Kezdőlap Címkék Pedofil

Címke: pedofil

Csonkítás

A Jobbik most azzal a kezdeményezéssel állt elő, hogy a pedofil bűnözők esetében vezessék be a kötelező „kémiai kasztrációt”: írjon elő a bíróság olyan gyógyszeres kezelést, amely megszünteti az elítélt személy nemi vágyát, érdeklődését. Ez borzalmas kezdeményezés.

A középkorban a tolvajnak, mint tudjuk, levágták a kezét, hogy ne tudjon többé lopni. Egyes muzulmán országokban ma is létezik az effajta büntetés. Megcsonkítják az elítéltet, hogy ne legyen többé képes a bűncselekmény megtételére. A kémiai kasztráció ugyanezt jelenti. A modern világ civilizált büntetőpolitikája ilyesmit nem alkalmaz. Tudom, hogy van olyan ország (a közelben Lengyelország), ahol ettől eltérnek, mint ahogy olyan demokráciák is vannak, ahol ma is létezik halálbüntetés.

Mégis, itt Európában, ha valamiért igazán büszkék lehetünk európaiságunkra, az éppen a liberális büntetőpolitika, az, hogy minden ember méltóságának tiszteletben tartása a bűnelkövetőkre és elítéltekre is kiterjed. Mint ahogy kiterjed a kisebbségekhez, köztük a szexuális kisebbségekhez tartozókra is.

Mármost a magyar szélsőjobb számára mindez nem elfogadható. A magyar szélsőjobb – a Fidesz, a Jobbik, a Mi Hazánk – kitart a szexuális kisebbségek megbélyegzése mellett, kitart a cigányság megbélyegzése mellett, és ugyanígy kitart a szélsőségesen represszív büntetőpolitika mellett.
Ennek jegyében tiltakozik a Jobbik – mégpedig nemcsak a képviselőjelölt Bíró László, de a pártelnök Jakab Péter is –, ha emberölésért elítélt cigány embereket börtönben töltött hosszú évek után, a törvény szabályai és a bírói ítélet alapján szabadon bocsátanak, és ennek jegyében javasolja a pedofil bűncselekményért elítéltekkel szemben a kémiai kasztrációt, vagyis csonkítást.
Ez volna a Jobbik „középre húzódása”? Ezzel a politikával kell választási és kellene siker estén kormánykoalícióra lépni?

Pedofil ügyek miatt távozik Franciaország prímása

Philippe Barbarin érseket ugyan felmentette a felebbviteli bíróság, de ő beadta lemondási kérelmét Ferenc pápának, aki azt elfogadta. Korábban a francia bíróság féléves börtönbüntetésre ítélte Lyon bíboros érsekét, mert pedofil papok tetteit nem jelentette a hatóságoknak, így azok tovább folytathatták tevékenységüket egy másik helyen.

Egész Franciaországot megrázta a négyéves per

Franciaországban Lyon érseke a katolikus egyház prímása. Már csak ezért is nagy figyelem irányult Philippe Barbarin bíboros perére. A katolikus főpap mostanában több interjúban beismerte: kezdetben nem tulajdonított megfelelő jelentőséget a pedofil ügyeknek. A per során azonban rádöbbent erre. Ezért minden papot arra szólított fel, hogy imádkozzanak az áldozatokért. Sok gyerek korában megrontott felnőtt ma is pszichológiai problémákkal küzd, többen közülük öngyilkosok lettek.

Ferenc pápa maga is beismerte, hogy késve fedezte fel a pedofil probléma súlyosságát a katolikus egyházban, de miután rádöbbent annak jelentőségére: kíméletlen harcot hirdetett meg nemcsak a pedofil papok ellen hanem azok ellen a főpapok ellen is, akik az egyház érdekeire hivatkozva nem jelentették a pedofil ügyeket a hatóságoknak.

A Vatikán több bíborosa is emiatt vonult vissza, egy 88 éves amerikai bíborost kizártak a papi közösségből. A Vatikán egykori kincstárnoka, Pell bíboros börtönbüntetését tölti Ausztráliában pedofil bűncselekmények miatt.

A pedofil perben elítélt bíboros ítéletét jóváhagyta a fellebbviteli bíróság

0

A 76 éves George Pell bíborost hat év börtönre ítélte a bíróság Ausztráliában, ahol évtizedekkel korábban szexuálisan zaklatott két fiút a Szent Patrick székesegyházban Melbourne-ben. A bíboros fellebbezett, de ez a bíróság sem döntött másképp.

A bíboros ügyvédei azt fontolgatják, hogy a Legfelső Bírósághoz fordulnak. Ausztrália konzervatív kormányfője kijelentette: én mindig a hasonló perek áldozatainak az oldalán állok! Jelezte: valószínűleg visszavonják a bíboros állami kitüntetéseit is Ausztráliában.

George Pell a Vatikán harmadik embere volt

Ferenc pápa azért nevezte ki a Vatikán kincstárnokának, mert úgy gondolta , hogy a bíborosok közül ő ért a legjobban a pénzügyekhez. Pedig már akkor is voltak pedofil vádak George Pell bíboros ellen. Ebben az időben még csak azzal vádolták, hogy elnéző magatartást tanúsított a pedofil papokkal szemben. Később aztán komolyabb vádakat is megfogalmazott az ügyészség  , melyek Pell bíboros személyes érintettségét mutatták. A bíboros nem ismeri el bűnösségét. A katolikus egyház Ausztráliában tudomásul vette a döntést. Ferenc pápa már korábban elbocsátotta fontos tisztségéből Pell bíborost. A pápa következetes és kíméletlen harcot hirdetett meg a pedofil papok ellen. Nemrég egy 88 éves amerikai bíborost kizártak a papi rendből,  mert a bíróság elítélte őt pedofil ügyekben az Egyesült Államokban.

New York polgármestere alapos vizsgálatot követel

Epstein, a 66 éves milliomos, akit azzal gyanúsítanak, hogy pedofil hálózatot tartott fenn dúsgazdag polgárok számára, azt követően lett öngyilkos, hogy a bíró megtagadta tőle az szabadlábra helyezést óvadék ellenében.

“Túlságosan sok embernek nagyon is megfelel ez az öngyilkosság !” – hangsúlyozta Bill de Blasio polgármester, aki demokrata színekben szeretné legyőzni Trump elnököt a jövő évi elnökválasztáson. Donald Trump is Jeffrey Epstein baráti körébe tartozott. Trump kormányában munkaügyi miniszter volt az az ügyész, aki korábban Floridában elsikálta Jeffrey Epstein botrányát.  A kínos ügy miatt Trump minisztere kénytelen volt lemondani.

Jeffrey Epstein New Yorki lakásán sok pornó képet és videót találtak a rendőrök. A sajtó szerint valószínű, hogy Epstein több fontos embert zsarolt a fotókkal illetve a videókkal. Ebből tudott milliárdos életformát folytatni annak ellenére, hogy nem volt jelentős vagyona. A botrány igen kínos Donald Trumpnak, aki mindenütt a család védelmezőjének szerepében tetszeleg. Az Egyesült Államokban – különösen vidéken – igen szigorúan ítélik meg az erkölcsi bűncselekményeket, melyeket Jeffrey Epstein segítségével sok gazdag ember elkövethetett New Yorkban.

Az Epstein hálózatban foglalkoztatott nők felháborodottan nyilatkoztak az öngyilkosság kapcsán, mert azt szerették volna, hogy a bíróság előtt lepleződjön le a lánykereskedelem. Azok a gazdag úriemberek , akik közé Donald Trump is odatartozhatott, minden bizonnyal megkönnyebbültek hiszen Jeffrey Epstein halálával elkerülhetik a pert, melynek során sok kínos kérdés felmerülhetett volna. Persze a rendőrség illetve az ügyészség továbbra is feltehet kényelmetlen kérdéseket, ha akar. Jeffrey Epstein állítólag az utóbbi években az FBI informátora volt vagyis a hatóságok nagyon is sokat tudhattak a lánykereskedő hálózat működéséről. Más kérdés, hogy fel akarnak-e tenni kínos kérdéseket gazdag és befolyásos embereknek, akik közé egy bizonyos Donald Trump is odatartozhat…

Pápai rendelet a pedofil papok ellen

0

Vos estis lux mundi! (Ti vagytok a világ fényessége) – ezt a címet viseli Ferenc pápa rendelete, mely kötelezővé teszi a papok számára, hogy jelentsék, ha társaiknál pedofil bűnöket tapasztalnak!

Ez a kötelezettség természetesen a püspökökre is vonatkozik, akik közül eddig sokan védelmezték a pedofil papokat. Nem jelentették a kínos eseteket a rendőrségen, egyszerűen csak áthelyezték a pedofil papokat egy másik plébániára vagy egyházi intézménybe.

Az utóbbi időben több bírói ítélet is született a római katolikus egyház vezetői ellen pedofil bűncselekmények miatt. A Vatikán harmadik számú emberét, Pell bíborost szülőhazájában Ausztráliában ítélték börtönbüntetésre évtizedekkel korábbi pedofil bűncselekmények miatt. Nemrég Franciaországban felfüggesztett börtönbüntetést kapott Barbarin bíboros-érsek, aki nem jelezte pedofil papok bűncselekményeit a hatóságoknak. Chilében az egész püspöki kar lemondott, mert évekig védelmezték azt a tekintélyes papot, aki pedofil bűnöket követett el. Ferenc pápa utasítására kizártak a papok közül egy korábban igen tekintélyes 88 éves bíborost az Egyesült Államokban, ahol korábban csak azért nem ítélték el pedofil bűncselekmények miatt, mert azok elévültek.

Lengyel püspöki kar: 382 pap követett el pedofil bűnöket

Tudjuk, hogy ez csak a jéghegy csúcsa – hangsúlyozta sajtóértekezletén a jelentés összeállítója, Adam Zak jezsuita szerzetes. A püspöki kar megbízásából ő foglalkozik a gyermekek ügyeivel a lengyel katolikus egyházban. Wojciech Polak prímás szerint fordulatra van szükség a lengyel katolikus egyházban. Marek Jendraszewski érsek határozottan elítélte a pedofil bűnöket elkövetett papokat, de hangsúlyozta: meg kell bocsátani azoknak, akik megbánást tanúsítanak!

A püspöki kar beleköpött az áldozatok arcába

Így reagált Johanna Scheuring-Wielgens liberális politikus, aki nagy szerepet játszott abban, hogy a papság pedofil ügyei a nyilvánosságra kerüljenek. Egy nem kormányzati szervezet jelentést készített az ügyről, melyet eljuttatott Ferenc pápának is. A Vatikánban nemrég nagy tanácskozást tartottak a katolikus egyház vezetői, melyen azt beszélték meg, hogy milyen álláspontot foglaljanak el ebben a kínos ügyben. A lengyel nem kormányzati jelentés neveket is közöl – ellentétben a katolikus püspöki karral. A jelentésből az is kiderül: 24 olyan érsek és püspök is van a katolikus egyházban, aki eltussolta pedofil papok bűncselekményeit! Ezeknek az érsekeknek és papoknak a nevét is közli a nem kormányzati szervezet jelentése Lengyelországban.

Franciaországban féléves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Philippe Barbarin prímást, mert nem jelentette a hatóságoknak egy pedofil pap bűncselekményeit. Barbarin bíboros felajánlotta lemondását a pápának. Ferenc pápa hétfőn fogadja Franciaország prímását a Vatikánban.

Ausztráliában hatéves börtön büntetésre ítélték George Pell bíborost, mert megrontott két fiatal fiút évtizedekkel korábban. Pell bíboros nemrég még a Vatikán kincstárnoka volt és Ferenc pápa tanácsadó testületének tagja. Mindkét tisztségét elveszítette, és börtönbe kell mennie a 77 éves főpapnak.

Németországban is jelentést tett közzé a püspöki kar a pedofil papok ügyéről. Reinhard Marx bíboros, a püspöki kar elnöke hangoztatta: mindenképp fordulatra van szükség a katolikus egyházban. A jelentés 3677 esetet sorol fel, melyek 1946 és 2014 között történtek meg Németországban. A vatikáni tanácskozást követően egyre több egyház érzi úgy, hogy szembe kell néznie a pedofil ügyekkel, melyek olykor egészen magas rangú főpapokat is érintenek.

Lemond Franciaország prímása miután elítélték egy pedofil perben

0

Féléves felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság Philippe Barbarin bíborost, mert nem jelentette a hatóságoknak egy pedofil pap ténykedését. Barbarin Lyon érseke és ebben a minőségben Franciaország prímása. Az ítélet után bejelentette:

Felajánlottam lemondásomat a szentatyának

Ferenc pápa hamarosan fogad ebben az ügyben – mondta sajtóértekezletén a bíboros. Egyházi szakértők szerint Ferenc pápa nem fogadná, ha nem kívánná elfogadni a lemondását. A francia püspöki kar úgy véli, hogy Barbarin bíboros csak érseki tisztéről akar lemondani, de meg kívánja őrizni a bíborosi kalapot. Korábban Washington és New York ex érseke lemondott bíborosi rangjáról is miután elítélték pedofil perekben. Az ő esete azonban jóval súlyosabb volt hiszen őt magát is pedofil bűncselekményekben találta bűnösnek a bíróság. Ezért Ferenc pápa az amerikai bíborost kizárta a papi rendből noha korábban jó kapcsolatot ápolt vele. Philippe Barbarin bíboros fontos tisztséget töltött be a Vatikán diplomáciájában is.

Korábban Ferenc pápa rá bízta az üldözött közel-keleti keresztények gyámolítását

Franciaország évszázadok óta a közel-keleti keresztények fő európai támogatójának számít. Az örmény népirtás idején például a legtöbb menekült Franciaországban talált új hazára. A francia püspöki kar szerint lehet, hogy Barbarin bíboros csak az érseki székről mond le Lyonban, de ettől függetlenül bíborosként tovább folytatja munkáját a közel-keleti keresztények érdekében. Nyilvánvalóan erről is szó lesz akkor amikor a Vatikánban Ferenc pápa fogadja Barbarin bíborost.

Pedofil papok a protestáns egyházakban is Amerikában

Ezek a napok a gyász és a bűnbánat napjai – hangsúlyozta a Southern Baptist Church vezetője. Az Egyesült Államok legnagyobb protestáns szervezete kénytelen volt beismerni: igazak a sajtó állításai, mely szerint az elmúlt húsz év során az egyház csaknem 400 tagja pedofil botrányba keveredett. Néhányan a protestáns papok és egyházi tisztviselők közül bíróság elé is kerültek, de ez a kisebbség. A többség kínos ügyeit eltussolta Amerika legnagyobb protestáns egyháza.

A katolikus egyházzal ellentétben a protestánsok nem kényszerítik a papjaikat nőtlenségre. Luther Márton egyik újítása épp ez volt: ő maga is nőül vett egy korábbi apácát. 2002-ben a Boston Globe című újság kezdte meg a pedofil papok leleplezését az Egyesült Államokban. Ezzel lavinát indított el: Boston katolikus bíboros érseke lemondásra kényszerült. Bár II. János Pál pápa személyes jóbarátja volt, de kénytelen volt távozni tisztéből, mert kiderült: nem fordult a bírósághoz olyan papok ügyében, akik a gondjaikra bízott gyerekeket szexuálisan zaklatták! Sok katolikus püspökség pénzügyi csődbe jutott, mert olyan sok áldozatnak kellett jelentős összegű kártérítést fizetnie. Nem kizárt, hogy hasonló helyzet alakul ki a Southern Baptist Church esetében is.

A több mint 15 millió követővel rendelkező egyház tisztában volt a probléma fontosságával : több mint 320 ezer vizsgálatot indítottak pedofil ügyekben. Csakhogy kizárólag azokat az ügyeket vizsgálták meg, amelyek az igazságszolgáltatás elé kerültek! A valóságban az esetek többségében a helyi egyházi vezetők eltussolták a pedofil ügyeket nehogy a Southern Baptist Church hírnevén folt essen. Most oknyomozó újságírók több hónapi munkája nyomán kiderült: súlyos bűnöket követtek el a protestáns egyházak papjai és tisztségviselői a rájuk bízott gyerekekkel szemben. A Southern Baptist Church vezetősége a jövő héten ülést tart, hogy eldöntse mihez kezdenek a kínos leleplezéssel, mely szerint az USA legnagyobb protestáns egyházában is gyakran előfordult, hogy papok zaklattak szexuálisan fiatalkorúakat illetve gyerekeket az elmúlt húsz év során az Egyesült Államokban.

Lemondásra szólította fel Ferenc pápát egy nyugalmazott érsek

0

Hosszú vádiratot fogalmazott meg a pedofil papok ügyeinek eltitkolása ügyében a Vatikán egykori washingtoni nunciusa. Carlo Maria Vigano érsek állítja: Ferenc pápa sem lépett fel kellő eréllyel a pedofíliával alaposan gyanúsítható washingtoni érsekkel szemben.

A nuncius jelezte vatikáni feletteseinek, hogy a most 88 éves, már visszavonult Theodore McCarrick fiúkat visz a hétvégi házába; többen közülük arra panaszkodtak, hogy kényszer hatására engedtek a főpap hívásának. A nuncius hiába jelezte a főpap bűnös magatartását, a Vatikán mégis kinevezte Theodore McCarricket Washington érsekévé, majd neki adományozta a bíborosi kalapot is, vagyis a katolikus egyház egyik legfőbb vezetője lett az Egyesült Államokban.

Vigano érsek szerint XVI. Benedek pápa el akarta tiltani foglalkozásától Washington érsekét, de ezt a határozatot a Vatikán elszabotálta. Az érsek egy bizonyos homoszexuális csoportot emleget, amely kézben tartja a Vatikán irányítását. Azért szólítja fel lemondásra Ferenc pápát, mert nem számolta fel ezt a csoportot.

Ezért szerinte a pápát is felelősség terheli a pedofil papok ügyeinek eltussolásáért.

Ferenc pápa, aki a hétvégét Írországban töltötte, nem reagált az egykori washingtoni nuncius vádjaira.

A pedofil papok ügyei kétségkívül meggyengítették a katolikus egyház befolyását, mondta Dublin érseke annak a misének a kapcsán, melyen 300 ezer ember vett részt. A főpap ugyanis felidézte, hogy negyven éve több mint egymillióan vettek részt az akkori pápai misén Dublinban.

Az angolszász országokban az elmúlt negyven évben indultak el a pedofil papok ügyeinek vizsgálatai, amelyek eredményeképp sok papot és magasrangú egyházi vezetőt büntettek meg.

A Vatikán hármas számú vezetője, George Pell bíboros jelenleg is bíróság előtt áll szülőföldjén Ausztráliában, szintén pedofil ügyek miatt. Chile egész püspöki kara lemondott, mert sokáig eltitkolták pedofil papok ügyeit. Ferenc pápa pedig nemrég nyílt levélben fordult a világ több mint 1,2 milliárd katolikus hívőjéhez, és bocsánatot kért az egyház nevében.

A morális válság egybeesik a hatalmi harcokkal a Vatikánban, ahol a 81 éves Ferenc pápa lehetséges utódának kiválasztása körül folyik a küzdelem a katolikus főpapok között.

Ferenc pápa keresztes hadjárata a papi pedofília ellen

0

Nem gyakorolhatja papi hivatását a szexuális zaklatás miatt felfüggesztett bíboros-érsek. Ferenc pápa döntött így – hangsúlyozza a New Yorki fő egyházmegye közleménye. Theodore E. McCarrick Washington érseke volt korábban. Egy feljelentés nyomán bizonyítást nyert, hogy 47 évvel ezelőtt egy tinédzsert szexuálisan zaklatott.

A 87 éves bíboros közölte, hogy ártatlan. Egyáltalán nem emlékszik az esetre, de aláveti magát a Ferenc pápa által elrendelt vizsgálatnak.

A katolikus egyházfő keresztes hadjáratot folytat a papi pedofília ellen, amely súlyosan árt az egyház tekintélyének. Nemrég magához rendelte az egész püspöki kart Chiléből, ahol szisztematikusan eltitkolták a pedofil papok ügyeit. Az egész püspöki kar felajánlotta a lemondását a pápának. Néhányuk lemondását Ferenc pápa el is fogadta.

Ilyen magasrangú papot, mint Theodore E. Mc Carrick még nem vádoltak meg fiatalkorúak szexuális zaklatásával az Egyesült Államokban.

Korábban Bernard Law, Boston érseke is lemondott hasonló ügyben, de őt „csak” azzal vádolták, hogy eltussolta a pedofil papok ügyeit. Személyesen nem volt érintett. Az USA-ban több katolikus egyházmegye a csőd szélére került, mert jelentős összegű kártérítést kellett kifizetniük a pedofil papok áldozatainak.

A Vatikán harmadik számú emberét, George Pell bíborost is pedofil vádakkal illetik szülőhazájában, Ausztráliában. Pell bíborost, aki a Vatikán pénzügyi főnöke, arra az időre amíg a bíróság előtt tisztázza magát Ausztráliában, Ferenc pápa felfüggesztette tisztségéből.

Ferenc pápa többször is fogadta a Vatikánban a pedofil papok áldozatait, és bocsánatot kért tőlük a szexuális molesztálásért. A közvéleménynek a pápa megígérte: következetesen lesújt minden pedofil esetre függetlenül az illető rangjától.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK