2,5-3 millió ember szegény Magyarországon

0
817
x.com

Az Egyensúly Intézet szerint a lakosság 45-50%-a kijön a havi jövedelméből, és 15-20% az, amelyiknek nem okoznak gondot a napi kiadások. Magyarországon középosztálynak számít az a réteg, amely kijön a fizetésből.

Az Egyensúly Intézet szerint  ma Magyarországon 250 ezer forint kell a megélhetéshez. Az átlagos életszínvonalhoz havi nettó 400 ezer forint szükséges. A “gondtalan élet” havi 600 ezer forintnál kezdődik. Persze ezek nem családos mutatók, és elvonatkoztatnak a lakásviszonyoktól. Mindezzel együtt az európai statisztikai hivatal a KSH számaira hivatkozva közölte azt, hogy a magyar fogyasztás a legkisebb az Európai Unióban. A gazdasági minisztérium szerint ez azért van, mert a magyarok sokat spórolnak az ukrajnai háború miatt.

Magyarországot egyáltalán nem fenyegeti az ukrajnai háború, melyhez ráadásul egy fillérrel sem járulunk hozzá. Lengyelország vagy a balti államok sokkal inkább érzik magukat fenyegetve, és sokkal jelentősebb mértékben támogatják Ukrajnát mégiscsak magasabb ott a lakosság fogyasztása.

Vajon miért? Egyrészt, mert az infláció uniós rekordot döntött tavaly, és ily módon az árak jelentős része elérte az uniós színvonalat miközben a bérek és a nyugdíjak messze elmaradnak az uniós átlagtól, másrészt pedig Magyarországon óriási a jövedelmek egyenlőtlensége: tavaly amikor a lakosság döntő többségének az életszínvonala csökkent Mészáros Lőrinc egy év alatt
50%-kal növelte vagyonát 660 milliárdról 990 milliárdra.

A miniszterelnök veje, Tiborcz István is bekerült a tíz leggazdagabb magyar közé.

A szegénység fenntartása Orbán be nem vallott célja

Európai mércével mérve a magyar középosztály is a szegények közé tartozik hiszen csak épphogy ki tud jönni a havi fizetésből vagy nyugdíjból.

Ez az a kétharmados többség, amely fenntartja a nemzeti együttműködés rendszerét, nem azért, mert szereti, hanem, mert nélküle nem tud megélni. Jól tudja ezt Orbán Viktor is, amely épp ezzel tartja sakkban ezt a szegény többséget, amelyet olcsón meg lehet vásárolni a választások előtt hiszen annyira kiszolgáltatott helyzetben van.

Az egészségügy és az oktatás tudatos hosszútávú alulfinanszírozása is Orbán Viktor mestertervének része: a gyengén működő egészségügyi hálózat gyorsan a túlvilágra exportálja a nyugdíjas társadalmat, amelyre a miniszterelnöknek csakis a választások idején van szüksége. Az oktatás pedig nem gondolkodó embereket hanem alattvalókat termel. Gondolkodó emberekre nincsen szükség a nemzeti együttműködés rendszerében, ahol gondolkodni csakis a piramis csúcsán illik. Mindenütt másutt “hazaárulás, melyet külföldi ügynökök adnak elő.

”Ez a Türkménbasi rendszere magyar változatban. Csakhogy a türkménbasi a földgáz exportból befolyó dollármilliárdokból finanszírozhatta rendszerét míg Orbánnak erre csak az uniós eurómilliárdok maradnak, amelyek most épp nem csordogálnak.

Moszkva és Peking csak az elitet vásárolja meg: a többi a magyarbasi gondja. Akivel azért közlik Moszkvában és Pekingben is: eszébe se jusson kilépni az Európai Unióból, mert Kínának és Oroszországnak csakis egy trójai falóra van szüksége , a “szuverén Magyarország” a kutyának sem kell.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .