Putyin pénzeli az olasz szélsőjobb Brüsszel elleni kampányát

0
857
flickr

Legalábbis ezt írja a L’Espresso című baloldali lapban két olasz újságíró, akik utána jártak a Liga pénzügyeinek. Kiderítették, hogy a Liga egyik fő üzletembere igen előnyös kapcsolatot ápol Oroszországgal. Gianluca Savoini a Lombardia-Oroszország baráti társaság elnöke. Putyin neki kedvezményes áron szállítja a benzint. Ily módon pénzeli a Liga európai kampányát.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter jó kapcsolatot ápol Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel. Kormányra kerülése után Matteo Salvini meghívta Orbán Viktort Genovába, hogy megvitassák a migráns kérdést. Orbán Viktor nemrég azt javasolta: hozzák létre az európai belügyminiszterek rendszeres tanácskozását a migráns problémák megvitatására.

Emmanuel Macron francia elnök nemrég azt javasolta tiltsák be az európai pártok külföldi finanszírozását. Nemcsak Matteo Salvini olasz belügyminiszterre gondolt hanem Marine Le Pen asszonyra is, aki szintén élvezi Putyin támogatását. Az oroszok nem ideológia alapon támogatják a szélsőjobboldali pártokat az Európai Unióban. Céljuk sokkal inkább a káosz megteremtése, amely sebezhetővé teszi az Európai Uniót.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .