Ismerje meg Violeta Tomict, a radikális baloldal csúcsjelöltjét

1
1179
Violeta Tomic
Violeta Tomic

Az Európai Unió talán legkritikusabb választása előtt az Euronews a Facebookkal összefogva 6 interaktív műsorban mutatja be az európai parlament 6 politikai csoportjának csúcsjelöltjét. Legutóbb Violeta Tomic, az Egységes Európai Baloldal/Északi Zöld Baloldal csúcsjelöltje volt a Raw Politics című műsor vendége.

Itt elolvashatja, hogy az alábbi témákról a beszélgetésen mit mondott a szélsőbal csúcsjelöltje!

Fizetések és megélhetés az EU-ban

Elfogadhatatlan, hogy az emberek napi 8 órát és heti 40-et dolgoznak, és nem tudnak megélni a fizetésükből. Ezt végleg fel kell számolni.

Szerinte az jó megoldás lenne az európai országok számára, ha kiszámolnák, hogy mi a minimális költés, amire szüksége van egy családnak vagy egy embernek a megélhetéshez. Ezek természetesen minden országban különböző mértékűek. De a minimálbérnek 20 százalékkal magasabbnak kellene lennie ehhez a minimális megélhetési szinthez képest – magyarázta a szlovén politikus.

A bevándorlásról

„Kudarcot vallott Európa emberiesség szempontjából, mert emberek ezrei vesztették életüket a tengerben. Mi pedig csak falakat építünk, és még több fegyvert vásárolunk. Már most is ötször annyi fegyvere van a világnak, mint amennyivel el lehetne pusztítani a bolygót. A klímacélokat is érinti, hogy egyre több és több fegyvert gyártunk és adunk el.”

Azokkal az emberekkel, akik már itt vannak, dolgoznunk kell, nyelvórákat adni nekik, és integrálni őket a társadalomba, amilyen gyorsan csak lehet – mondta a bevándorlókról.

A klímaváltozás elleni küzdelemről

Nem lehetséges elérni a klímacélokat a mostani rendszerben, a neoliberális kapitalizmusban. Mert ez a rendszer korlátlan növekedést feltételez egy olyan bolygón, ahol vannak korlátok. Létre kell hoznunk egy új rendszert, ahol az emberek számítanak igazán, és természetesen a Föld. Nem a profit, nem a pénzt, nem a bankok, hanem az emberek.

Az EU kereszténységéről

Sokan azt gondolják, hogy az Európai Unió a keresztény értékekre épült. Én viszont azt gondolom, hogy az antifasizmusra. Mert a második világháború után végül rájöttünk, hogy a béke az, amit szeretnénk megtartani Európában.

A Krímről

Arra a kérdésre, hogy vissza kellene-e adnia a Krím-félszigetet az oroszoknak egy kisebb szünet után azt mondta, hogy nem tudja, ez az ő ügyük. És szerinte újabb népszavazást kellene tartaniuk.

Törökország EU-tagságáról

Nem támogatja Törökország EU-tagságát, emberi jogi okok, és személy szerint Recep Tayyip Erdogan elnök miatt sem.

Arról, hogy felelős-e a NATO a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezetért

„Mi, európaiak is felelősek vagyunk a NATO-val Irak, Líbia, Szíria és Afganisztán elfoglalásáért és tönkretételéért. Mit keresnek ott a csapataink?

Semmivel nem lehet mentegetni a dzsihadisták akcióit, de mindig van egy ok és egy következmény. Ha békés politikát folytatunk, akkor barátaink lesznek világszerte.”

Itt visszanézheti a teljes adást:

Ismerje meg Timmermanst, a szocialisták csúcsjelöltjét >>>

Ismerje meg a zöld Ska Kellert is! >>>

1 hozzászólás

  1. felelős-e a NATO a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezetért?
    “Mi, európaiak is felelősek vagyunk a NATO-val Irak, Líbia, Szíria és Afganisztán elfoglalásáért és tönkretételéért.
    Mit keresnek ott a csapataink?

    -Mert onnan érkeztek 2001.szept.11-én a terroriták..Ha nem védekezünk,ma már nincs civilizáció,csak muszlim világállam!-

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .