Orbán: az Európai Néppárt vezére Belzebub!

0
833
x.com

Miért hasonlította az ördöghöz Martin Webert szokásos pénteki rádiós interjújában a magyar miniszterelnök? “Létrejött a liberálisok, a baloldal és a Néppárt koalíciója Martin Weber vezetésével, akinek belzebubi szerepe van, mert ez egy háborúpárti koalíció, gyorsuló ütemben akarja Európát háborúba vinni”- jelentette ki Orbán.

A miniszterelnökelsősorban azért haragszik most Martin Weberre, mert az Európai Néppárt vezetője eljött Budapestre, hogy támogatásáról biztosítsa Magyar Pétert, és felvegye a Tisza pártot az Európai Parlement legnagyobb koalíciójába, ahonnan a magyar miniszterelnök kilépett mielőtt kirúgták volna. Miért kellett távoznia a Fidesznek? Min veszett össze végképp Angela Merkel kancellár és Orbán Viktor? Az Alternative für Deutschland szélsőjobboldali párt megítélésén. Őket tűzfal választja el a német politikai élettől a náci múlt miatt, és ehhez nemcsak a német pártok ragaszkodnak, de az Egyesült Államok is. Orbán viszont jobboldali – szélsőjobboldali koalíciót javasolt bevonva az Alternative für Deutschland mozgalmat is, melynek neonáci tagjai is vannak. Vagyis nemcsak személyes, de elvi vita is szembeállítja Orbán Viktort és Martin Webert, de ebben az ördög szerepet sokkal inkább a magyar miniszterelnök játssza, aki paktálna a neonácikkal.

Ukrajna tárgyalást javasol Oroszországnak

Orbán erről nem beszélt, de bizonyára felfigyelt rá, hogy Zelenszkij elnök kabinetfőnöke olyan békekonferenciát javasolt, melyen Oroszország is részt vehetne. Jermak kabinetfőnök azt követően nyilatkozott erről a Bloombergnek, hogy Biden elnök tárgyalt Zelenszkij ukrán államfővel Olaszországban vagyis egyeztetett lépésről van szó. Az USA aláírt egy tízéves védelmi egyezményt Ukrajnával, ez pótolhatná a NATO tagságot hiszen az Egyesült Államok vállal garanciát az Oroszország ellen önvédelmi harcot folytató állam megvédésére.

Ez azt is jelentheti, hogy Ukrajna és Oroszország nem a háború eszkalációja felé masírozik hanem megpróbál egymással fegyverszünetet kötni. A két Korea között 1953 óta csak fegyverszünet áll fenn, békeszerződés azóta sincsen. Dél Korea viszont ebben az időszakban a világ egyik legfejlettebb és legsikeresebb gazdaságát hozta létre. Ez Ukrajna számára is sokkal vonzóbb perspektíva mint egy megnyerhetetlen háború folytatása Oroszország ellen.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .