Tíz éve történt – Orbán Viktor Amerikába utazott

0
124

2007. november 11-én arról írt a Független Hírügynökség, hogy Washingtonba utazott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Az utazás első számú célja, hogy részt vegyen csütörtökön azon kitüntetésátadáson, ahol Horváth János fideszes képviselőt (az Országgyűlés korelnökét) a Truman-Reagan Szabadság Emlékéremmel tüntetik ki.

Az ünnepi rendezvényen részt vesz George H. Walker, az Egyesült Államok előző budapesti nagykövete is, aki a Fidesz elnökével együtt méltatja Horváth életútját. (Horváth János 1945 után kisgazda színekben nemzetgyűlési képviselő volt, 1956 után évtizedeken át az Egyesült Államokban élt emigrációban.)

A Fidesz elnöke már a napokban elutazott a tengeren túlra, és várhatóan egész héten ott tartózkodik majd.

Ez idő alatt találkozik Tom Lantossal, a Képviselőház külügyi bizottságának demokrata párti elnökével, a Külügyminisztérium és a Nemzetbiztonsági Tanács magas rangú tisztviselőivel, és részt vesz a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában tartandó kerekasztal-beszélgetésen.

Kapcsolódó cikkek

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..