Terrorcselekmény volt a turkui (is)

0
707

Terrorcselekmény volt a turkui késeléses merénylet, az elkövető egy 18 éves marokkói fiatalember volt. A merénylő nőket vett célba. Nő volt a két halálos áldozat és a nyolc sebesült közül hat. A merénylőt és négy embert őrizetbe vettek.

A rendőrség közölte, hogy a cselekményt először gyilkosságként kezelték, de éjszaka olyan információk birtokába jutottak, hogy most már úgy vélik, terrorcselekmény volt – idézi a BBC  hatóságokat.

Mint korábban megírtuk,  a rendőrség éjszaka razziázott Turku bevándorlók által sűrűn lakott negyedében, s több embert letartóztatott. Közölték, hogy egyelőre vizsgálják az előállítottak szerepét  a merényletben, azt, hogy részt vettek-e az előkészítésben vagy esetleg csak ismerősei voltak az elkövetőnek. Korábban a belügyminiszter, Paula Risikko azt mondta, hogy a merénylő “külföldinek nézett ki”.

A finn fővárostól alig negyven kilométerre fekvő Turku városában elkövetett pénteki késelős merénylet elkövetőjét a rendőrség meglőtte, majd letartóztatta. A merénylő tavaly érkezett Finnországba, ahol menedékjogi eljárás keretében tartózkodott.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .