Kezdőlap Címkék Lehetőség

Címke: lehetőség

Soha vissza nem térő alkalmak

Életed nagy lehetősége mellett mész el, mondja a gyerekkori barát, aki arra akart rávenni, hogy segítsek egy bizonyos életerő terméket forgalmazni. Ezt persze nem mondta meg előre, azzal hívott fel, hogy régen találkoztunk, jó lenne elbeszélgetni a régi szép időkről. Fussunk, össze valahol, mondta, majd mellékesen hozzátette: lenne egy kihagyhatatlan ajánlata a számomra. Telefonon nem mondhat többet, de olyan emberre van szüksége, amilyen én vagyok: kreatívra és megbízhatóra.

Hízelgett a dolog, lám, mások is felismerték, hogy kreatív vagyok és megbízható. Sajnos, hamar kiderült, hogy eleinte egy piramis legalján kellene szorgos méhecskeként mások számára pénzt termelnem. De ez csupán a kezdet, kizárólag rajtam múlik, hogy milyen gyorsan haladok a ranglétrán felfelé. Ha nem jön közbe semmi, alig egy év múlva már mások dolgoznak nekem, nekem pedig kizárólag azzal kell foglalkoznom, hogy eldöntsem, mire költsem a pénzemet.

Vonzónak tűnt az ajánlat. Ám amikor a gyerekkori barát azt mondta, hogy a cég, amelynek dolgozik (és amely számomra a soha vissza nem térő alkalmat jelenthetné), azért ennyire sikeres, mert különlegesen tiszta anyagokból állítja elő az illető terméket, ez pedig úgy lehetséges, hogy megvásárolta a termőföldek feletti légteret, gyorsan kifizettem mindkettőnk üdítőjét, és megint, immár ki tudja hányadszor, elmentem életem nagy lehetősége mellett.

Más időpont, más helyszín. Mosolyog a volt kolléga, amikor a légteres történetet említem neki. Ők a valóság talaján állnak, mondja, semmi hókuszpókusz. Kérdésemre, hogy honnan van a pénz, amitől ő is, én is gazdagok leszünk, sejtelmesen a mögötte lévő falra mutat. Ekkor veszem csak észre a valaha volt „Akikre büszkék vagyunk” dicsőségtábla mai változatát. Csupa mosolygós, elégedett ember, alattuk egy-egy név, valamint számomra ismeretlen jelölések: Blue Diamond, Silver, King és hasonlók.

Másfél éven belül te is elérheted a Blue Diamond fokozatot, mondja a régi kolléga, majd közömbösséget tettetve, de azért némi áhítattal a hangjában ejti ki az ismert celeb pár nevét: ők már Blue Diamond fokozatúak. Tudod, mit csinálnak egész nap? Azon gondolkodnak, dolgozzanak-e aznap, vagy inkább egy wellnes szállóban ejtőzzenek.

Mindössze egy 300 ezer forintos készletet kellett volna belépésként megvásárolnom, potom 180 ezer forintért. Így már indulásnál kerestél 120 ezret, mondja a volt kolléga, és ez még csak a kezdet. Ekkor jöttem rá sokadszorra, hogy visszavonhatatlanul földhözragadt vagyok. Rendszeresen elmegyek életem nagy lehetőségei mellett, aztán csodálkozom, hogy soha nem lesz belőlem Blue Diamond fokozatú, mosolygós életművész.

Hogyan mentem el életem nagy lehetősége mellett?

Életed nagy lehetősége mellett mész el, mondta búcsúzóul a gyerekkori barát, aki arra akart rávenni, hogy segítsek egy bizonyos életerő terméket forgalmazni.

Ezt persze nem mondta meg előre. Azzal hívott fel, hogy régen nem találkoztunk, jó lenne elbeszélgetni a régi szép időkről. Fussunk, össze valahol, mondta, mellékesen volna egy kihagyhatatlan ajánlata a számomra. Így telefonon nem mondhat többet, de olyan emberre van szüksége, amilyen én vagyok: kreatívra és megbízhatóra.

Hízelgett a dolog. Lám, már mások is felismerték, hogy kreatív vagyok és megbízható. Sajnos, hamar kiderült, hogy eleinte egy piramis legalján kellene dolgos méhecskeként mások számára pénzt termelnem. De ez csupán a kezdet, kizárólag rajtam múlik, hogy milyen gyorsan haladok a ranglétrán felfelé. Ha szorgalmas vagyok, és nem jön közbe semmi, alig egy év múlva már mások dolgoznak nekem, én pedig kizárólag azon törhetem az agyam, hogy mire költsem a pénzemet.

Mindössze egy 300 ezer forintos készletet kellett volna belépésként megvásárolnom, potom 180 ezer forintért. Így már indulásnál kerestél 120 ezret, mondja a gyerekkori barát. És ez még csak a kezdet

Vonzónak tűnt az ajánlat. Ám amikor azt mondta, hogy a cég, amelynek dolgozik (és amely számomra a jövőt jelenthetné), azért ennyire sikeres, mert megvásárolta a termőföldek feletti légteret, hogy különlegesen tiszta anyagokból állíthassa elő az illető terméket, gyorsan kifizettem mindkettőnk kóláját és megint, immár ki tudja hányadszor, elmentem életem nagy lehetősége mellett.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK