Robbanás Kijevben, a függetlenség napi ünnepségen

0
905
karpatalja.ua

Hárman sérültek meg, amikor bomba robbant az ukrán fővárosban.

A Deutsche Welle szerint több kelet-európai vezető mellett az amerikai hadügyminiszter, James Mattis is ott van Kijevben. A Függetlenség Napján Ukrajna Szovjetunióból való kilépésének évfordulóját ünneplik.

A rendőrség közleménye szerint a robbanás körülményeit még vizsgálják a rendőrség szakemberei, köztük tűzszerészek is, akik igyekeznek megállapítani, milyen robbanószerkezet lépett működésbe. Olena Hitljanszka, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) szóvivője azt mondta, hogy

az esetet egyelőre nem minősítették terrortámadásnak, hanem csak garázdaságnak.

Az SZBU előző nap nyilvánosságra hozta: vannak olyan értesülései, amelyek szerint terrortámadás várható az ünnepségeken. Vaszil Hricak SZBU-főnök közölte, hogy emiatt a hatóságok jelentős erővel lesznek jelen a tömegrendezvényeken.

Csütörtökön délelőtt Kijev belvárosában katonai parádét tartottak. Az MTI szerint Ukrajna 4500 katonája mellett nyolc NATO-tagállam, valamint Grúzia és Moldova is felvonultatott katonákat a díszszemlén.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .