Kezdőlap Címkék Lantos

Címke: lantos

120 perc – 2018. február 1. 14:00

0

Budapest: A korábbi bejelentésnek megfelelően csütörtökön megjelenik az utcákon a Fidesz plakátja, amelyen Soros György és „a kerítésbontó ellenzék” látható – közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Budapest: A DK elnöke szerint a harmadik magyar köztársaságot “lerombolta Orbán diktatúrája”. Gyurcsány Ferenc erről Bibó István fővárosi szobránál beszélt.

Budapest: AZ LMP országgyűlési frakciójának tagjai nyilvánosságra hozzák a hozzátartozóik vagyonnyilatkozatait is.

Budapest: Tom Lantosnak, az amerikai kongresszus néhai magyar származású képviselőjének szobrát avatták fel a főváros XIII. Kerületében.

Tajpej: A negyedik helyen kiemelt Babos Tímea bejutott a 226 ezer dollár (56,7 millió forint) összdíjazású kemény pályás tajvani női tenisztorna negyeddöntőjébe.

 

Tíz éve történt – Tom Lantos törvénnyel tiltaná ki Amerikából a Magyar Gárda tagjait

0

2007. november 16-án a Független Hírügynökség beszámolt arról, hogy Tom Lantos, az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke mintegy negyven perces megbeszélést folytatott Orbán Viktorral, a Fidesz elnökével.

Tom Lantos ezt követően a Független Hírügynökségnek elmondta: külpolitkai témával kezdték a tárgyalást, majd a magyarországi szélsőjobboldali jelenségekről fogalmazta meg aggályait Orbán Viktornak. Tom Lantos törvényt készít elő az Egyesült Államokban, amely megtiltaná a Magyar Gárda tagjainak, hogy Amerika földjére lépjenek.

„Először is megbotránkozásomat fejeztem ki a Magyar Gárda megalakulása miatt – mondta Tom Lantos. – Elmondtam, hogy az általam felterjesztendő törvény szerint a Magyar Gárda tagjai nem léphetnek be országunkba, mert demokratikus és civilizált államnak csak hadserege lehet, félkatonai és szélsőjobboldali milíciája nem. Csurka neve is szóba került, ha jól emlékszem” – mondta Lantos, hangsúlyozva, hogy

demokratikus országokban sem a kormány, sem az ellenzék nem engedheti meg magának az ilyen szervezetekkel való kapcsolattartást.

Orbán Viktor reakciójával kapcsolatban a kongresszus külügyi bizottságának magyar származású demokrata vezetője kímérten azt mondta: „álláspontommal szemben nem fogalmazódott meg ellenkező vélemény.” Úgy fogalmazott: noha csodálja Magyarországot és érzékeny szálak fűzik szülőföldjéhez, tisztában van azzal, hogy mindig is volt egy vékony szélsőjobboldali, ultranacionalista, fasiszta réteg. Ám bízik abban, hogy amilyen mértékben erősödik a demokrácia, úgy jelentéktelenednek el ezek. „Ezzel teljesen egyetértett vendégem is” – tette hozzá Tom Lantos.

Tíz éve történt – Orbán Viktor Amerikába utazott

0

2007. november 11-én arról írt a Független Hírügynökség, hogy Washingtonba utazott Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Az utazás első számú célja, hogy részt vegyen csütörtökön azon kitüntetésátadáson, ahol Horváth János fideszes képviselőt (az Országgyűlés korelnökét) a Truman-Reagan Szabadság Emlékéremmel tüntetik ki.

Az ünnepi rendezvényen részt vesz George H. Walker, az Egyesült Államok előző budapesti nagykövete is, aki a Fidesz elnökével együtt méltatja Horváth életútját. (Horváth János 1945 után kisgazda színekben nemzetgyűlési képviselő volt, 1956 után évtizedeken át az Egyesült Államokban élt emigrációban.)

A Fidesz elnöke már a napokban elutazott a tengeren túlra, és várhatóan egész héten ott tartózkodik majd.

Ez idő alatt találkozik Tom Lantossal, a Képviselőház külügyi bizottságának demokrata párti elnökével, a Külügyminisztérium és a Nemzetbiztonsági Tanács magas rangú tisztviselőivel, és részt vesz a Stratégiai és Nemzetközi Tanulmányok Központjában tartandó kerekasztal-beszélgetésen.

Tíz éve történt – Tom Lantos kitiltatja Amerikából a Magyar Gárda tagjait

0

Mostantól minden reggel a Független Hírügynökség egyik, tíz évvel ezelőtti hírével indítunk. Ma például azzal, 2007. augusztus 16-án a FH Tom Lantos és a Magyar Gárda szóváltásáról számolt be.

Az amerikai Képviselőház külügyi bizottságának elnöke csütörtökön kijelentette: garantálja, hogy a Magyar Gárda egyetlen tagja sem kap soha beutazási engedélyt az Egyesült Államokba. Tom Lantos Budapesten számolt be újságírók előtt az utóbbi hetekben tett útjairól és tárgyalásairól, amelyek elsősorban a terrorizmus elleni harcról és a közel-keleti helyzet békés megoldásának lehetőségeiről szóltak.

A magyar származású amerikai politikus a Független Hírügynökség vízumentességre vonatkozó kérdésére válaszolva hangsúlyozta: ő mindenképpen támogatja, hogy a magyarok vízummentességet kapjanak. Hozzátette azonban: 2001 szeptembere óta Amerikában elsőrendűvé vált a biztonság fontossága. Éppen ezért, az Egyesült Államok csak garanciák után hajlandó vízummentességet adni még az olyan baráti országnak is, mint amilyen Magyarország.

Mindenképpen ki kell szűrni, hogy terroristák kaphassanak beutazási engedélyt az Egyesült Államokba – mondta a politikus. „Az olyan őrültek például, akik szerint Magyarországot NATO-szövetségeseitől kell megvédeni, sohasem kaphatnak vízumot Amerikába, ezt garantálom – jelentette ki Tom Lantos. – Listát fogok kérni a Magyar Gárda mind az ötvenvalahány tagjáról és átadom az illetékeseknek”.

Az amerikai képviselő egyebekben ismét hangsúlyozta „az egész civilizált világ” összefogásának szükségességét a terrorizmus ellen. Mint mondta: a fasizmus és a sztálinizmus legyőzése után most az iszlám fanatizmus ellen kell egységesen fellépni.

A Magyar Gárda közleményben reagált

A Magyar Gárda arra kéri az Amerikai Egyesült Államok nagykövetét, hogy határolódjon el Tom Lantos szélsőséges kijelentéseitől – így reagált a Független Hírügynökségnek közleményében az egyesület. Az amerikai képviselőház külügyi bizottságának elnöke ugyanis csütörtökön azt mondta Budapesten: garantálja, hogy a Magyar Gárda egyetlen tagja sem kap soha beutazási engedélyt az Egyesült Államokba. Emellett – mint mondta – egy listát is fog kérni az egyesület tagjairól, amit eljuttat az illetékeseknek.

Forrás: Független Hírügynökség, 2007. augusztus 16.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK