Kezdőlap Címkék Csúcsjelölt

Címke: csúcsjelölt

Weber elégedett

Elég mandátumot szereztek az Európai Parlamentben. az irány változatlan nem kérnek semelyik oldal szélsőséges pártjaiból.

Az Európai Néppárt ünnepsége után az Európai Parlament sajtótermébe is mosolyogva érkezett Manfred Weber. Öröme nem lehetett felhőtlen, de ez széles mosolyán nem látszott.

A politikus legfőbb mondandója itt is az volt mint korábban: szélsőséges pártokkal nem hajlandó együttműködni, akár balról, akár jobbról. A szociáldemokratákkal, vagy a liberálisokkal szívesen együttműködne, de fontosnak tartja azt is, hogy megmaradjon a csúcsjelölti rendszer.

„Ez nem egy győzelem számunkra, de azért boldog vagyok, mert az Európai Néppárt maradt a legnagyobb erő az Európai Parlamentben” – mondta Weber, aki kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy – „Az Európai Néppártnak körülbelül 26 mandátumos többsége van, mi vagyunk a legnagyobb képviselőcsoport. Azt hiszem, ez megválaszolja a Fidesszel kapcsolatos kérdést is” – válaszolt Weber, nem kimondva, de nem is titkolva, hogy a többség megszerzéséhez nincs szükségük a 13 mandátumot szerzett magyar kormánypártra.

Nem akar olyanokkal együtt dolgozni, akik el akarják pusztítani Európát, nem akar nacionalistákkal együtt dolgozni.

Ismerje meg Violeta Tomict, a radikális baloldal csúcsjelöltjét

1

Az Európai Unió talán legkritikusabb választása előtt az Euronews a Facebookkal összefogva 6 interaktív műsorban mutatja be az európai parlament 6 politikai csoportjának csúcsjelöltjét. Legutóbb Violeta Tomic, az Egységes Európai Baloldal/Északi Zöld Baloldal csúcsjelöltje volt a Raw Politics című műsor vendége.

Itt elolvashatja, hogy az alábbi témákról a beszélgetésen mit mondott a szélsőbal csúcsjelöltje!

Fizetések és megélhetés az EU-ban

Elfogadhatatlan, hogy az emberek napi 8 órát és heti 40-et dolgoznak, és nem tudnak megélni a fizetésükből. Ezt végleg fel kell számolni.

Szerinte az jó megoldás lenne az európai országok számára, ha kiszámolnák, hogy mi a minimális költés, amire szüksége van egy családnak vagy egy embernek a megélhetéshez. Ezek természetesen minden országban különböző mértékűek. De a minimálbérnek 20 százalékkal magasabbnak kellene lennie ehhez a minimális megélhetési szinthez képest – magyarázta a szlovén politikus.

A bevándorlásról

“Kudarcot vallott Európa emberiesség szempontjából, mert emberek ezrei vesztették életüket a tengerben. Mi pedig csak falakat építünk, és még több fegyvert vásárolunk. Már most is ötször annyi fegyvere van a világnak, mint amennyivel el lehetne pusztítani a bolygót. A klímacélokat is érinti, hogy egyre több és több fegyvert gyártunk és adunk el.”

Azokkal az emberekkel, akik már itt vannak, dolgoznunk kell, nyelvórákat adni nekik, és integrálni őket a társadalomba, amilyen gyorsan csak lehet – mondta a bevándorlókról.

A klímaváltozás elleni küzdelemről

Nem lehetséges elérni a klímacélokat a mostani rendszerben, a neoliberális kapitalizmusban. Mert ez a rendszer korlátlan növekedést feltételez egy olyan bolygón, ahol vannak korlátok. Létre kell hoznunk egy új rendszert, ahol az emberek számítanak igazán, és természetesen a Föld. Nem a profit, nem a pénzt, nem a bankok, hanem az emberek.

Az EU kereszténységéről

Sokan azt gondolják, hogy az Európai Unió a keresztény értékekre épült. Én viszont azt gondolom, hogy az antifasizmusra. Mert a második világháború után végül rájöttünk, hogy a béke az, amit szeretnénk megtartani Európában.

A Krímről

Arra a kérdésre, hogy vissza kellene-e adnia a Krím-félszigetet az oroszoknak egy kisebb szünet után azt mondta, hogy nem tudja, ez az ő ügyük. És szerinte újabb népszavazást kellene tartaniuk.

Törökország EU-tagságáról

Nem támogatja Törökország EU-tagságát, emberi jogi okok, és személy szerint Recep Tayyip Erdogan elnök miatt sem.

Arról, hogy felelős-e a NATO a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezetért

“Mi, európaiak is felelősek vagyunk a NATO-val Irak, Líbia, Szíria és Afganisztán elfoglalásáért és tönkretételéért. Mit keresnek ott a csapataink?

Semmivel nem lehet mentegetni a dzsihadisták akcióit, de mindig van egy ok és egy következmény. Ha békés politikát folytatunk, akkor barátaink lesznek világszerte.”

Itt visszanézheti a teljes adást:

Ismerje meg Timmermanst, a szocialisták csúcsjelöltjét >>>

Ismerje meg a zöld Ska Kellert is! >>>

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK