Kezdőlap Címkék Cem Özdemir

Címke: Cem Özdemir

Neonáci fenyegetés zöld vezetők ellen Németországban

A legközelebbi nagygyűlésen lövünk le vagy a házad előtt? Választhatsz! Ezt írta az Atomwaffe Division nevű neonáci szervezet Cem Özdemirnek, aki a zöldek egyik legismertebb vezetője Németországban.

A neonáci szervezet, mely egyébként egy USA-ban működő szélsőséges mozgalom németországi alakulata egész listát közöl a célbavett zöld politikusokról: a második helyen Claudia Roth szerepel. Ő jelenleg a Bundestag egyik alelnöke.

Cem Özdemir szokva van a fenyegetésekhez, mert a török származású német honatyát többször is célpontnak jelölte ki Erdogan elnök, akit gyakran bírál brutális elnyomó politikája miatt. A zöldek most a kormányhoz fordultak, mely ígéretet is tett, hogy mielőbb elkészít egy új törvényt, mely fokozott védelmet nyújt a közéleti szereplőknek.

Németországban a szélsőjobboldal már követett el politikai gyilkosságot. A neonáci szervezetek rendszeresen fenyegetik a baloldali jelölteket a választásokon. Ráadásul ezeket a fenyegetéseket gyakran a Heil Hitler vagy Sieg Heil üdvözlés zárja utalva a nácik gyakorlatára. A nácik ugyanilyen megfélemlítő módszerekkel állították félre politikai ellenfeleiket – emlékeztet a közszolgálati Deutsche Welle.

Bevándorlók után kémkedik a török hírszerzés Németországban

0

Beépültek a török hírszerzés emberei a német idegenrendészeti hivatalba – állítja a Der Spiegel és az ARD televízió közös vizsgálata.

Nagyon sok török állam hivatalnok, katonatiszt és újságíró kér menedékjogot Németországban, miután Erdogan elnök Törökországban brutális módon számol le politikai ellenfeleivel. Újságírók kerülnek börtönbe 25 évre mondvacsinált vádak alapján. A két médiának nyilatkozó

török menekültek arról számoltak be, hogy bizalmas adataik a török titkosszolgálat kezébe kerültek.

Ez pedig súlyos csapás lehet azoknak a rokonoknak és barátoknak, akik Törökországban maradtak. Követelik a német államtól, hogy derítse ki: hogyan juthatott a török titkosszolgálat azoknak az információknak a birtokába, melyeket ők a német idegenrendészeti hivatallal osztottak meg.

Több mint hárommillió török él jelenleg Németországban. A döntő többségük török állampolgár. Ha ugyanis lemondanának erről, akkor azzal elveszítenék az örökösödési jogaikat Törökországban. A török hírszerzés természetesnek tekinti, hogy információkat szerez a Törökországon kívüli legnagyobb török közösségről. Különösen most, hogy Erdogan elnök sok ellenfele Németországban telepedett le. Törökország és Németország viszonya jelenleg csapnivaló.

Érdekes új helyzet alakulhat ki, ha Németország új külügyminisztere a török származású Cem Özdemir lesz.

A német sajtó szerint a zöldek vezére az esélyes erre az érzékeny posztra. A török és a német titkosszolgálat között érvényben van egy együttműködési szerződés. Így a török származású német külügyminiszter kiderítheti, hogy a török hírszerzés valóban beépült-e a német idegenrendészeti hivatalba.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK