Sokkal több áldozata van a koronavírus járványnak

0
1155
jhu.edu

A Washingtoni egyetem szerint jóval többen veszíthették életüket a Covid-19 járvány miatt mint ahogy azt a Johns Hopkins egyetem számon tartja – a hivatalos közlések alapján.

3,2 millió a hivatalos jelentések összegzése alapján megállapított adat, amely a valóságban több mint 6,9 millió! A Washingtoni egyetem arra alapozta a számításait, hogy megnézte a járvány előtti halálozási mutatókat, és azokat összevetette a pandémia számaival.

Eszerint Magyarországon több mint 37 ezren haltak meg a Covid-19 járvány következtében. Hivatalosan ez a szám több mint 28 ezer.

Van, ahol csalnak

Indiában, Törökországban és másutt is megfigyelhető, hogy a központi vezetés arra utasítja a helyi hatóságokat, hogy ne minden Covid esetet jelentsenek. Ezekben az országokban arra hivatkoznak, hogy pánik törne ki az országban, ha az emberek megtudnák: milyen súlyos a helyzet!

Oroszországban 100 ezer fölött van – hivatalosan – a korona vírus halottak száma, de a valóság ennek az ötszöröse-hatszorosa is lehet!

Putyin viszont szeptemberben választásokkal néz szembe, ezért nem kívánja a valóság bemutatásával sokkolni polgártársait.

Ennek persze megvan az a következménye is, hogy az oroszok kétharmada nem kívánja beoltatni magát!

Peszkov, Putyin szóvivője ezt azzal magyarázza, hogy az oroszok hagyományosan bizalmatlanok a hatalom felhívásával szemben.

Az átlagpolgár nincs tudatában az őt fenyegető veszélynek, mert a szigorúan ellenőrzött média igencsak szűken adagolja a járvány következményeivel kapcsolatos híreket és beszámolókat.

A lakosság vonakodása azzal az előnnyel is jár, hogy Putyin csapata vígan árusíthatja az orosz vakcinákat külföldön – feltöltve ezzel az államkasszát és növelve Oroszország amúgy nagyonis megkopott presztízsét.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .