Túléli-e a világ legősibb mestersége a koronavírus válságot?

0
501
youtube.com

“A prostitúció recesszió biztos vállalkozásnak számított. Eddig. A távolságtartás miatt az egész mesterség kérdésessé vált” – mondta egy szexmunkás, aki “olcsó eszkortnak nevezi magát. A CNN összeállításból kiderül: több millióan éltek szex munkából az Egyesült Államokban, ahol a döntő többség helyzete drámaivá vált. Elfogytak a kliensek és elfogyott a pénz …

Kevesebb munka több kockázat

Maszk kötelező. A partner tussoljon le vagy legalábbis mosson alaposan kezet. Csókolózás kizárva. Ezek azok az alap szabályok, melyeket a szexmunkásoknak ajánlanak. És a legfontosabb: a hőmérő! Enyhe hőemelkedést még lehet tolerálni hiszen ez a szituációból is fakadhat. Láz esetében szó sem lehet szexről!

Furcsa módon a kórházi dolgozók azok a lelkes kliensek, akik mindennek ellenére nagy számban jelentkeznek a szexmunkásoknál, akik továbbra is űzik az ipart a koronavírus válság kellős közepén. “Óránként 300 dollárt is hajlandóak fizetni a szexért az orvosok és az ápolók” – mesélik. Aki leállt, de folyamatosan kapja az ajánlatokat. “Nagy a kísértés, mert fogytán a pénzem. De hát a kórházban könnyen lehet fertőzést kapni. Óriási a kockázat.”

Éhség és nyomor

Az Egyesült Államok polgárainak 10%-a arról számolt be, hogy nem táplálkozik kielégítően, mert nincs miből. A munkanélküliek száma meghaladja a 30 milliót. “Pontosan tudom, hogy mikor jön a szociális segély, mert akkor keresnek fel a kuncsaftjaim is” – mondja egy szexmunkás, aki nem engedheti meg magának a leállást. Elvben persze ők is kaphatnának szociális segélyt, de a legtöbb államban tilos a prostitúció. A szexmunkások legnagyobb része nem fizet rendszeresen adót. Így aztán nemigen számíthatnak állami támogatásra. Csakis saját szervezeteik nyújtanak segélyt. Egy szexmunkás, aki 16 éve dolgozik San Franciscóban, a válság előtt 40 klienst fogadott hetenként. Most teljesen leállt, és nem tudja fizetni a lakbérét sem. A Black Sex Workers Collective-hoz fordult. 400 dollárt kapott. De mi lesz utána?

Távmunka?

A fiatalabb és gazdagabb szexmunkások átálltak az internetes szolgáltatásra. Csakhogy ez komoly befektetést és szakértelmet igényel. A döntő többségnek se pénze se a megfelelő digitális tudása nincs meg hozzá. Van viszont családja. A gyerekek elől nagyon nehéz elrejteni a világ legősibb mesterségét.

Veszélyes partnerek

“Aki hozzánk jár ilyen időkben, az túllépi a szabályokat. Tudja, hogy nagyon sokat kockáztat. Ennek következtében mi is nagyon sokat kockáztatunk, ha fogadunk egy ilyen ügyfelet” – nyilatkozta egy szexmunkás.

A távmunka megóv ettől, de pénzt hoz. Maya egy New York-i prostituált 8-10 ezer dollárt keresett a válság előtt. Most jó, hogyha a fele bejön …

Ez a válság más mint a korábbiak

A nagy kockázat miatt sok szexmunkás szeretne felhagyni a mesterségével, de nem nagyon tud, mert a munkaerő piacon óriási a túlkínálat. Az életrajzban pedig nem mutatnak igazán jól a prostitúcióval töltött évek.

Ezért nagy a kísértés, hogy a nagy kockázat ellenére folytassák a világ legősibb mesterségét, mert másból nem tudnak megélni: “a bankszámlám lenullázódott. A régi kliensek mind azt kérik , hogy kezdjük újra. Ajánlottam nekik az internetes szolgáltatást, de az nekik kevés. Egyelőre még ellenállok a nagy kockázat miatt, de nem tudom, hogy meddig leszek képes erre?!” – nyilatkozta egy szexmunkás a CNN televízió portáljának.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .