Kezdőlap Címkék Johns Hopkins Egyetem

Címke: Johns Hopkins Egyetem

Sokkal több áldozata van a koronavírus járványnak

A Washingtoni egyetem szerint jóval többen veszíthették életüket a Covid-19 járvány miatt mint ahogy azt a Johns Hopkins egyetem számon tartja – a hivatalos közlések alapján.

3,2 millió a hivatalos jelentések összegzése alapján megállapított adat, amely a valóságban több mint 6,9 millió! A Washingtoni egyetem arra alapozta a számításait, hogy megnézte a járvány előtti halálozási mutatókat, és azokat összevetette a pandémia számaival.

Eszerint Magyarországon több mint 37 ezren haltak meg a Covid-19 járvány következtében. Hivatalosan ez a szám több mint 28 ezer.

Van, ahol csalnak

Indiában, Törökországban és másutt is megfigyelhető, hogy a központi vezetés arra utasítja a helyi hatóságokat, hogy ne minden Covid esetet jelentsenek. Ezekben az országokban arra hivatkoznak, hogy pánik törne ki az országban, ha az emberek megtudnák: milyen súlyos a helyzet!

Oroszországban 100 ezer fölött van – hivatalosan – a korona vírus halottak száma, de a valóság ennek az ötszöröse-hatszorosa is lehet!

Putyin viszont szeptemberben választásokkal néz szembe, ezért nem kívánja a valóság bemutatásával sokkolni polgártársait.

Ennek persze megvan az a következménye is, hogy az oroszok kétharmada nem kívánja beoltatni magát!

Peszkov, Putyin szóvivője ezt azzal magyarázza, hogy az oroszok hagyományosan bizalmatlanok a hatalom felhívásával szemben.

Az átlagpolgár nincs tudatában az őt fenyegető veszélynek, mert a szigorúan ellenőrzött média igencsak szűken adagolja a járvány következményeivel kapcsolatos híreket és beszámolókat.

A lakosság vonakodása azzal az előnnyel is jár, hogy Putyin csapata vígan árusíthatja az orosz vakcinákat külföldön – feltöltve ezzel az államkasszát és növelve Oroszország amúgy nagyonis megkopott presztízsét.

Megerősítették a CEU amerikai akkreditációját

A CEU felsőoktatási akkreditációját végző Middle States Commission on Higher Education hivatalosan is értesítette a CEU-t arról, hogy az Egyetem sikeresen megerősítette akkreditációs státuszát, mint amerikai diplomákat kibocsátó intézmény. A döntés több mint kétéves felülvizsgálatot és önfelmérő folyamatot követően született meg.

Ron Daniels, a Johns Hopkins Egyetem elnöke által vezetett bizottság három napot töltött a CEU-n 2019 januárjában, amikor találkoztak az Egyetem diákjaival, oktatóival és munkavállalóival, hogy a helyszínen is megvizsgálják az egyetem működését. Ennek részeként kérdéseket tettek fel a CEU által korábban lefolytatott önfelmérő folyamatot összegző dokumentum kapcsán is.

A látogatást követően az értékelő bizottság benyújtotta a jelentését a Middle States Commission on Higher Education részére. A 2019 júniusában tartott találkozón a Bizottság megerősítette a CEU akkreditációját, amely 2023-ig szól.

„Ez egy újabb visszajelzés arról, hogy a CEU a diákjainak kiemelkedő minőségű oktatást biztosít.”- monda Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora. „Szeretném kifejezni őszinte köszönetemet a CEU munkavállalóinak, oktatóinak és diákjainak, akik keményen dolgoztak azon, hogy az önfelmérő folyamat, és az értékelő bizottság januári látogatása sikerrel záruljon. Sokak munkaórái járultak hozzá ahhoz, hogy bebizonyítsuk, hogy megfelelünk a Middle States Commission on Higher Education feltételeinek.”

Mivel Magyarország kormánya elzárkózik attól, hogy engedélyezze a CEU-nak, hogy amerikai diplomákat adjon ki, ezért ezeket ezentúl az Egyetem Bécsben fogja kiadni. A CEU megőrzi magyar egyetemi akkreditációját.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK