Kezdőlap Címkék Atomwaffe Division

Címke: Atomwaffe Division

Neonáci fenyegetés zöld vezetők ellen Németországban

A legközelebbi nagygyűlésen lövünk le vagy a házad előtt? Választhatsz! Ezt írta az Atomwaffe Division nevű neonáci szervezet Cem Özdemirnek, aki a zöldek egyik legismertebb vezetője Németországban.

A neonáci szervezet, mely egyébként egy USA-ban működő szélsőséges mozgalom németországi alakulata egész listát közöl a célbavett zöld politikusokról: a második helyen Claudia Roth szerepel. Ő jelenleg a Bundestag egyik alelnöke.

Cem Özdemir szokva van a fenyegetésekhez, mert a török származású német honatyát többször is célpontnak jelölte ki Erdogan elnök, akit gyakran bírál brutális elnyomó politikája miatt. A zöldek most a kormányhoz fordultak, mely ígéretet is tett, hogy mielőbb elkészít egy új törvényt, mely fokozott védelmet nyújt a közéleti szereplőknek.

Németországban a szélsőjobboldal már követett el politikai gyilkosságot. A neonáci szervezetek rendszeresen fenyegetik a baloldali jelölteket a választásokon. Ráadásul ezeket a fenyegetéseket gyakran a Heil Hitler vagy Sieg Heil üdvözlés zárja utalva a nácik gyakorlatára. A nácik ugyanilyen megfélemlítő módszerekkel állították félre politikai ellenfeleiket – emlékeztet a közszolgálati Deutsche Welle.

FRISS HÍREK

A Független Hírügynökség kiadásai meghaladják bevételeinket.
A pártoktól független újságírás egyre nehezebb helyzetben van Magyarországon.

A hagyományos finanszírozás modelleket nem csak a politika lehetetleníti el, de a társadalmi kihívások is.

A fuhu.hu fennmaradásához, hosszútávú működéséhez, szerkesztőségünk rászorul támogatásotokra.
Segítségetekkel lehetőség nyílik arra, hogy munkánkat továbbra is az eddig megszokott színvonalon végezhessük tovább.

Ide kattintva megtalálod bankszámlaszámunkat!

NÉPSZERŰ HÍREK