Neonáci fenyegetés zöld vezetők ellen Németországban

0
879
Facebook

A legközelebbi nagygyűlésen lövünk le vagy a házad előtt? Választhatsz! Ezt írta az Atomwaffe Division nevű neonáci szervezet Cem Özdemirnek, aki a zöldek egyik legismertebb vezetője Németországban.

A neonáci szervezet, mely egyébként egy USA-ban működő szélsőséges mozgalom németországi alakulata egész listát közöl a célbavett zöld politikusokról: a második helyen Claudia Roth szerepel. Ő jelenleg a Bundestag egyik alelnöke.

Cem Özdemir szokva van a fenyegetésekhez, mert a török származású német honatyát többször is célpontnak jelölte ki Erdogan elnök, akit gyakran bírál brutális elnyomó politikája miatt. A zöldek most a kormányhoz fordultak, mely ígéretet is tett, hogy mielőbb elkészít egy új törvényt, mely fokozott védelmet nyújt a közéleti szereplőknek.

Németországban a szélsőjobboldal már követett el politikai gyilkosságot. A neonáci szervezetek rendszeresen fenyegetik a baloldali jelölteket a választásokon. Ráadásul ezeket a fenyegetéseket gyakran a Heil Hitler vagy Sieg Heil üdvözlés zárja utalva a nácik gyakorlatára. A nácik ugyanilyen megfélemlítő módszerekkel állították félre politikai ellenfeleiket – emlékeztet a közszolgálati Deutsche Welle.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .