Kezdőlap Címkék Késelés

Címke: késelés

Ez itt Németország, mondták a megtámadott zsidó étterem tulajdonosának

0

12 álarcos neonáci fiatal megtámadott egy zsidó éttermet Chemnitzben, és megsebesítették a tulajdonost. A Schalom nevű kis étterem gazdájával közölték: ez itt Németország! A zsidó disznók takarodjanak! – számolt be az esetről a Welt am Sonntag című lap.

Mindez a harmincas évek antiszemita akcióit juttatja az ember eszébe – nyilatkozta a német lapnak Felix Klein, akit Angela Merkel kormánya azzal bízott meg, hogy koordinálja az antiszemitizmus elleni harcot Németországban. Felix Klein felszólította a rendőrséget, hogy minél előbb kapja el a neonáci tetteseket, hogy a bíróságok megbüntethessék őket!

Mindaz, ami Chemnitzben történt mélységesen megosztja a német közvéleményt.

A hatóságok is össze-vissza nyilatkoznak. A nemzetbiztonsági szolgálat feje például kétségeit fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy vajon a videók, melyek alapján a rendőrség nyomoz a chemnitzi események után, vajon mind autentikusak-e. Több videó tanúskodik arról, hogy a késelés után egyes szélsőjobboldali csoportok akciót indítottak a „migránsok megbüntetésére”, annak ellenére, hogy a rendőrség gyorsan elfogta a két tettest: egy iraki és egy szír bevándorlót.

Drezdában Szászország főügyésze viszont kijelentette: semmi okuk kételkedni abban, hogy a kérdésessé tett videók autentikusak és nem a fake news kategóriájába tartoznak.

Szászországban ezeknek a videónak a segítségével próbálja meg azonosítani a rendőrség a tetteseket, akik bevándorlókra támadtak Chemnitzben. A Schalom étterem ügyében pedig a biztonsági kamerák felvételei jelentenek kiindulópontot a rendőrségnek, amely elsősorban azt igyekszik kideríteni, hogy szervezett volt-e fajgyűlölő akciók sorozata az NDK idején még Karl Marx Stadtnak hívott Chemnitzben.

Bréking nyúz, 2018. 09. 01. – Tudósítás a másik valóságból

1

A PestiSrácok bemutatja: a rózsaillatú kutyakaka esete a femináci lappal, avagy a libsik versenyben vándoroltatnák ki Nyugatra a magyarokat. Macron francia elnök kritizálta Orbánt, naná, hogy a minden lojalitásra (seggnyalást akartunk írni, de volt gyerekszobánk) kapható Origo nekimegy Macronnak. Diadalittasan üvölt a 888: afgán fiatalember késelt meg két embert Amszterdamban!

 

Ez itt Mucsa, kint nyugaton viszont minden jobb

„..buták/agresszívek/rosszkedvűek/jobbágymentalitásúak/genetikailag alattvalók. Itt minden drága. Drámai a szegénység, négymillió hajléktalan gyermek éhen fagy. Majdnem mindenki kivándorolna. Románia is kenterbe ver minket. Diktatúra van. Stadionok. Távolodunk a Nyugattól. Ejrópai értékek. Fékek-ellensúlyok. Itt még a szurikátákat is agyonverik. Budapesten szarabb a gyros, mint Londonban. Stb. Csak néhány azon toposzok közül, amelyeket az elmúlt években hallottunk balliberrált honfitársainktól arra, miért Magyarország a Föld legpocsékabb helye. Most újabb módszert kísérleteztek ki a hazaszapulásra, illetve arra, hogy minél több magyar elmenjen innen – ha már a hon idegenekkel való elárasztása első körben nem sikerült. Beindult a kivándoroltatás-biznisz.

Az új módszer lényege: tetszőlegesen kiválasztott, külföldön élő magyarokkal mondatják el, miért szörnyű ez az ország. És természetesen az alig kódolt üzenet is ott lapul minden ilyen siralomhalmaz mögött: ők is emiatt menekültek el, nem lehet itt élni, és aki teheti, pucoljon innen. A megszólaltatott illető lehet létező személy, mint például a Londonban élő Kégl Ágnes újságíró, aki saját lapjának, a femináci WMN-nek magyarázta el a minap, miért kilátástalan ez a hely, amit mi hazánknak gondolunk. Ám lehet olyasvalaki a nagy bölcsességek forrása, akinek csak a keresztnevét árulják el: mint például az Indexnek sopánkodó Bori Londonból. Névvel vagy név nélkül, mondandójuk lényege ugyanaz: ez itt Mucsa, kint Nyugaton viszont sokkal jobb, ott még a kutyakaka is rózsaillatú.” (PestiSrácok: Itt az új libsi verseny: vándoroltass ki minél több magyart külföldre!)

Orosz író mögé bújt a francia elnök

„Macron a hét elején a francia nagykövetek előtt mondott beszédében Szolzsenyicin mögé bújt. A Nobel-díjas nagy orosz író 40 éve a Harvard Egyetemen a nyugat bátorságának hanyatlásáról beszélt, ezt idézte Macron azzal, hogy ő ezen akar változtatni. A francia elnök azonban elhallgatta Szolzsenyicin gondolatának második felét, emlékeztet Rioufol.

Szozsenyicin ugyanis így folytatta:nem lehet tagadni, hogy a személyiségek meggyengültek nyugaton, keleten viszont folyamatosan elszántabbakká és erősebbekké válnak… A legvégzetesebb Macron számára az, hogy olyan csatába akar beszállni Orbán Viktor ellen, amiben egyértelműen a magyar miniszterelnöknek van igaza.” (Origo: A meggyengült Macron elszigetelte magát egy zsákutcában.)

Minden afgán késelő, minden késelő afgán

„Két ember megsebesült egy késelésben Amszterdam fő vasúti pályaudvarán pénteken, a rendőrök megsebesítették a feltételezett elkövetőt is – közölte a holland rendőrség. Az esti órákban azonosították az elkövetőt, aki a közlése szerint egy német tartózkodási engedéllyel bíró 19 éves afgán. A késelő indítéka egyelőre nem ismert, a rendőrség közlése szerint véletlenszerűen választotta ki áldozatait.

A rendőrség lőfegyverrel megsebesítette az elkövetőt, majd a hatóságok kórházba vitették, ahol kihallgatták.

A nyomozás folytatódik, a hatóságok nem zártak ki semmilyen indítékot, így a terrorizmust sem. Az AT5 helyi televíziós csatorna úgy tudja, a késelést vita előzte meg.

A két megkéselt sebesültet is kórházba szállították.  (888: Szerintetek ki volt az amszterdami késelő?)

Leszúrtak egy diákot egy német középiskolában

0

Egy 15 éves diák szúrt le egy másikat.

Lünen városában, Észak-Rajna-Vesztfáliában történt a késelés. A német rendőrség egyelőre csak ennyit közölt. A Deutsche Welle szerint nem sokkal iskolakezdés után szúrta le iskolatársát a 15 éves fiú, akit hamarosan elfogtak.

Bréking nyúz, november 16. – Tudósítás a másik valóságból

0

Most kaptuk a hírt, percekkel ezelőtt leszúrta, „objektív” újságírás, szélsőséges genderharcos és konzultálva politizáló Fidesz a csütörtöki bréking nyúzban.

Origo: Percekkel ezelőtt egy férfi leszúrta a barátnőjét Budapesten

„Információink szerint hasba szúrta barátnőjét egy férfi Budapesten a XV. kerületben. … A mentősök most ezekben a percekben is ott vannak.”

Pesti Srácok: Orbán Viktor megtámadására buzdít a szélsőséges genderharcos, Antoni Rita

„Szép kis utóélete támadt Papp Réka Kinga keddi leköpésének és fejbeverésének. A feministák közötti cicaharcról szóló Facebook-bejegyzéshez hozzászólt a hírhedt balliberális feminista genderharcos, Antoni Rita is, aki azt javasolta, a Papp Réka Kinga elleni akcióhoz hasonló stílusban és módszerrel kéne megtámadni Orbán Viktort vagy például Puzsér Róbertet is. Bár utóbb Antoni azzal mentegetőzött, hogy csak ironizált, a kommentelők többsége ezt nem nagyon hitte el neki. Puzsér pedig jelezte, egyeztet az ügyvédjével a fenyegetés miatt.”

Magyar Idők: Amerikai pénzből képez újságírókat a Transparency

„A Soros-hálózat által támogatott szervezet képzésére az amerikai nagykövetség adott pénzt, és most először vidéki szerkesztőségek is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

A leendő zsurnalisztákat olyan, független és minden körülmények között tárgyilagos lapok munkatársai vezetik be a szakma rejtelmeibe, mint a Népszava, az Index, a Magyar Narancs és az Átlátszó.hu. …

Legutóbb 2014-ben fordult elő, hogy egy szervezetnek épp az országgyűlési választások előtt jutott eszébe az „objektív” újságírás támogatása – akkor a szélsőliberális 444.hu kapott sok millió forintot a Soros-hálózattól.”

888: A Lidl a határon túli magyarokat sem tiszteli

„Annak ellenére, hogy a polgármester többször is kérte a cég vezetését, vegyék figyelembe a város és a térség nemzetiségi összetételét, a Lidl nem volt hajlandó magyar feliratokkal is ellátni a Komáromban megnyitott üzletét. …

A felvidéki Komárom polgármestere, Stubendek László október végén levélben kérte a német szupermarket-óriás vezetését, hogy tiszteljék meg azzal a helyieket, hogy magyarul is megszólítják őket. …

Véletlen egybeesés, de az áruházlánc pont a magyar nyelv napján nyitotta meg új komáromi üzletét – magyar feliratok nélkül.”

Figyelő: „Nem csak ráérzünk ügyekre” – Interjú Kubatov Gáborral

„Amiről most beszélni fogok, azt manapság Európában furcsamód populizmusnak hívják, az én felfogásomban viszont ez a nagybetűs demokrácia. Az emberekkel való kapcsolattartás – nevezhetjük ezt „konzultációnak” is – szempontjából rendkívül fontos, hogy legyenek olyan helyek, ahol kapcsolatba tudnak velünk lépni. Viccesen azt is mondhatnám, hogy a 2000-es évek közepe óta a Fidesz konzultálva politizál. Nekünk mindenki véleménye számít, a segítő, támogató szavak éppúgy, mint az építő kritika, hazánk bármely pontján.”

„A legjobb kampány az elmúlt hét év kormányzati teljesítménye, ami persze nem volt hibátlan, de még mindig összehasonlíthatatlanul jobb, mint az előző kormányoké, elég csak a gazdasági adatokra, a megduplázott minimálbérre és a munkanélküliségi rátára nézni.”

„Elsősorban nem az a kérdés, hogy baloldali vagy jobboldali kormánya lesz-e Magyarországnak 2018-ban, hanem az, hogy nálunk is elkezdődik-e egy olyan átalakulás, melyet Nyugat-Európában láthatunk, tapasztalunk, s megítélésem szerint visszafordíthatatlan folyamatokat indít el. Ennek elkerülése érdekében csak a Fideszre számíthatnak.”

Ripost: Most kaptuk a hírt: lezuhant egy repülő, mindenki meghalt

„Mindenki meghalt a szafarikat szervező cég repülőgépének becsapódásakor Észak-Tanzániában. A hírt a társaság, a Coastal Aviation is megerősítette. A repülőgépen 10 utas és a pilóta utazott, amikor az Empakaii-kráternél a földbe csapódott szerda délelőtt.…

A Serengeti Nemzeti Park tisztviselője arról tájékoztatta a sajtót, hogy a halottak között vannak turisták, de helyiek is, akik az idegenforgalomban dolgoztak – írja a Channel News Asia.”

Futballhuligánok: ma állítanak bíróság elé két szurkolót

Lakhelyelhagyási tilalom elrendelését indítványozza a Fővárosi Főügyészség azzal a két férfivel szemben, akiket a szombati FTC-Debrecen futballmeccs szünetében történt verekedés miatt vettek őrizetbe.

Az ügyészség közleménye szerint a mérkőzés szünetében a gyanúsítottak eddig nem azonosított társaikkal együtt – arcukat különböző módon eltakarva – rátámadtak a két férfira, és őket bántalmazták, amelynek következtében

az egyikük könnyebb, a másik sértett pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok elemzése alapján az ügyészség megállapította, hogy a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélyének kiküszöbölése érdekében a gyanúsítottakkal szemben kényszerintézkedés elrendelése szükséges és indokolt. Az ügyészség álláspontja szerint azonban ezen célok eléréséhez enyhébb kényszerintézkedés, nevezetesen lakhelyelhagyási tilalom is elegendő azzal, hogy amellett további korlátozások előírása is szükséges.

A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség mindezek alapján a gyanúsítottakkal szemben lakhelyelhagyási tilalom elrendelésére tett indítványt, nyomkövető technikai eszköz alkalmazásával. Emellett a kerületi ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság kötelezze a gyanúsítottakat arra, hogy bármely sportszövetség által megrendezésre kerülő sportrendezvény látogatásától tartsák magukat távol, továbbá mindkettőjük tekintetében rendelje el azt is, hogy a sértettekkel semmilyen módon nem léphetnek kapcsolatba.

A kényszerintézkedés, illetve az ahhoz kapcsolódó korlátozások elrendelése kérdésében a bíróság ma dönt.

Mint ismert, a Ferencváros ultrái a hétvégén három év után először szurkoltak élőben a csapatnak. A szünetben a B-közép lelátója alatt verekedés tört ki. A szájkarate után

előkerültek a kések, majd két szurkolót összevertek, sajtóhírek szerint azokat, akik kést rántottak.

A biztonsági cég azt ígérte, mind az 50 résztvevőt azonosítani fogják, azokat is, akik csuklyát húztak, vagy sállal takarták el az arcukat.

A polgármestert késelte meg a Körtefesztiválon

0

Az ország működése miatt húzta fel magát annyira a támadó, hogy nekiesett a polgármesternek.

2016 szeptemberében rendezték a Körtefesztivált Délegyházán. Egy idős férfi már reggeltől ivott, és egyre agresszívabb lett. Napközben körülnézett a rendezvényen, majd hazament aludni. A késő este aztán

úgy ment vissza, hogy magával vitt egy tízcentis kést.

A Szent István parkban felállított sátorban az esti programok zajlottak. Délegyháza polgármestere a színpad előtt ült és várta, hogy felkonferálja a rendezvény következő műsorszámát. Észrevette a felé tartó férfit, felállt és üdvözölni akarta, mert jól ismerték egymást.

Megfogta az idős férfi egyik kezét, mire ő elővette az elrejtett kését. A polgármester védekezett, mindketten a földre zuhantak, dulakodni kezdtek. A támadó folyamatosan szurkált, végül egy tűzoltó és a biztonsági őrök fékezték meg.

A polgármester súlyos, életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

A Pest Megyei Főügyészség emberölés kísérletével vádolja az idős férfit, aki házi őrizetben várja a tárgyalását.

Nyakon szúrták a Putyint bíráló műsorvezetőt

0

Az Eho Moszkvi rádió székházában támadták meg a 32 éves Tatyjana Felgenhauert, aki egy népszerű reggeli műsort vezet, melyben gyakran bírálja Oroszország elnökét.

A rádióst hétfőn, ebédidőben támadta meg egy férfi, aki betört a rádióba, átküzdötte magát a biztonságiakon és nyakon szúrta Felgenhauert. A műsorvezetőt gyorsan megoperálták, és túl van az életveszélyen – közölte a rádió. Jelenleg mesterséges kómában tartják.
A támadó a rendőrség beszámolója szerint egy 48 éves, izraeli-orosz kettős állampolgár, aki blogján számtalanszor írt a rádiós műsorvezetőről. Borisz Gric a posztokban többek között azt állítja, hogy a nő beférkőzött az elméjébe. 
Alekszej Venediktov, az ellenzéki rádió főszerkesztője viszont arról beszélt, hogy korai lenne egy magányos őrült akciójának tekinteni a támadást, mert a férfi túl sok információ birtokában volt. Venediktov szerint az orosz társadalom egyre erőszakosabb, amelyért az ellenzéki Eho Moszkvi Vlagyimir Putyin politikáját teszi felelőssé.
A rádióadó munkatársait korábban már többször is megtámadták, az orosz állami televízió pedig úgy hivatkozik rájuk, mint akik idegen érdekeket propagálnak.

Putyin a jövő évi választásra készül és szisztematikus gyűlöletkampányt folytat az ellenzékkel szemben, melyet szerinte külföldről finanszíroznak.

Késelő Münchenben – Frissítve!

0

Semmi jel nem utal arra, hogy az őrizetbe vett gyanúsítottat vallási vagy politikai indítékok vezérelték volna, mentális jellegű egészségügyi problémákkal küzd – közölték a bajor hatóságok azt követően, hogy őrizetbe vették a ma délelőtti késes támadássorozat gyanúsítottját, egy 33 éves német állampolgárt.

 

A férfi Münchenben hat különböző helyszínen vaktában támadt késsel járókelőkre, összesen nyolc embert – hat férfit, egy 12 éves fiút és egy nőt – sebesített meg könnyebben. A sebesültek között van egy román és egy olasz állampolgár – tudósított az MTI.

Korábban azt jelentettük, hogy legalább négy helyszínen támadt München különböző pontjain az a késelő merénylő, aki után embervadászatot indított a bajor város rendőrsége. A rendőrség arra kérte az embereket, hogy ne menjenek ki az utcákra a merényletek helyszíneinek a közelében.

A merénylet emlékeztet a tavalyi müncheni támadásra, amelyet egy iráni születésű tizenéves követett el, s amely halálos áldozatot is követelt. Azt azonban lőfegyverrel követte el a tettes, aki önmagát árjaként és németként határozta meg, és török és albán háttérrel rendelkező áldozatokra vadászott.

Elhagyta a nője, ezért összeszurkálta

A fiatal pár élettársi kapcsolatban élt a fővárosban, együtt tervezgették a jövőt. Külföldre költöztek, de a kapcsolatuk megromlott, szakítás lett a vége.

A nő tavaly karácsonykor hazajött, hogy meglátogassa az édesanyját. Egykori párja pedig felkereste, hogy jobb belátásra bírja. Sokáig beszélgettek a XV. kerületi lakásban, aztán elindultak a lépcsőház felé. A férfi azt állította, nem tud nélküle élni, de a nő hajthatatlan volt.

A vitából veszekedés lett,

a férfi végül kést rántott, és össze-vissza szurkálta és vagdosta szerelmét.

A nő kétségbeesetten védekezett, közben hangosan kiabált, amit meghallott az édesanyja, és a segítségére sietett.

A Fővárosi Főügyészség a férfit ezért emberölés bűntettének kísérletével vádolja.

Turkui késelés: két újabb gyanúsított

0

A finn rendőrség bejelentette, hogy őrizetbe vett két újabb gyanúsítottat a múlt heti turkui késeléses támadás ügyében, amelyben két nő meghalt, nyolcan megsebesültek.

Egyelőre nem tisztázott, hogy az őrizetbe vettek mely országból érkeztek, mert ellentmondó információkat szolgáltattak magukról: a finn hatóságoknak azt mondták, hogy algériaiak, míg a svédeknek azt, hogy marokkóiak. A gyanú szerint segíthettek a támadás előkészítésében.

Fotó: MTI/EPA

A turkui támadás fő gyanúsítottját, a 18 éves Abderrahmán Meskát tegnap letartóztatták, miután beismerte tettét. Ma viszik a börtönbe a kórházból, ahol eddig lőtt lábsebével ápolták.

Rajta kívül három férfit vettek őrizetbe, egy ellen pedig nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Egy másik gyanúsítottat elegendő bizonyíték híján elengedtek.

A finn rendőrségnek kétségei vannak Meska személyazonosságát illetően – mondta Markus Laine a Finn Nemzeti Nyomozó Irodától. Azt mondta:

„Jó okunk van azt hinni, hogy hamis adatokat adott meg a hatóságoknak, amikor belépett az országba.”

Meska 2016-ban érkezett Finnországba Németországból. Menedékkérelmét a finn hatóságok röviddel a támadás előtt elutasították. Német médiainformációk szerint ott is több személyazonosságot használt.

Laine elmondta, hogy a finn rendőrség egyelőre nem talált összefüggést a turkui támadás és a katalán merényletek között.

MTI/FüHü

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK