Tíz éve történt: Gyurcsány nem hagyná, hogy besározzák a baloldalt

0
391

2007. október 7-én arról írt az MSZP 18. születésnapjáról írt a Független Hírügynökség. Gyurcsány Ferenc is beszédet mondott.

Gyurcsány arról beszélt, hogy „a baloldal tiszta, átlátható és felelős közéletet akar”. Szerinte az MSZP „tisztessége és becsületessége nem támadható,

megvan az erkölcsi jogalapja

arra, hogy felszámolja a korrupciót és a régóta jelen lévő féligazságokat, illetve rossz kompromisszumokat” – mondta több ezer ember előtt tíz éve.

Azt is mondta: nem fogja hagyni, hogy megkérdőjelezzék pártja becsületét, illetve megalapozatlan vádakkal megpróbálják besározni a baloldalt.

“Ne papoljanak tisztességről azok, akik a párt-székház eladásából tesznek szert magánvagyonra, vagy az APEH vezető-székébe ültetik a pénztárnokot.”

Arról beszélt, hogy ország-világnak látnia kell, hogy amit tesznek, az szembefordulás 17 év rossz kompromisszumaival és féligazságaival. Ennek sikeréhez azonban az MSZP egyöntetű támogatására van szükség, a régi sikerekből nem lehet megélni. Az MSZP-nek új utat kell mutatnia Magyarország számára, és ez elől senki sem hátrálhat meg; a menekülésben csak elfáradni lehet, győzni nem – mondta tíz éve Gyurcsány Ferenc.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .