Orbán üzent: közeleg a vég Borkai számára?

0
618
Orbán a rádióban
MTI Fotó: Illyés Tibor

Nincs lezárva a Borkai-ügy, legalábbis erre utalt Orbán Viktor. Pénteki rádiós beszédében azt mondta, hogy még nem jött el az elégtételadás ideje, de el kell jutni ehhez.

Szokásos pénteki állami rádióbeli fellépésén Orbán Viktor arról beszélt, hogy sose fogjuk megtudni, mekkora hatása volt az önkormányzati választás eredményére a Borkai Zsolt körül kirobbant botránynak. Az biztos, hogy „az ilyesmi nem tesz jót”, mellbe vágja az embereket – mondta.

Mindenesetre jó lenne, ha minél hamarabb túl lennénk ezen, mert van abban valami szánalmasan lehangoló, hogy arról kell vitatkozni, meg az emberek is arról beszélnek, hogy egy-egy polgármester, politikus hálószobájában – vagy isten tudja, pontosan hol – mi történik, és az egész ország ott kukkol – fejezte ki véleményét. Hibátlan ember nincs, de „ilyenkor van egy menetrend”: ha bajt csináltál, akkor azt el kell ismerni, aztán meg kell bánni, a büntetést el kell fogadni, majd elégtételt kell adni.

„Még nem jött el az elégtételadás ideje, ide kell valahogy eljutni”.

A jobboldali szavazók közösségének azt javasolta Orbán, ne szállítsák lejjebb a mércét,

a győriek pedig szerinte meg fogják hozni azokat a döntéseket,

amelyek ahhoz kellenek, hogy az egész ország úgy legyen túl az ügyön, hogy „komoly ország vagyunk, és az történt, aminek egy ilyen esetben történnie kell”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .