak ő, neki van félnivalója.”

Utoljára Grósz Károly fenyegetőzött így szerinte, és azt üzente Orbánnak: ő is ugyanúgy jár majd, mint Grósz Károly: bukni fog.

Vona szerint van jogunk ünnepelni a szabadságot, de okunk nincs, mert a félelem, a keserűség, a harag és a fájdalom az általános közérzet. Azt mondta: nem a nagyhatalmak érdeke veszélyezteti a szabadságot, hanem a belső elnyomás. Szerinte már nem is a kommunizmusba térünk vissza, hanem a feudalizmusba,

„már nem egy korrupt zsarnok van az ország élén, hanem egy korrupt kiskirály”,

akit nagyurak vesznek körül, akik kastélyban laknak, rénszarvasokra vadásznak, mindent ellopnak és  „nem magyar bortól részegednek le, hanem kokaintól Ibizán”.

Így Vona szerint nem csoda, hogy a fiatalok menekülnek az országból. 12 pontot sorolt fel, ahogy mondta, a kormányváltás 12 pontját:

 • Valódi biztonságot akar, nem óriásplakátokkal, hanem határőrséggel, és semmiféle kvótát;
 • erős és igazságos Európát;
 • valódi demokráciát, független intézményekkel, kíméletlen elszámoltatással;
 • működő egészségügyi és szociális rendszert;
 • modern oktatást, ahol tisztelik a diákokat és a jövőt;
 • igazságos és rugalmas nyugdíjrendszert;
 • korszerű államigazgatást, megbecsüléssel;
 • az önkormányzatok megmentését;
 • igazságot a devizahiteleseknek;
 • az elvándorlás megállítását, otthonteremtési programot;
 • a multinacionális cégek adókedvezményei helyett a hazaiak támogatása;
 • és béruniót.

Vona arról is beszélt, hogy aki csak hátranéz, az nem tud összefogást teremteni, hanem előbb-utóbb felbukik. Azt mondta: megfogadta, hogy

nem a viszályt, a problémát keresi, hanem a megegyezést, a megoldást,

és nem akar „soha többé magyar ember ellen harcolni”. Szerinte tisztességes emberekkel nem kell harcolni, akár jobboldali, akár baloldali, még akkor sem, ha néhány éve így látták helyesnek, és ha Gyurcsány és Orbán így szerezte meg a hatalmát.

Azt mondta, három, nehéz, „hazugságokkal teli” hét áll még előttük, és arra kérte támogatóit, hogy ők is tegyenek meg mindent a győzelemért. Szerinte ők „Attila unokái”, akik nem félnek senkitől, „csak a Jóistentől”

MTI Fotó: Mónus Márton

Vona előtt a Jobbik több más politikusa is beszélt. Jakab Péter azt mondta: az idei március 15-e szokatlan módon április 8-án lesz. A forró hangulatú megemlékezésen a Jobbik sajtófőnöke kijelentette, hogy „le fogjuk rázni az önkényt” véget vetünk a megfélemlítésnek, a kiszolgáltatottságnak. „elég volt a „pökhendi nagyurak” hatalmaskodásából.

Az ünnepi megemlékezésen felszólalt még Z. Kárpát Dániel alelnök, aki beszédét a „bennszülött magyarok” köszöntésével kezdte. Azt mondta, hogy

a Fidesz uralkodása alatt millióktól vette el a reményt Magyarországon.

A hatalom elemi célja, hogy direkt politikai undort keltsen az emberekben, és minél kevesebben menjenek el a választani. „Diktatúrában nem lehet közvéleményt mérni” – magyarázta a legfrissebb kutatások eredményeit Z. Kárpát. A Jobbik alelnöke szerint a Fidesznek nincs programja, ezért nem vesz részt választási vitákon.

Volner János, a párt frakcióvezetője kijelentette, hogy a

„fideszes kötődésű oligarcháktól vissza kell szerezni az ellopott pénzt”.

Ennek érdekében kérte, hogy minél több embert vigyenek el szavazni.

Más pártokkal folytatott választási együttműködésről senki nem beszélt.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .