Trump és Putyin: a szíriai háborúnak nincs katonai megoldása

0
916

Közös nyilatkozatot adott ki a két elnök.

Bár végül külön nem tárgyalt Donald Trump és Vlagyimir Putyin az Ázsiai és Csendes-óceáni Gazdasági Együttműködés (APEC) tagországainak csúcstalálkozóján, de röviden beszélgettek a protokollfotózáson.

Egy közös nyilatkozatot is kiadtak a szíriai háborúról, amelyben az amerikaiak a mérsékelt felkelőket, az oroszok pedig az Aszad-rezsimet támogatják. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő szerint a nyilatkozatot szakértők készítették elő, és végül a két külügyminiszter hagyta jóvá.

Azt írják: továbbra is

elkötelezettek Szíria szuverenitása, területi egysége és világi jellege mellett.

Le akarják győzni az Iszlám Államot – Trump korábban azt írta a Twitteren, hogy ez már megtörtént, most viszont annyit írtak, hogy az elmúlt hónapokban súlyosabbak lettek a terrorszervezet veszteségei, többek között azért is, mert sikeres erőfeszítéseket tettek a veszélyes incidensek elkerülése végett az amerikai és az orosz hadsereg között.

Azt is írják: csökkenteni kell a szíriaiak szenvedését, ezért felszólítják a világ országait a szíriaiak humanitárius szükségleteinek kielégítésére.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .