Orbán: A keresztény Európa, mint a levegő

0
715

A magyar miniszterelnök a Kossuth Rádióban, szokásos pénteki interjúját szinte teljes egészében a migrációnak és a sorosozásnak szentelte. Felvezetőként azt mondta, hogy a menekültek „rúgták ránk az ajtót”.

Orbán Viktor szerint a keresztény Európa olyasmi, mint a levegő, amiből élünk, természetes módon vesz bennünket körül, ezért érezzük magunkat otthon Magyarországon, hitbéli meggyőződésre való tekintet nélkül. Szerinte ezért is van az, hogy a keresztény Európa kérdése politikai kérdéssé vált.

A Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltje azt mondta: az kérdés, hogy az általunk szeretett életmódot, életfelfogást megtudjuk-e őrizni, vagy azt külső hatásra megfogják változtatni. Így visz el minket a keresztény Európa gondolata a bevándorló Európa problémájához és a migráció kérdéséhez.

Szerinte az Európa nyugati részén élők fiatalok egy olyan életre kell, hogy felkészüljenek, amelynek során még látni fogják a keresztény Európa elvesztését, hogy a saját világukban ők fognak kisebbségbe kerülni. „Nem mondom, hogy ez egyszerre következik majd be mindenhol, azonos ütemben, de azt állítom,

hogy kerületről kerülete, városról városra elveszítik a keresztény többséget Európában”.

Orbán szerint ez a veszély mindenkinek ott lebeg a feje fölött, és az a kérdés, hogy milyen választ adnak erre a veszélyre a különböző európai népek.

Szívesen segítünk a bajba jutottaknak, oda hajlandóak vagyunk segítséget is vinni, de nem akarjuk tönkre tenni az életünket, és a bajt idehozni – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor ezt követően a 2000 Soros-zsoldos tevékenységéről beszélt.

A miniszterelnök elmondta azt is, hogy a kormánypártok az ország sorsa szempontjából legfontosabb kérdésről beszélnek, a bevándorlásról, mert hiába fejlődik az ország, a bevándorlás felemésztené ennek hasznait.

Az ellenzéki pártok kampányában azonban ennek se híre, se hamva, nem beszélnek a jövő legfontosabb kérdéséről – mondta Orbán, aki szerint ennek az az oka, hogy „nemzetközi cenzúra alatt állnak”.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .