Kezdőlap Címkék Borkai-ügy

Címke: Borkai-ügy

Régi harcos Borkai utódja

A győri Fidesz régi, kipróbált, ám az utóbbi időben háttérbe szorult tagját, Dézsi Csaba Andrást jelölték a polgármesteri székbe Borkai Zsolt lemondása után. Dézsi kardiológus főorvos, korábban volt a győri Fidesz elnöke.

Dézsi Csaba András lehet Győr polgármestere. Őt jelölte – formálisan a helyi Fidesz-szervezet, ténylegesen a párt országos elnöksége – a Borkai Zsolt lemondása után frissiben megüresedett városvezetői székbe.

Dézsi Csaba András a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban dolgozik kardiológus osztályvezető főorvosként, és oktat a Széchenyi Egyetemen. Az 57 éves orvos 25 éve a Fidesz önkormányzati képviselője, 2 évig a helyi párt elnöke is volt. Az elmúlt hetek hírei szerint a korábbi „erős ember” Borkai polgármesterré választása után kiszorult a belső magból Győrött. Ezzel a döntéssel tehát a Fidesz vezetése a Borkai körüli helyi erőcsoporttal ellentétben a régi motorosok között keresett jelöltet.

Orbán üzent: közeleg a vég Borkai számára?

Nincs lezárva a Borkai-ügy, legalábbis erre utalt Orbán Viktor. Pénteki rádiós beszédében azt mondta, hogy még nem jött el az elégtételadás ideje, de el kell jutni ehhez.

Szokásos pénteki állami rádióbeli fellépésén Orbán Viktor arról beszélt, hogy sose fogjuk megtudni, mekkora hatása volt az önkormányzati választás eredményére a Borkai Zsolt körül kirobbant botránynak. Az biztos, hogy „az ilyesmi nem tesz jót”, mellbe vágja az embereket – mondta.

Mindenesetre jó lenne, ha minél hamarabb túl lennénk ezen, mert van abban valami szánalmasan lehangoló, hogy arról kell vitatkozni, meg az emberek is arról beszélnek, hogy egy-egy polgármester, politikus hálószobájában – vagy isten tudja, pontosan hol – mi történik, és az egész ország ott kukkol – fejezte ki véleményét. Hibátlan ember nincs, de „ilyenkor van egy menetrend”: ha bajt csináltál, akkor azt el kell ismerni, aztán meg kell bánni, a büntetést el kell fogadni, majd elégtételt kell adni.

„Még nem jött el az elégtételadás ideje, ide kell valahogy eljutni”.

A jobboldali szavazók közösségének azt javasolta Orbán, ne szállítsák lejjebb a mércét,

a győriek pedig szerinte meg fogják hozni azokat a döntéseket,

amelyek ahhoz kellenek, hogy az egész ország úgy legyen túl az ügyön, hogy „komoly ország vagyunk, és az történt, aminek egy ilyen esetben történnie kell”.

Borkai függetlenként folytatja

A várakozásnak megfelelően kilép a Fideszből, de marad Győr polgármestere Borkai Zsolt, aki ismét „botlásnak” nevezte a vele róla kiderülteket. Kérdésekre nem válaszolt.

Ahogyan az tegnap egyértelművé vált, a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt a Fideszből kilépve nem mond le a vasárnap elnyert polgármesteri tisztségről.

Rendkívül hálás vagyok a győrieknek és a családomnak – kezdte városházi sajtótájékoztatóját Borkai, aki szerint a győriek

„botlásom ellenére”

úgy döntöttek, hogy vele együtt szeretnék tovább építeni a várost, amit 13 éve közösen építenek.

Két fontos döntést hozott. Az egyik, hogy kilép a Fideszből és független polgármesterként fog dolgozni a jövőben, közösen a győri Fidesz-frakcióval. Mint mondta, a vele kapcsolatos történések nem kell, hogy morális hátrányt okozzanak a Fidesznek.

A másik döntésében a győriek segítettek, akik az elmúlt 13 év eredményeit és sikereit közös munkának nyilvánították. Borkai úgy látja: nem teheti meg, hogy ilyen legitimáció és felhatalmazás mellett visszalépjen. Így a következő 5 évben polgármesterként fog tevékenykedni.

Kiszivárogtató: Borkai ügyét lezárta, jön Rogán

A titokzatos kiszivárogtató befejezte Borkai ügyét, de bejegyzésében jelezte: a következő Rogán Antal lesz. Egyesével akarja kiütni a téglákat. A blogot milliónyian látták már eddig is.

Felkészül – ennyivel jelezte következő célpontját az Ez az ördög ügyvédje blog szerzője. A képen Rogán Antal Látható. Ezt megelőzően arról írt, hogy befejezte a Borkai Zsoltról szóló írásokat. Mint fogalmazott, az elmúlt 10 év legnagyobb botrányát robbantotta ki, egyértelművé és bizonyítottá vált mindenki számára, hogy Borkai a vagyonát korrupcióból szerezte. Ráadásul nem csak a felesége, hanem már a gyerekei is korruptak – fogalmaz.

Az ügyészség nem fog nyomozni ellene, mert ők is a korrupt rendszer részei, de ez nem lesz sokáig így. El fog jönni az az idő, amikor ellenük fognak nyomozni, és ellenük fognak vádat emelni. Ehhez viszont továbbra is együtt kell működnünk – sorolja. Nagyon sok anyaga van, ami meg fog buktatni politikusokat, sőt idővel az egész maffiát, de nem lehet mindent egyszerre.

Egyesével kell kiütni a téglákat a falból, hogy aztán az összedőljön

– írja az állítólagos ügyvéd.

Arról ír, hogy a nála lévő anyagokat használni fogja, de nem érdemes őket akármikor. Mindennek el fog jönni az ideje, és – a neki küldött olvasói információkkal – ez az idő hamarabb is eljöhet, mint tervezte.

A blognak óriási az olvasottsága. Az egyik részt 840 ezren olvasták e percekig, több beírást is 200 ezernél többen nyitották meg. Ennek is szerepe lehetett abban, hogy a Fidesz teljes csődöt mondott eddig olajozottan működő kommunikációs gépezetével a Borkai-botrány kezelésében.

Győri tüntetés: a választás a becsületünkről szól

Mossuk le városunkról a szégyent – mondta a győri ellenzéki tüntetésen Glázer Tímea polgármester-jelölt. Fekete-Győr András szerint a Fideszben mindenki lopja a pénzt, mint Borkai Zsolt.

Ne harcoljatok egymással, ez a választás nem Borkai Zsoltról szól, hanem a mi becsületünkről – mondta sok száz hallgató előtt Győrben az ellenzék polgármester-jelöltje, Glázer Tímea (DK). Mossuk le városunkról a szégyent – üzente. Szerinte a város 13 év után megszabadul Borkai Zsolt polgármestertől. Arról a közvélekedésről beszélt, amely szerint ha most nyerne is Borkai, pár hét, pár hónap múlva nem ő lesz a város polgármestere.

Ha holnap legyőzik Borkait, akkor a nép döntheti el, ki vezesse a várost, de ha Borkai nyer, akkor Orbán Viktor fogja kinevezni utódját, és neki nem az lesz az érdeke, hogy egy győri lokálpatrióta vezesse a várost, hanem egy engedelmes ember, aki befizeti a megfelelő korrupciós pénzt. A politikusnak rosszul esik, hogy

a várost a korrupcióval, drogokkal és kéjhölgyekkel megrakott orgiahajóval azonosítják.

A tüntetés felvezetőjeként Fekete-Győr András, a Momentum elnöke arról beszélt, hogy országjárása során mindenhol Borkai követi, mindenki párhuzamot von a helyi Fidesz és a győri polgármester között. A Borkai-ügy az egész ország ügye lett.

A Momentum elnöke borkaizmusról beszélt, ami nem kisiklás, hanem a cél a Fideszben. A kormánypártba belépők célja az, hogy

„lopott pénzből dőzsölhessenek, mint a disznók.”

Szerinte Orbán is ilyen, kastélyban lakik, magánrepülőkön és jachtokon jár, és rengeteg pénzt sikkaszt el.

Nincs két Fidesz, a pártban mindenki magának lopja a pénzt, mint Borkai

– mondta Fekete-Győr.

A tüntetést a kormánypárti szélsőjobbos Vadhajtások portál vezetője, Bede Zsolt fellépése zavarta meg. Őt ki kellett menekíteni a tömegből, mielőtt atrocitásra kerül sor.

A győri születésű Gulyás Balázs jobboldali publicista szerint Borkai Zsolt legfeljebb Pornóapátiban vagy Cseszneken lehetne polgármester. Szerinte nem magánügy Borkaé, és nem is a pornó és a prostituáltak miatt, hanem a lopás miatt kell dühösnek lenni. „Ezek a keresztény családapák?” – kérdezte. Úgy gondolja, hogy Borkai és Orbán szétlopta az országot.

„Nektek a kokain, nekünk a krumpli”

– mondta.

Borkai Zsolt sorsa továbbra is homályos. Előző nap a Fidesz kommunikációja összeomlott, hírek szerint nem engedték Borkainak bejelenteni a visszalépést. Eközben Tarlós István megismételte lesújtó véleményét Borkairól. „Ez az ember méltatlanná vált feladatára” – jelentette ki. Nem érti, miért nem vonja le önmaga a konzekvenciát. Borkai Zsoltnak azonnal le kellett volna mondania. És még most sem késő. Innen kérem, fontolja meg, és tegye a dolgát – mondta főpolgármester a kampányzáró sajtótájékoztatón.

Borkai-ügy: ejtette őt a Fidesz? Vagy mégse? Totális káosz – FRISSÍTVE

Rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett Borkai Zsolt, aztán lemondta. Az ügy már az olimpiai bizottságban, az ügyvédi kamarában és Horvátországban is megjelent. A kormánylap közben üzent: Borkainak vége. A cikk azóta eltűnt.

Vélelmezhető, hogy totális a zűrzavar a Fidesz vezetésében a Borkai-botrány miatt. Péntek kora estére rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett Győr polgármestere, majd egy óra elteltével visszavonta. Magyarázat nem volt, ahogyan azt se tudni, mit akart közölni az orgiáiról megjelent hírek nyomán a nyilvánosság elől elmenekült Borkai Zsolt.

A Magyar Hang információja szerint csütörtök óta válságtanácskozás van a Fidesz-kampánystábban, mert a vasárnapi önkormányzati választás előtti utolsó belső mérések azt jelzik, országos hatása van a Borkai-ügynek. A győri polgármester botránya és az azt övező hallgatás a kormányközeli sajtóban elbizonytalanította a Fidesz szavazótáborát, és ennek komoly hatása lehet a választási részvételben is. Az utolsó mérések azt mutatják, a Borkai-ügy magával ránthat több erős jelöltet, köztük Tarlóst is, ezért egyre erősebb az a vélekedés: be kell áldozni Győrt a többi győzelem érdekében.

Úgy látszik, hogy a döntés megszületett. A kormánylap Magyar Nemzet nemrég rövid írást tett közzé névtelenül. A Veszélyes terep című „ítélet” szerint Borkai Zsolt leborított egy szekérderéknyi rajzszöget, és most arra kényszeríti saját családját és politikustársait, hogy bekötött szemmel, mezítláb sétálgassanak. Könnyen elkerülhető lett volna ez a helyzet.

Már napokkal ezelőtt le kellett volna mondania –

üzente meg. Ui: Egy ország ért egyet Tarlós Istvánnal. Tarlós egy napja az InfoRádióban elhatárolódott Borkaitól, elfogadhatatlannak nevezve ügyét.

E sorok írása közben a Magyar Nemzet cikke eltűnt a felületről.

Az azonban nem világos, hogy ez a gyakorlatban mit jelent. Borkai – a fentiek alapján – valószínűleg a visszalépést jelentette volna be. Ez azonban azzal járna, hogy a közös ellenzéki jelölt lenne Győr következő vezetője, mert cserélni már nem lehet. Információk szerint Borkai – esetleges megválasztása után – valamilyen indokkal lemondott volna, aztán előre hozott választáson kerestek volna helyette valakit a Fideszben.

Egyelőre nem látható, már most leléptetik-e a sakktábláról Borkait.

A skandalum egyre nagyobb hullámokat vet. Pár órája Kovács Tamás kétszeres olimpiai bronzérmes, világbajnok kardvívó a Facebookon nyílt levelet írt Kulcsár Krisztián MOB-elnöknek, amelyben

javasolja Borkai Zsolt MOB tagságának azonnali felfüggesztését

ügyének tisztázásáig.

Szerinte Borkai vétett és megcsúfolta az olimpiai eszmét és az olimpiai mozgalom működését (Fair play, antidopping rendszer, zéró toletancia, feddhetetlenség stb.) és mint olimpiai bajnok, volt MOB-elnök – az ifjúság példaképe – viselkedésével és tetteivel a közvéleményben teljes mértékben rossz véleményt alakított ki a magyar sportolókról és a sporttársadalomról. Egyben javasolja a Magyar Olimpiai Bizottság teljeskörű pénzügyi gazdálkodásának ismételt átvilágítását független pénzügyi szakértőkkel 2011 és 2017 között, Borkai Zsolt és a magyar sport tisztaságának érdekében.

A Borkai-ügy megmozgatta az ügyvédtársadalmat is. Az Index információja szerint

ügyvédek lobbiznak, hogy a Győr-Moson-Sopron megyei kamara zárja ki soraiból Rákosfalvy Zoltánt,

aki egyik kulcsfigurája a Borkai körül csoportosuló üzleti körnek, sőt, őt a polgármester mentorának tartják. Ő volt az intézője annak a 2012-es telekpanamának, aminek során az ügyvéd felvásárolta azokat a termőföldeket, amelyeket később az Audi vásárolt meg gyárának bővítése érdekében, többszörös áron. Előtte az önkormányzat ipari övezetté minősítette át a területeket. Az nyilvánosságban (például az Ez az ördög ügyvédje) szerint (is) ez volt a legfontosabb epizód a Borkai-kör milliárdos gazdagodásában.

Az ügy átlépte az országhatárt:

a horvát parlamentben egy képviselő hosszasan beszélt a magyarországi folyamatokról,

a térség legkorruptabb országának nevezve hazánkat. Ennek sorában hozta szóba a Borkai-ügyet is – tette közzé Fekete-Győr András, a Momentum elnöke.

FRISSÍTVE: A Magyar Nemzet főszerkesztője, Ballai Attila szerint „a cikk egy kolléga véleménye volt, nem szerkesztőségi álláspont, technikai hiba miatt élesedett ki”. Ezért levették azt a címlapról – írta meg a hvg.hu. Olvasóink megítélésére bízzuk ennek életszerűségét.

Kamu „ördög ügyvédje” jelentkezett

Állítólagos dr. Keserű Sándor Izraelből jelentkezett be a YouTube-on mint az „ördög ügyvédje”. Az eredeti, névtelen szerint nem az.

Szolgálati közlemény: van ez a kretén dr. (?) Keserű Sándor, aki a YouTube-on nekem adja ki magát. Na, még véletlenül sem vagyok ő – tette közzé Az ördög ügyvédje oldalt működtető titokzatos személy az általa nyitott, Borkai Zsolt valódi arca nevű Facebook-oldalon.

Az állítólag dr. Keserű Sándor rövid, bő egy perces videóban – arccal – arról beszél, hogy 2015-ben került kapcsolatba Borkai Petrával, a győri polgármester lányával egy százmilliós üzlet kapcsán. Ezután már többes számban fogalmaz, hogy „technikát telepítettünk”, így készítve felvételeket. Azért várt eddig a nyilvánosságra hozatallal, mert most kapta meg a politikai menedékjogot Izraelben, ezért már nem fél.

Borkai-ügy: luxusvilla a feleségnél, repülőgép az üzlettársnál

Hatalma, teniszpályás luxusvilla van Borkai Zsolt pedagógus feleségének nevén. Az épülethez négy hektár föld is tartozik – tette közzé Hadházy Ákos. A kiszivárogtató pedig bemutatta azt a repülőgépet, amelyet Borkai vett igénybe többször. A győri ellenzék rendkívüli közgyűlést hívna össze.

Ismerje meg Borkai polgármester pedagógus feleségének egészen elképesztő méretű birtokát – olvasható Hadházy Ákos Facebook-oldalán. Mint írja, a havi bruttó 1 millió (+250 ezer olimpiai járadék) fizetésű polgármester nyilvános vagyonbevallásában 1,5 hektár szántó szerepel Sokorópátkán, ám a telekkönyvi kivonatok szerint pedagógus(!) felesége a festői fekvésű községben 4 hektárnyi telket vásárolt össze 2012 óta. Az egyesített telek pedig egészen lenyűgöző módon átalakult.

Az információt egy ott dolgozó építőmunkástól hallotta a képviselő, szerinte az egész területet alagcsövezték (csak ennek költsége több tízmillió), gyönyörű jakuzzit is építettek bele, a teniszpálya pedig kívülről is látszik, csakúgy, mint a szőlőskert a hegyoldalban. Ezek a képek még inkább bizonyítják: azon a jachton nem az volt a baj, hogy az urak kétes erkölcsű fiatal hölgyekkel játszottak, hanem hogy a hölgyek rossz erkölcsű, öregedő urakkal szórakoztak. Még egyszer ki kell mondani:

ez az ügy nem a fellációról, hanem a korrupcióról szól. Kőkeményen

– fogalmaz Hadházy.

Borkaiék két repülőgéppel repkednek, ezek egyikét mutatja meg az Ez az ördög ügyvédje blog. Tulajdonosa a Borkai-ügyekben egyik főszereplő Somogyi János cége. Az egyszerűen Borkai gépeként nevezett jármű egy Cirrus SR22T Platinum, lajstromjele HA-BIC. Ez

a legdrágább dugattyús egymotoros repülőgép a világon, kifejezettem luxus kategória,

nagyon gyors és kényelmes, a fedélzeten a legkomolyabb műszerezettséggel és műholdas telefonnal. A kategória csúcsa, ára 800.000 dollár, plusz az extrák, például ez a gép tiszta bőr belül – fogalmaz a kiszivárogtató oldal szerzője. Szóval Borkainak van egy 240-250 millió forintba kerülő repülőgépe. Csak a fenntartása évi 10 millió körül van, és akkor még nem is repült. Gondolom, ez is csak magánügy – teszi hozzá.

Az események sorában a győri ellenzéki pártok rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik a Borkai-ügyben elhíresült ügyvéd, Rákosfalvy Zoltán szerződésének felmondása érdekében. Közleményükben azt írják, hogy Rákosfalvy neve a napokban több aggasztó, korrupciós vád kapcsán felmerült a Borkai Zsolt polgármestert érintő botrányban. Rákosfalvy Zoltánnak jelenleg több érvényben lévő szerződése is van a várossal, illetve a város cégeivel.

A győri ellenzéki pártok képviselői ezért kezdeményezik, hogy a város hívjon össze rendkívüli testületi ülést, és mondják fel Rákosfalvy Zoltán szerződéseit, amiket a várossal kötött. A kezdeményezésben benne van a Jobbik is, ami azért különös, mert ennek helyi szervezete a napokban váratlanul visszalépett a közös ellenzéki önkormányzati fellépésből.

Borkai-ügy: Maldív-szigeteki bankokban a vagyon?

Két Maldív-szigeteki bankban tartja vagyonát Borkai Zsolt, ahová minden év végén elutazott családostul és üzlettársakkal – állítja a kiszivárogtató. A felvételeket alighanem nő készítette.

A titokzatos, magát ügyvédnek nevező személy az éjszaka két bejegyzést tett közzé az Ez az ördög ügyvédje blogoldalon. Az elsőben azt közli, hogy az egyik legnagyobb pornóoldalra általa feltett felvételeket Borkai és Rákosfalvy Zoltán vetette le arra hivatkozva, hogy ők a jogtulajdonosok, és nem járultak hozzá a közreadáshoz. (Ezért a szerző egy másik megosztón helyezte el ezeket.)

A röviddel ezután kitett bejegyzésben arról ír, hogy Borkai nem csak egyszer volt búvárkodni a Maldív-szigeteken. Minden év december 27-én három hétre a Maldív-szigetekre utazik az üzlettársaival és feleségével.

„Tudjátok, a család az első”

– tette hozzá epésen. Onnét aztán január közepén érkeznek vissza. Borkai felesége az elmúlt évekig tanárként dolgozott az egyik győri iskolában, és szabadságon is volt mindig január elején.

Ezeknek az utaknak azonban nem a búvárkodás volt az elsődleges céljuk: először abba a

legalább két bankba mentek, ahol korrupcióból származó vagyonát tartja Borkai

– írja az ismeretlen. Ott van még annak az offshore cégnek is a bankszámlája, amivel a győri földügyletet varázsolták meg. (Az Audi új logisztikai központja azokon a mezőgazdasági földeken épült 2012-ben, amelyeket korábban Rákosfalvy felvásárolt, majd a Borkai vezette önkormányzat átminősített iparivá, így már sokszoros áron adhatták el a németeknek.)

A Maldív-szigeteken a bankot Rákosfalvy intézte. Az első útjuk mindig oda vezetett. Aztán hidroplánt béreltek, és azzal repkedtek a szigetek között – fogalmaz.

Megjegyzi még, hogy a Maldív-szigetekre nem valamelyik repülőjükkel mentek, ahhoz azok kicsik. Nagy magángép a fideszes oligarchák közép-ligájának nem jár, csak a top-csapatnak, a Mészáros-Orbán-Tiborc családnak, Rogánnak, Matolcsynak van saját. Ezért nemzetközi járattal utaztak, amelyen azonban nyilván lényegesen fokozottabb a biztonsági ellenőrzés, mint Péren. Csakhogy Borkai a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke volt, amihez járt diplomata útlevél. Így Borkai gond nélkül juttatta fel a gépre a készpénzt: érinthetetlen diplomáciai csomagként utazott minden évben a bőröndnyi készpénz. (Borkai helyett 2017-ben új elnököt választott a MOB.)

A szivárogtató hamarosan folytatást ígér. Az új helyen lévő felvételek egyike alapján arra lehet következtetni, hogy a kompromittáló anyagokat női kéz készítette.

Győri polipról ír a Borkai-szivárogtató

A malackodás után üzleti ügyekről ír a Borkai-szivárogtató, de bizonyítékok nélkül. Lényege: évente egymilliárdot szivattyúz ki a „győri polip” magánzsebekbe, amelyből évente Maldív-szigeti kiruccanást is szerveznek maguknak. „Elég ismert” emberről ígér folytatást.

Borkai Zsolt nem a családjára és nem a városára büszke, hanem arra, hogyan hálózták be páran egész Győrt, hogy aztán szétlophassák. Borkai egy évben nagyjából egymilliárd forintot lop ki a városból, és visz ki külföldre. Bő tíz éve vidáman működtetik a pénzszivattyút, csak mert senki nem gátolja meg őket ebben – írja sorozata új részében az Ez az ördög ügyvédje.

Ezután sorra veszi azokat az embereket, akik szerinte e kör részei. Vannak üzletemberek, Borkai közvetlen munkatársai. Mivel bizonyítékokkal nem lépett elő, nem írjuk le a neveket.

Ez alkalommal már a minden évben megrendezett háromhetes Maldív-szigeteki kiruccanásokról ír az állítólagos ügyvéd. Aki azzal zárja bejegyzését, hogy tegnap már konkrét fenyegetések érték, de nem tudják megijeszteni. „Ha velem bármi történik, sokkal több szar fog a nyakukba ömleni, mint amennyit valaha el tudtak képzelni.”

Az ugyanezen szerző által létrehozott Borkai Zsolt valódi arca Facebook-oldalon hozzászólásként tette közzé, hogy

„a következő ember, akiről majd jönnek az információk, elég ismert”.

De az ő esetében is a bulvár részre fókuszál, hogy egyáltalán foglalkozzanak vele az emberek. Hány fős személyzet dolgozik neki, mi folyik a nála tartott partikon. Már fotó is van róla, hiába tetetik le a vendégeikkel a telefont. Mennyi pénzt költ a felesége egy évben ruhákra. Ilyenek. Van időm szépen mindenre. Remélem – írja.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK