Milyen színű fehérneműt viseljenek a bíróságokon?

0
904

Lehetőleg fehér, fekete vagy testszínű alsónemű, fehér vagy testszínű melltartó, fehér trikó, fekete vagy testszínű harisnya és bokafix, fekete pamutzokni az ajánlott viselet a bírósági alkalmazott hölgyeknek, az uraknál pedig a borosta nem, az állszakáll viszont megengedhető.

Ezt írja a hvg.hu a bíróságok arculati kézikönyvéből idézve. A színes kiadvány a bíróságok ügyfélbaráttá válása jegyében készült.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) dizájnerei készítették nyolcmillió forintért a Országos Bírósági Hivatal (OBH) arculati kézikönyvét. Ennek egyik szempontja, hogy a bíróságok megítélését az ítéletek minősége mellett az ügyfelekkel való bánásmód is meghatározza a Handó Tünde OBH-elnök bevezetőjében írottak szerint. A hvg.hu által ismertetett kézikönyvben Handó a magyar bíróságok ügyfélbaráttá válásának folyamatában fontos lépésnek tartja, hogy a kezelőirodákat egységes megjelenésű ügyfélközpontok válhatják ki. Ezen túlmenően az ügyvitel sztenderdizálása, az ügyfél-tájékoztatás korszerűsítése is ezt a célt szolgálná.

A MOME javaslatot tett új öltözködési iránymutatásra is. A dress code fő vonala

eszerint a fehér és fekete lenne: e két színben öltözködjenek a bírósági alkalmazottak, az új irodai arculati színekkel összhangban.

A leghelyesebbnek formaruhát tartják, bár ezt az OBH nem tervezi – írja a lap.

Ápoltsági irányvonalat is kijelölnek a MOME tervezői. Nem pártolják a túlzott parfümhasználatot, tiltanák a műkörmöket, rikító hajcsatokat és a kócosságot. A férfiak viselhetnének beilleszthető vagy karika fülbevalót, az állszakáll is rendben, de a borosta már nem.

A ruhaviseletre részletekbe menő ajánlást állítottak össze. Ha valaki magától nem tudná, innen kaphat iránymutatást arra, hogy

a nőknek öt munkanapra öt bugyi ajánlott, fehér, fekete vagy testszínű.

A melltartó legyen testszínű vagy fehér, a trikó fehér, a harisnya és a bokafix fekete vagy testszínű, a pamutzokni pedig fekete.

A tervek szerint egységesítik az ügyfélközpontokat, de a dizájnerek szerint ezt kellene elvégezni a tárgyalótermekkel és dolgozószobákkal is.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .