Pedofil pap per Franciaországban, mely megrengetheti a Vatikánt is

0
1020

Több mint hetven gyereket, főként cserkészeket molesztált Bernard Preynet atya, akit emiatt tavaly elítéltek. Ám az áldozatok beperelték Lyon érsekét is mondván: tudott az ügyről, de mégsem fordult az igazságszolgáltatáshoz.

Barbarin biboros ügyében nyomozás indult, de le is zárult hiszen az érsek intézkedett az ügyben – igaz, hogy csak az egyházon belül. Ezért indítottak most új pert az áldozatok, akik arra hivatkoznak, hogy maga a katolikus egyház nem kezelte megfelelően ezeket a kínos ügyeket.

Nem friss ügyről van szó: 25 éves az eset.

A katolikus egyházat a pedofil papok problémájának eltussolásával vádolják! Miért ? Mert Luis Ladaria Ferrer atya a Vatikánból azt írta Lyon érsekének ebben az ügyben: lépjen fel határozottan a pedofil pap ellen, de csak az egyház keretei között! A világi botrányt kerülje el! 

    Emiatt a levél miatt lett vádlott a pedofil perben a spanyol jezsuita, Luis Ladaria Ferrer is. Ferenc pápa őt nevezte ki a hittani kongregáció élére július elsején! Vagyis ő a Vatikán legfontosabb embere a pápa után! A Vatikán harmadik számú embere, Pell bíboros jelenleg “szabadságon van”. Ellene is pedofil per folyik Ausztráliában.

Ferenc pápa többször határozottan elítélte a pedofil papokat. Bocsánatot kért az áldozatoktól.

Utasította a püspököket, hogy ne legyenek elnézően a pedofil papokkal szemben! De olyan kötelezettsége ma sincs az egyházi elöljáróknak, hogy ilyen ügyekben az igazságszolgáltatást mindenképp keressék meg! Ezért lehet precedens értékű a pedofil per Franciaországban. Maga Barbarin bíboros, aki Franciaország prímása is, úgy nyilatkozott, hogy a per felesleges hiszen régi ügyről van szó, és a vizsgálat tisztázta az egyházi elöljárók szerepét a kínos pedofil ügyben Franciaországban.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .