Soha vissza nem térő alkalmak

0
976
A terméket különlegesen tiszta anyagokból állítják elő, mert megvásárolták a termőföld feletti légteret.

Életed nagy lehetősége mellett mész el, mondja a gyerekkori barát, aki arra akart rávenni, hogy segítsek egy bizonyos életerő terméket forgalmazni. Ezt persze nem mondta meg előre, azzal hívott fel, hogy régen találkoztunk, jó lenne elbeszélgetni a régi szép időkről. Fussunk, össze valahol, mondta, majd mellékesen hozzátette: lenne egy kihagyhatatlan ajánlata a számomra. Telefonon nem mondhat többet, de olyan emberre van szüksége, amilyen én vagyok: kreatívra és megbízhatóra.

Hízelgett a dolog, lám, mások is felismerték, hogy kreatív vagyok és megbízható. Sajnos, hamar kiderült, hogy eleinte egy piramis legalján kellene szorgos méhecskeként mások számára pénzt termelnem. De ez csupán a kezdet, kizárólag rajtam múlik, hogy milyen gyorsan haladok a ranglétrán felfelé. Ha nem jön közbe semmi, alig egy év múlva már mások dolgoznak nekem, nekem pedig kizárólag azzal kell foglalkoznom, hogy eldöntsem, mire költsem a pénzemet.

Vonzónak tűnt az ajánlat. Ám amikor a gyerekkori barát azt mondta, hogy a cég, amelynek dolgozik (és amely számomra a soha vissza nem térő alkalmat jelenthetné), azért ennyire sikeres, mert különlegesen tiszta anyagokból állítja elő az illető terméket, ez pedig úgy lehetséges, hogy megvásárolta a termőföldek feletti légteret, gyorsan kifizettem mindkettőnk üdítőjét, és megint, immár ki tudja hányadszor, elmentem életem nagy lehetősége mellett.

Más időpont, más helyszín. Mosolyog a volt kolléga, amikor a légteres történetet említem neki. Ők a valóság talaján állnak, mondja, semmi hókuszpókusz. Kérdésemre, hogy honnan van a pénz, amitől ő is, én is gazdagok leszünk, sejtelmesen a mögötte lévő falra mutat. Ekkor veszem csak észre a valaha volt „Akikre büszkék vagyunk” dicsőségtábla mai változatát. Csupa mosolygós, elégedett ember, alattuk egy-egy név, valamint számomra ismeretlen jelölések: Blue Diamond, Silver, King és hasonlók.

Másfél éven belül te is elérheted a Blue Diamond fokozatot, mondja a régi kolléga, majd közömbösséget tettetve, de azért némi áhítattal a hangjában ejti ki az ismert celeb pár nevét: ők már Blue Diamond fokozatúak. Tudod, mit csinálnak egész nap? Azon gondolkodnak, dolgozzanak-e aznap, vagy inkább egy wellnes szállóban ejtőzzenek.

Mindössze egy 300 ezer forintos készletet kellett volna belépésként megvásárolnom, potom 180 ezer forintért. Így már indulásnál kerestél 120 ezret, mondja a volt kolléga, és ez még csak a kezdet. Ekkor jöttem rá sokadszorra, hogy visszavonhatatlanul földhözragadt vagyok. Rendszeresen elmegyek életem nagy lehetőségei mellett, aztán csodálkozom, hogy soha nem lesz belőlem Blue Diamond fokozatú, mosolygós életművész.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .