Újabb orosz szál Trump csapatában

0
832

Donald Trump kampánycsapatának képviselői találkozót akartak tavaly szervezni Vlagyimir Putyinnal.

A CNN információi szerint Rick Dearborn, aki akkor Trump tanácsadója volt, most pedig a Fehér Ház helyettes kabinetfőnöke, e-mailt írt erről a kampánystábnak. A levélben Dearborn egy férfire utal, aki ezt a találkozót szervezné, de a nevét nem írja le.

Trump egy másik kampánytanácsadója, George Papadopoulos tavaly márciusban már egyébként hasonló e-mailt írt a stábnak, majd miután nem járt sikerrel, többször is próbálkozott. Áprilisban például azt írta:

„Putyin majd akkor találkozik a Trump-stábbal, amikor eljött az ideje”.

Dearborn volt az egyik szervezője Trump tavaly áprilisi, előválasztási beszédének, amelyen az orosz nagykövet is részt vett. Az e-mailt tavaly júniusban írta, vagyis körülbelül akkor, amikor Trump fia és veje Paul Manafort akkori kampányfőnök társaságában oroszokkal találkozott, amiről később többféle magyarázattal álltak elő.

A Trump-kampánystáb oroszokkal való kapcsolatát, és azt, hogy az oroszok mennyire avatkoztak be a tavalyi elnökválasztásba, kongresszusi bizottság és Robert Mueller különleges ügyész is vizsgálja.

A CNN-nek Dearborn nem reagált a hírre. Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője annyit mondott:

nem kommentálnak olyan dokumentumokat, amelyek valószínűleg kiszivárogtatás útján kerültek a sajtóhoz.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .