Trump le akarja nyúlni a korona vírus elleni oltóanyagot

0
1321
Pinterest

„Tragédia lenne, ha az szerezné meg az oltóanyagot, aki a legtöbb pénzt kínálja érte ” – nyilatkozta Melinda Gates. A világ egyik leggazdagabb emberének neje azt követően fejtette ki a véleményét, hogy Ursula von der Leyen felhívására 7,5 milliárd eurót gyűjtöttek össze arra, hogy a világ államai közösen találják meg az ellenszert a Covid 19 vírusra.

Ez azért fontos, mert akkor az árat is ők határozhatnák meg – figyelembe véve, hogy a szegényeknek éppúgy jár oltóanyag mint a gazdagoknak. A Bill és Melinda Gates alapítvány részt vett Ursula von der Leyen asszony kezdeményezésében. Az USA viszont tüntetően távol maradt…

„Mi megszerezzük, ami nekünk kell!”

Így foglalta össze álláspontját Trump elnök. Aki America First politikájához híven fütyül a nemzetközi együttműködésre.

Eddig tűnhetett ez sikeres politikának, mert a járvány előtt jól teljesített a tőzsde: az USA történelmének a leghosszabb konjunktúráját élvezte. Ám mindez összeomlott: a munkanélküliek száma meghaladja a 33 milliót! Ők aligha szavaznak Trumpra novemberben. A járvány óriási gazdasági visszaeséshez vezet, arról nem is beszélve, hogy már eddig is több amerikai halt bele a korona vírusba mint ahányan elestek a vietnami háborúban! A járvány áldozatainak a száma nő. A Fehér Ház szakértői szerint legkevesebb 100 ezer maximum 240 ezer lehet a halálos áldozatok száma! Trump sem a járvány menedzselésében, sem a gazdasági válság kezelésében nem mutat különösebb tehetséget. Így színtelen ellenfele, Joe Biden esélyesebbnek látszik. A demokraták jóval inkább hajlanak a nemzetközi együttműködésre, mert tisztában vannak azzal, amit Ursula von der Leyen asszony mondott: „a koronavírus globális kihívás, vele szemben csak nemzetközi együttműködéssel lehetünk sikeresek!”

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .