A Terrán vette meg a Dunántúli Napló volt székházát

0
1599
Forrás: Szabad Pécs

Lekerült az Eladó-tábla a Dunántúli Napló egykori pécsi székházáról, ahol a volt Szikra Nyomda is működött. A több országban is jelen lévő, bólyi székhelyű tetőcserépgyártó  vállalkozás, a Terrán vette meg a házat – tudósít a Szabad Pécs.

Végleg lezárult egy fejezet a pécsi sajtó- és nyomdatörténetben azzal, hogy a közelmúltban elkelt a Dunántúli Napló egykori, Engel János utcai pécsi székháza.

A hírről a  Szabad Pécs értesült: az új tulajdonos a bólyi székhelyű, de több országban is jelen lévő Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., amely már akár az idén ősszel beköltözne az épületbe.

Gódi Attila, a Terrán ügyvezetője a Szabad Pécsnek megerősítette a hírt. Azt mondta, kinőtték jelenlegi, bólyi telephelyeiket, így mindenképpen bővíteniük kellett volna. Ugyanakkor, egyéb más megfontolásokból is jó választásnak tűnt Pécsett terjeszkedni, s különösen azért, mivel az adminisztrációs munkakörökben dolgozó munkavállalóik egy meghatározó része pécsi, és a megyeszékhelyről jár Bólyba dolgozni minden nap.

Ide már nem tette be a lábát Mészáros

Az ingatlanból tavaly ősszel költözött ki a lapkiadó, amelyet azt követően, mint ismeretes, Mészáros Lőrinc vásárolt meg. Az Engel János utcai ingatlanegyüttesben működött korábban a Pécsi Szikra Nyomda is (később Déli Nyomda néven működött), amelyet azonban néhány éve felszámolt a baranyai napilapot is kiadó korábbi tulajdonos Axel-Springer Magyarország Kft. A céghez akkor tartozó nyolc megyei lapot, időszakos kiadványaikat és magazinjaikat a Springer kecskeméti nyomdájában gyártották.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .