Rohamtempóban nő a kézifegyverek eladása az USA-ban

0
712
www.czub.cz

Egyre több amerikai vásárol egyre több fegyvert, ezért a vírus válság idején a reál gazdaságban ez a ritka kivétel : virágzik miközben a többiek a létükért küzdenek.

Miért érzik szükségét a fegyver vásárlásnak az USA polgárai?Az okok nyilvánvalóak: a vírus válság felkavarja az egész társadalmat. Ezenkívül ott az egyre durvább elnökválasztási kampány, melyben sem Trump hívei sem pedig ellenfelei nem tartózkodnak az erőszakos akcióktól. Trump támogatói között a fegyvergyárak nem sajnálják a dollár milliókat a az elnök kampányára. Aki meg is hálálja ezt: külföldön ő az USA első számú fegyver kereskedője. Belföldön pedig minden korlátozást ellenez, akkor is kiáll a fegyvervásárlás szabadsága mellett amikor iskolákban gyerekeket ölnek.

Végül pedig újra felerősödőben a Black Life Matters /a fekete élet is számít/ mozgalom miután a rendőrök Minnesota után Wisconsinban is megöltek egy fekete polgárt.

125%-al nőtt az üzleti forgalmunk a Covid-19 vírusválság kitörése óta – dicsekedett a Financial Times tudósítójának az Ammo gyár marketing főnöke Arizona államban. Ez a cég lőszert gyárt és ad el – rekord mennyiségben: az üzleti forgalom elérte a 97 millió dollárt az első félév végén. Miben látja az üzleti siker fő okát az Ammo marketing főnöke ? “Régebben a választási kampányok idején azok az emberek vásároltak lőszert, akiknek már volt fegyverük. Most nem ez a helyzet hanem az, hogy sok új ember is fegyvert vásárol és ahhoz keres azután lőszert.”

Az FBI is rekordot regisztrált

Csak március hónapban csaknem 3,8 millió kérést adtak be fegyver vásárlásra a National Instant Criminal Background Check System szervezethez. Ez az FBI-hoz tartozó intézmény azt vizsgálja, hogy jogosult -e a kérelmező fegyver vásárlásra ? Van-e priusza?

Két új nagy csoport fedezhető fel a jelentkezők között – írja a Financial Times. Az egyik a feketéké, akik minden korábbinál inkább vásárolnak fegyvert – elsősorban félautomatákat. A másik csoport pedig az ijedt fehéreké, akik a televízióban látják az erőszakos tüntetéseket és féltik a családjukat az erőszaktól. A vásárlók 40%-a életében először vesz fegyvert! – hangsúlyozza a Financial Times. A tendencia pedig félelmetes: júniusban újabb rekordot regisztráltak: ebben a hónapban 4 millió polgár kért fegyvervásárlási engedélyt az Egyesült Államokban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .